Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Дакле, тема је о титуларном бенду који је био релативно кратко активан, иза њих су остала два студијска албума и релативно култни статус због шарма титуларне пјевачице Сандре. Музички гледано врло коректни, пјесме релативан просјек али без погрешних корака. Први самоназвани албум из 1989. године је наведених стилова, нешто мекши од другог, А1 се издвојила као сингл али ништа више од тога... Други албум (1991) је звучно доста абразивнији, клавијатуре су пале у други план, жаре жарци.

Базично, 56% Бела Змија + 42% Мајчино најбоље + 18% Мрежа Дена Рида + 65% женски вокал = Сараја

У суштини, овај бенд је нешто што би издавачка кућа Фронтирз жељела да умножи у бесконачно примјерака, само кад би се дало... А није да се не би дало, већ звук - продукција. Значи, звук је оно што недостаје рок продукцији данас, све је гласно и све се чује и појачаваш и све је гласније и опет се све чује. Да је прича за пад на главу - није али врло врло пријатно.

Дискографија:
- 1989 Saraya
- 1991 When the Black Bird Sings

https://youtu.be/MiJgx1JGJ5U?si=j1AiHiHnbvgNGXdd

Ako se dobro sećam nazad u dan sam viđao neke reklame za turneju sa Dan Reed Network, i delovala pevačica dobro s fotke.

To je sve što znam ali uvek ću rado ispoštovati ove opskurne teme.

Gde si se ovog benda setio 😂 ja mislio da je neko bacio kašiku ovh dana pa davno zaboravljeni bend isplivao na površinu (klavijaturista preminuo još davne 2006-e) 🤔

• Author

Јућуб ми препоручио успутно спот са првог албума са напоменом да је видео рестауриран (вјероватно са VHS), па ме то заинтригирало, није VEVO или неки званични канал а види се да је спот био буџетан, односно сама музика је била квалитетно продуцирана... Први албум, продукцију потписује Џеф Гликсман (мастеринг Боб Лудвиг), док је други радио Питер Колинс... И то је суштина, наведох већ, недостају ми квалитетна продукција и хитови у рок музици, све се толико срозало...

Има занимљивост да се 2025. на спотифају појавиo "нови албум" који је заправо АИ/УИ...
https://www.southeastofheaven.com/?p=21487

А овај снимак концерта из прве поруке, јак моменат на почетку 25. минута, пауза између пјесама и неко из публике виче "Show us your tits!" а након пар секунди му, такође из публике, стиже одговор "Pervert!"... кома.

ahahaha taj momenat je ipak oko 24-og minuta, zajeba me da odgledam i više nego što sam planirao ali vredi 😂