Posted June 16, 20232 yr comment_3088031 Možda i ponajbolji noviji progressive post metal bend, unose malo svežine od kad su se vodeća imena podžanra umorila i izgubila inspiraciju. Osnovani u Edinburgu iako su od kojekude. Udarni kreativni trio čine: Victor Vicart - guitars, vocals, keyboards; Dan Barter - guitars, vocals; Dudley Tait - drums. Oba dosadašnja LP-a su bombe: Asheran (2017) i Etemen Ænka (2021). Evo svež nastup sa Hellfesta:
May 2, 20241 yr Author comment_3097672 Novi Dvne mi je nešto između ova dva utiska: 1. doktorirali su ovaj fazon, pesme su još bolje nego na prethodnom koji mi je bio top 5 te godine kad je izašao i 2. čuli smo sve ovo već od njih, kao nastavak prethodnog albuma, dajte nešto novo.
2 hours ago2 hr comment_3118227 Prvi put imao sansu da ih vidim sinoc, iako sam slucajno propustio njihov show kod njih kuci u Edinburgu i jos jednom kada su bili u Minhnenu, al' srecom sinoc ih navatao konacno. Drogiram se ovim bendom vec neko vreme i bas mi leze iz x razlicitih razloga. Elem, bili su predgrupa Night Verses (koji su me bas iznenadili), na zalost nakrcali su ceo show u najmanji Backstage Club u Minhenu, iako je lagano moglo da ide u prostor osrednje velicine. Jedva su svi stali u klubu, na glavama jedni drugima, na zalost usao sam na ulaz bukvalno momenat kada su krenuli da sviraju, tako da sam celu svirku odgledao skroz od pozadi, a posto klub ima i terasu iznad ulaza, ozvucenje nije bilo bas dopiralo direkt do nas ispod terase, pa se gitare u nekim momentima nisu bas preterano jako cule. Jebiga, sta je tu je ... Sve u svemu, ekipa bas upeglana i sve to zvuci bas dobro, ima muda, melodije, atmosfere, sve na mestu. Setlista poslednja 2 albuma, 5-6 pesama, na zalost tako je kako je, ali po meni izabrali najbolje pesme sa oba albuma, tako da i jest najbolji reprezent benda kakav jeste. Nemam sta da zamerim na svirci osim eto jbg prostora, da su na vecoj bini sve bi to bilo mnogo zajebanije. Na poslednjoj pesmi sam se malo probio napred i onda je utisak bio jos bolji. Iskoristio momenat haosa da kupim majicu i LP Voidkind. Sve za 50 evrica, dobar deal za mene :) Nadam se da ce opet u skorije vreme pa da ih nahvatam na nekoj duzoj setlisti i vecem prostoru za full experience.Night Verses slucajno otkrio jer sam u nekom gitaroskom podkastu video njihovog gitaristu kako radi neke sulude stvari, i bukvalno sam bio mindblown, onda cuo par pesama i called it a day, nisam preterano obracao paznju na bend. Dosao sinoc na svirku, i krenuli da sviraju, i bukvalno sam bio u fazonu sve vreme, koji jebeni kurac. Kidaju momci, energija full, melodicno, "pevljivo" (iako je instrumentalni bend), nikakva djent zajebavanja, bukvalno su mesali neki post-metal sa prog metalom i insturmentalnom muzikom ali da ima strukturu, melodiju, da nije samo izdrkavanje shred i tehnika. Bubnjar zver jebena, ne znam kako je onaj bubanj ostao citav celog koncerta, ja u zivotu nisam video bubnjara da toliko jako bubnja i bije, a da ima onako dobru tehniku i preciznost, groove. Mislim da ce ovaj bend tek da se procuje i probije, kapiram da ih za sada znaju samo djenty bois, ali ovo je daleko bolje od svega sto je djent pravac izbacio poslednjih godina. Ovo mi je bolje i od Animals as Leaders, jer imaju jako kreativna resenja sa atmosfernim tonovima, delay, reverb, pitch shift, svasta nesto. Ludnica stvarno kako to zvuci uzivo, nisam ocekivao uopste. Sve u svemu, za 30 eura ovakve dve svirke dobiti ovih dana, nerealno.
57 minutes ago57 min Author comment_3118228 Hvalio sam ja ovuda Night Verses još pre 7, 8 godina. Opasan bend. Bubnjar je totalni manijak, ali im je muzika strašno fluidna i lepo teče.
36 minutes ago36 min comment_3118230 Prezadovoljan sam Dvne majicom kojom sam uzeo u Novom Sadu - korektna cena, dobar kvalitet i lepe boje (crveno-crna kombinacija).