Jump to content

Vlaja Buraz

Iskreni članovi
  • Posts

    4833
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    9

Vlaja Buraz last won the day on February 25

Vlaja Buraz had the most liked content!

5 Followers

About Vlaja Buraz

  • Birthday 12/05/1982

Contact Methods

Profile Information

  • Location
    Banjaluka

Profile Fields

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

35995 profile views

Vlaja Buraz's Achievements

Master of Metal

Master of Metal (2/6)

583

Reputation

  1. https://www.loudersound.com/news/judas-priest-rob-halford-gatecrashed-ac-dc-power-trip-festival
  2. https://blabbermouth.net/news/tom-arayas-wife-fires-back-at-trolls-over-slayer-reunion-i-have-harassed-him-for-over-a-year-to-make-it-happen Керијева жена ономад написала да Слејер више никад неће свирати заједно, ова јој сад трља нос, Холтова жена оставља срца у коментарима... Јеботебог, у врло јакој конкуренцији Слејер солидан први као највећа музичка хрпа папучара, можда чак и ван метал оквира. Немам довољно ФУЈева за ово.
  3. уф Политички ангажман му је био трагичан али музички је стварно био одличан, док су се остали домаћи критичари губили у планинама сопствених глава Луковић је отприлике увијек знао шта ваља а шта је, да простите, курац. Како сам у једном периоду с краја '90-их прочитао скоро све Џубоксе, затим некад послије збавио Бољу прошлост и проучио, па хватао комаде Времена забаве/Икс забаве с пар мјесеци/година закашњења и ненормално био одушевљен човјеком, не могу описати колики ми је хладан туш био кад сам "открио" његово политичко дјеловање... Али некима можда и тај дио његове личности лежи, бујрум. Сад кад размишљам, писао сам му ономад - не сјећам се тачно којим поводом - некакав коментар/ел. пошту да је пичка над пичкама, баш је нешто било труло па сам га извријеђао колико сам год могао... Није нашао за сходно да ми одговори. Било како било, ипак је за мене наш најзначајнији рок критичар, па нека му је лака земља. Неочекивано тужна вијест.
  4. Не знам ђе бих ово метн0 али неђе метнути морам: https://youtu.be/tK6ojlqYs8w?si=ak299VTQ9KE7lfZS Препоштено.
  5. https://blabbermouth.net/news/kiko-loureiro-opens-up-about-decision-to-leave-megadeth То би било то. Идемо даље за исте паре мање пара. Како нисам нешто био одушевљен Киком, немам никакав проблем са овом ситуацијом, штавише...
  6. Свака част, домаћине. Трећина ове туре је мени нека шетња кроз ране дане ЈУметала и упознавање са прог метал авангардом... Стара добра времена.
  7. https://blabbermouth.net/news/watch-k-k-downings-kks-priest-performs-live-for-first-time once again first-ever
  8. Слажем са Wizardom (да не цитирам) за активне звучнике до 250 евра, односно, да је опрема из '80-их су сад већ древна па да се не компликује и не улази у причу склапања комплет система, с тим да бих - онима би жељели да крену том стазом - препоручио аудио опрему ИЗ '90-их година прошлог вијека... Елем, ја сам се намијењао тога поприлично и ствари из '90-их ми никад нису правиле неке проблеме (и све што тренутно имам је из тог неког периода и оно што планирам је исто из тог периода). У суштини, много фирми је тад угасило своје секторе за аудио опрему (нпр. Braun, Grundig, Dual, Fisher...) али оно што су направили у посљедњим тренуцима славе је углавном јако добро - при том мислим на хај-фај компоненте, неке средње и више класе... друга је ствар цијена по којој то сад можете наћи, у Србији је доста тога скупље него било гдје на планети али у тај проблем не улазим... Такође, наравно да има