Jump to content

Kritička društvena teorija


Srbin Hamza

Recommended Posts

  • 2 months later...

Dimona je jednim de facto banom, a u stvari mučkim opresorskim metodama, tako da taj ban ne upadne narodu YuMetala u oči, oteralo neko tamo trenje. Vidi se da se skupljaju cues od Vođe - obećaš permabanove svima, a iza kulisa tiho sankcionišeš samo nepodobne. Jer najtiši je krik od uvrtanja jaja. Ah!! Ne davimo Yumetal!

 

Stoga Dimon uživa u mirovini, postali smo viši prijatelji.

Haha krenuh da pišem bajagi da odbranim Batu od klevete, pa shvatih da je i on veliki pobornik opisanih metoda :haha:

Stari je on viši prijatelj, koji me je nebrojeno puta svojim pucnjevima levim klikom flac cannona u pravcu suštine naterao da dodatno fokusiram i rafinišem svoju političko-ekonomsku a i drugu misao.

Lep pozdrav! 😘

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

"Кada koristim reč", rekao je Hampti Dampti, prilično omalovažavajućim tonom,"ona znači upravo ono što sam odabrao da znači - ni više ni manje."—"Pitanje je", rekla je Alisa, "možeš li učiniti da reči znače toliko mnogo različitih stvari."—"Pitanje je", rekao je Hampti Dampti, "ko će biti gospodar - to je sve."

spacer.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

https://www.chronicle.com/article/Giorgio-Agamben-s/248306?key=z5yodZPXH1-Hi8hgwdp9akWH-jXrno6FVQZE24qkIFpuxgIOSVaMjuRtSAg7_lBhSjNkRkZwNTBOR1RVbUlDYWFwc0VzOU93TXZka2U1QVJRUkFwZGJhdElSbw&cid=wsinglestory_41_1

Filozofija korone bokte

 

ali podstiče na razmišljanje. Već par dana mi pada na pamet šta se dešavalo nakon prošlih epidemija, npr Atina je propala, kuga u 16. veku je prepolovila stanovništvo, oslobodila žene koje su onda spaljene kao neposlušne veštice, generalno društveno i intelektualno nazadovanje svaki put nakon neke pošasti

prošli put je Evropa stegnula takav patrijarhat da je bila skoro najmnogoljudniji kontinent, i onda sa tom omladinom koje su rodile pretežno nezelenooke kolonizovala sve, dok je imala vojničku većinu, to jest do kraja sveckih ratova kad su skrcali sve te živote ponovo

misim to je sad šbbkbb i na mnogo većem vremenu se rasprostire i sa mnogo težim epidemijama, ali generalno utisak je i sada da najgrđi debili stiskaju da nešto provuku dok se korona širi. 

Vučić stegao sve živo, policijski čas, kineski politički sistem "dok korona ne prođe" a i posle kako je krenulo, Crna Gora do pre par dana i dalje furala katastarsko prepisivanje imovine, kao zabranila proteste a i dalje sprovodila proceduru u institucijama, pitanje je jesu li se sada smirili zbog zaraze. Ameri i Britanci i Merkelova oće da upumpaju milijarde u svoje korporacije kao da ih spase a realno još jedna pljačka siromašnih koji će crkavati od boleština. Nijedan protest protiv razbojnika sad nije moguć, još ćeš ispasti budala da izlaziš na ulicu iako te bukvalno još više pljačkaju nego pre korone.

Sad su preko noći vratili nadziranje stanovništva, što je radio i Buš, al sada su Britanci zvanično dodali bihejvioralno upravljanje (nudge) jer raja ne treba ni da misli, samo da izvršava komande. I dalje pokušavaju da proguraju svuda sopstvene interese i pređu igricu, i to usred ove priče guraju još brže i snažnije.

Don't let a good crisis go to waste, što bi se reklo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

They see the gutting of FDA controls over drugs, the boosting of privatized telemedicine, which is something that they’ve proposed for a long time — seeking to get rid of the idea that a poor person ought to be able to see a doctor face-to-face.

 

xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...