Jump to content

SIROVINA

Iskreni članovi
  • Posts

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SIROVINA

  1. SIROVINA

    Dissection

    i meni isto. jednostavno nije mi to dissection na koji sam navikao bez obzira sto se tako zove. a i nezavisno od toga mi se ne svidja. u tehnickom smislu je dobar ali mi se album kao album ne svidja.
  2. dex i bilder - nije loša ideja. DW????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  3. radomire, drži se imena i kukuruza. ne diraj u dissection.
  4. evo ovih dana sam bio u prilici da preslušam SVE albume benda Wumpscut. sve se nešto pitam da li je to metal, da li je to muzika nastala iz metala, kako je to uopšte nastalo, iz čega, zbog čega...... spoj metala i elektronike????? može to da ispadne dobro, ako se na fino odrađene gitare nalepi dobra ritam mašina....... sad ovaj wumpscut.... ne znam.... najgore je kad na koliko toliko dobre gitare nakače neki jadan dance ritam (ravan, jednoličan, dosadan...) .................
  5. idem i na suffocation i na behemoth pa makar bubreg prodao....
  6. SIROVINA

    Hate

    ni ideja paketa nije losa.
  7. SIROVINA

    Hate

    hate-u-srbiji, zvuči fenomenalno hate-na-exitu, meni zvuči nemoguće, ali bih jako voleo to da vidim.
  8. apsolutno se slažem. ameri trenutno vode u svetskom stripu.
  9. izgleda da su se na tebi već izređali!!!
  10. ovo je školski primer za "precenjeno" ali može im se.
  11. SIROVINA

    Deicide

    gde si to čuo. ja o tome ništa ne znam. nadam se da nije
  12. Inexorable je za sad najbojli. jedva čekam da čujem ovaj novi. ne mora da bude bolji od starih-samo nek je na tom nivou. ANGELCORPSE
  13. SAPIENS: ako ne postoji spoljašnji svet i ako je sve u našim glavama onda se ti TRIPUJEŠ I PPREVIŠE. Pričaš sa samim sobom. Neko bi pomislio da si možda lud. ako je sve kao što ti kažeš zašto nas onda ubeđuješ, postojiš samo ti - ostali su utvare. pričaš u prazno. imam osećaj da nisi načisto sa samim sobom šta u stvari misliš. kao da i sam ne veruješ u to što govoriš. ako je sve trip onda je ova priča za tebe završena. to što i dalje raspravljaš meni govori da ni sam ne veruješ u to što govoriš.
  14. pravi put, ali za gde? gde treba da nas odvede taj put. valjda svi putevi nekud vode.
  15. šta misliš zašto se rani vitgenštajn svrstava u logički atomizam, ne samo svrstava on je i začetnik, drugi je rasel. pa zato što nije bio iracionalista, već učeni i pravi logičar. "činjenice u logičkom prostoru jesu svet" "u logici ništa nije slučajno" ovo je takođe iz traktatusa. uprno ne praviš razliku između slučaja i slučajnosti. slučaj je činjenica!!!! dalje, ovde se javlja jedan potpuno novi, do tada nemišljeni, pojam sveta. važno je da shvatiš da je to pojam sa jasno specifikovanim značenjem a ne neka reč običnog jezika eliptičnog značenja: znači tehnički termin. dalje, treba imati u vidu intersubjektivni karakter pojmova. kako bi smo se inače razumeli. seti se poznog vitgenštajna-nema privatnog jezika. dalje. uporno promašuješ poentu sa okruglim kvadratima. ne radi se o tome da ja mogu pomešati krug i kvadrat, već o tome da ako je sve moguće (a to si ti rekao) onda je moguć i "okrugli kvadrat", znači kvadrat koji je okrugao. dalje, šta je referencija pojma? pojam srbije može menjati opseg, ali ima pojmova koji ne mogu: pojam kruga referira samo na krugove, pojam dva na dva... itd. IZ NEKOLIKO TVOJIH POSLEDNJIH POSTOVA VIDIM DA SI NEKO KO NEŠTO ZNA O FILOZOFIJI ALI NA ŽALOST TVOJE ZNANJE JE JOŠ UVEK NA NIVOU PREPOZNAVANJA, TAKO DA SE U RASPRAVAMA TOG TIPA NE RAZLIKUJEŠ OD DILETANTA. ZATO SA TOBOM VIŠE NE RASPRAVLJAM O FILOZOFIJI. MOŽEŠ SLOBODNO NEŠTO DA PITAŠ, KRITIKUJEŠ ALI NEMOJ DA SE POZIVAŠ NA STVARI KOJE NE POZNAJEŠ. tema ovog topika je ateizam a ne vitgenštajn. o ateizmu možemo da raspravljamo. ako hoćeš o vitgenštajnu otvori poseban topik, reci šta misliš........
  16. prvi stav traktatusa 1. svet je sve što je slučaj(hrvatski prevod). die welt ist alles, was der fall ist. drugi stav 2. svet je celokupnost činjenica, ne stvari. die welt ist die gesamtheit der tatsachen, nicht der dinge i tako dalje. poenta priče o okruglim kvardatima i brdima bez dolina je u tome da su oni mogući ako je sve moguće kao što si ti rekao da jeste. čak šta više moguće ja da i ti ne postojiš. reci sam sebi "ja sada ne postojim" pa ćeš videti svu veličinu nebuloze!!!!! :udri:
  17. po tvom tumačenju vitgenštajna zaključujem da ga nisi razumeo. kaže vitgenštajn svet je skup činjenica, u hrvatskom prevodu onog što je slučaj, A TO NIKAKO NE ZNAČI ISTO ŠTO I SLUČAJNO. dalje ideja boga kod kanta operiše kao regulativni princip. logika ode dođavola ako si ti u pravu, a u pravu si ako postoje okrugli kvadrati i brda bez doline.
  18. izvini, ali meni se čini da ti ovo nisi razumeo. druga implikacija je negirana tako da bi u tvom prevodu trebalo da stoji "nije sve moguće" a ne ništa nije nemoguće. ako nije sve moguće to znači da je nešto sigurno nemoguće. ali nema veze, čak i da tvoj iskaz "ništa nije nemoguće" posmatramo izolavano to bi značilo da su okrugli kvadrati mogući, ili brda bez boline. onda logika ode dođavola.
  19. bolje sto ga nema. razocarenje bi bilo vece
×
×
  • Create New...