и доста феноменалних уређаја из тог периода оних који су преживјели и гурају и дан-данас, Yamaha, harman/kardon, NAD, Denon и ко све не, и исто тако, никаквих проблема - Yamaha је посебно поуздана, и остали су поприлично, само је битно да НИЈЕ ПОЈАЧАЛО ИЗ КАФАНЕ. Исто стоји и за новије, с тим да сад тренутно стварно нема јефтиних ствари, све је отишло у неки high-end који је прескуп а не нуди пуно више од средине понуде из доба кад је аудио опрема била роба широке потрошње. Углавном постоје стварни разлози зашто су скупе ствари биле скупе али има и неких малих појачала која могу да пруже прелијеп звук. Ко има времена, бувљаци, половаже и потрага... Ако се купује од препродаваца који имају доста робе, сем у случају да су исти изузетне дркаџије, унакрсно тестирање, јер је аудиофилија врло специфичан спорт, обавезно тестирање са музиком која ће се слушати, да вас продавац не би запањио са неким глупим сладежом који ће звучати феноменално а онда дођете кући и пустите нешто са дисторзираном гитаром и звучи ужасно. Врло је тешко склопити систем који ће погодовати рокенролу и металу... Такође, све компоненте у ланцу су битне, па и, колико год то смијешно звучи, КАБЛОВИ - што се мене тиче примарно звучнички, али и интерконект. Данас је то превазиђен спорт поприлично али ни чланство форума није тикток генерација, па ето, од мене та нека препорука: опрема из '80-их данас јесте одвећ крхка и проблематична и углавном јој треба поправак и освјежавање али опрема из '90-их знатно боље стоји... Није могуће да сам то само ја имао среће толико пута са '90-им (Yamaha AX-470 комплет систем, AX-396; NAD 302; Denon мини-систем 250; Dual PA-5060; harman/kardon HK6550...), а да су ме '80-те редовно мучиле (Marantz, Sony...).
  9. И не само то, његова издавачка кућа (Man's Ruin) је баш била плод љубави... Реално, ту није било лошег издања - ко воли тај неки стил.
  10. https://pitchfork.com/news/frank-kozik-artist-behind-queens-of-the-stone-age-and-melvins-album-covers-dies-at-61/
  11. Идукурац, Срето.
  12. Нисам неки љубитељ бенда, штавише, пар пута покушавао па све нешто 'оће па неће... Реко' да пустим успут, наишао на вијест на Блаебермауту... У реду, кућна је продукција и не контам ово пјевање са устима пуним смокија али необична количина поштења овдје. Здрав домаћи кућни метал, добра пјесма. Добра је и она друга што је пуштена као сингл... Тачно ћу се мало позабавити бендом.
  13. Није да нарочито пратим бенд али 1992-1995. је за њих златан период па тако пустих "6:00" да чујем... АЈАО. Значи, Лабри је овдје издоминирао као ђак генерације основне музичке школе "Винс Нил"... Већина ЈуЋуб коментара се и на то односи, у смислу да је ово изолован инцидент али нисам сигуран колико је могуће одавде да се "врати кући"... Фрапантно лоше а помало и невјероватно, да се бенд који је технички апсолутно суманут у сваком погледу овако држи човјека који је можда врло добар другар и неће одбити никоме да издрка у аутобусу али, реално, није више за овог посла. Успут, Манђини ми је прејак на моменте са пренаглашеним покретима, подсјећа ме на "Подивљалог (ЈуЋуб) бубњара" Стива Мура... Труди се човјек да му не буде досадно а забавно је.
  14. Послушао двапут, ништа не осјећам (ни руке, ни ноге...). Све је то сложено лијепо али без икакве стварне инспирације, бар ми тако дјелује... Један од тањих, по мени, срећом није нивоа Лаксат... Реликсива и оног послије заборава.
  15. Vlaja Buraz

    Testament

    "Ко га удара, тај га удара. Ко га не удара, тај га не удара." - Грунф
×
×
  • Create New...