Jump to content

pharaoh.master86

Iskreni članovi
  • Posts

    69
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by pharaoh.master86

  1. Zaboravljate da je na dan svirke u R66 bila samo takva kisa. Mislim da je to bio jedan od uzrocnika lose posete.
  2. Thanks za preporuku, film je prebrutalan. Ozbiljno mi je poljuljao dosadasnju top listu filmova.
  3. Vise sam negde na 40.000 To mi trenutno maksimum. (koja hiljada vise ce se naci, ne znam tacno cene) Bice jednog dana i PRS ali za sada mislim da mi je i Epiphone puna kapa sa obzirom na budzet koji imam i nivo znanja u sviranju sa kojim raspolazem.
  4. Pozdrav. U skorije vreme planiram da pazarim Epiphone Les Paul Standard. Iznenada sam dobio neki kes, pa planiram da zamenim dosadasnjeg raspadnutog Squiera, dok taj kes nisam potrosio na nesto drugo. Sad me generalno zanima, jel se isplati dati pare za Epiphone-a. Jos uvek nisam dovoljno vest da bih ocenio da li gitara vredi te pare ili ne, posto uvek postoji neko ko ce za bilo koju gitaru reci da je sperploca. Dakle koji su pros/cons za Epiphone Les Paul Standard? (pazario bih ga u Mitrosu)
  5. Zna se koji je najbolji zombie movie http://www.imdb.com/title/tt0103873/
  6. Ok razumem da se tebi svidja Wild zero, ipak nas ima raznih na ovom svetu. Ali jedno ne mogu da shvatim!? Kako sam se ja zajebao da ga odgledam do kraja. To mi nikada nece biti jasno. Moja preporuka je da Wild zero zaobidjete u sirokom luku.
  7. Od mene preporuka i za Illusionist i za Prestige. Prestige jeste malo razocarao zbog cele zavrzlame sa Teslom ali daleko od toga da je los film. Upravo suprotno.
  8. I od mene preporuka za "9". http://www.imdb.com/title/tt0472033/
  9. Tek skoro naleteo na Carnival of rust (elem spot je vrh ) pa rekoh ajde da skinem i ostatak diskografije. Sva 3 albuma su mi extra, ali mi je "Signs of Life" definitivno najbolji.
  10. Jos jedna preporuka za Moon !!! http://www.imdb.com/title/tt1182345/
  11. Badger, badger fore http://www.weebls-stuff.com/toons/Shrooms/
  12. Ovako nesto mi je dugo trebalo. Odlican album.
  13. Hocemo Novi Sad, hocemo Novi Sad. Puno pozdrava, i ja se nadam da ce biti NS u planu u skorije vreme.
  14. Nije baš knjiga koju trenutno čitam (jer sam je pročitao 10 puta ) ali definitivno jedna od boljih knjiga koje mogu da preporučim. Ko god voli romane o Ancient Egypt-u sigurno će biti oduševljen knjigom. Wilbur Smith "River God" Amazon - izdanje na engleskom http://www.amazon.com/River-God-Novel-Anci...t/dp/0312954468 izdanje na srpskom http://www.monoimanjana.rs/books/book.php?knjigaID=16
  15. Pa sa latency-om mislim da nemam problema jer mi Amplitube radi perfektno sto se tice brzine odziva (zvuk je poprilicno losiji nego sto sam ocekivao). Znaci da ostavim za sada zvucnu koju imam i da probam sa DI box-om? Da vidim kakve ce to rezultate da da. Recite jel tu ima nekih posebnih vrsta ili je svejedno koji DI box uzimam ( naravno uzimao bih neki jeftiniji ). @umart : Cekam da mi kazes svoje misljenje o Line6-ovima (iz proslog posta) pa cu mozda da idem i na varijantu Line 6 POD Studio GX.
  16. Pa nemam pojma. Eto Amplitube radi onako osrednje, ali Guitar Rig 3 i Peavey Revalver MKIII nikako. Sta bih mogao da kupim da normalizujem zvuk. Jel bi mi ti DI-box-ovi pomogli (mislim na neki medju jeftinijim varijantama) ? A inace ako sam dobro skontao iz nekih drugih postova ustanovio sam da posedujes neki Line 6 POD Studio (sad ne znam da li je u pitanju gx, ux1, ux2,...). Jel se mogu POD Studio GX ili GuitarPort iskoristiti u nekim drugim softverima ili mogu da rade samo sa odgovarajucim Line 6 softverom?
  17. Nema sanse da ga nateram da radi. Podesim sve kako si rekao, i dalje mi se cuje humming, a nivo zvuka je jako tih skoro da se i ne cuje. Pokusao sam da namestim i Peavey Revalver MKIII, takodje bezuspesno. Izgleda cu dobrih par dana da provedem u surfovanju da pronadjem resenje. Moram kod devojke na njenom kompu probati kako radi (ona ima za nijansu bolju zvucnu od mene).
  18. Pa amplitube2 mi radi, onako solidno. Ali guitar rig 3 nikako. Uzmem stavim u rack INPUT -> AMP -> OUTPUT i svaki put mi se "natiltuje" onaj bar koji prikazuje IN. I kada se to dogodi krene pistanje. I dok mi je IN skoro pri maksimumu OUT je na jako niskom nivou i nista se ne cuje, a cim krenem da ga pojacam krene pistanje. A o onim njihovim presetima i da ne govorim. Odmah zakuci. Ocigledno ne znam da podesim Guitar Rig 3. Mucim se ceo dan.
  19. @umart: Ma castim te pivom i ako mi ne pomognes. Videcu jos da li cu dolaziti do BG-a da kupim gitaru ili cu je pazariti u NS-u. Sve mislim da ima jako veze sa zvucnom karticom. Kad kazem da huci,piski i cvili mislim da bas odbija koliko se cuje. Ako se zajebem pa mi ostanu zvucnici malo glasnije onda probije bubnem opne kad zacvili (bas je neka zajebana frekvencija).
  20. Hteo sam da pitam upucene u ovu temu da mi pomognu ako mogu. Situacija je sledeca : Imam gitaru (pozajmljeni Squier, uskoro kupujem svoju gitaru) i hocu da je povezem sa kompom. Trenutno nemam para za gitarsko pojacalo, pa da ne sviram u prazno. Kupio sam onaj mali adapter jack da bih mogao da kabel gitare prikljucim u Line In(radi i u Mic In) i cak sam i uspeo da instaliram Amplitube2 i da podesim da to nekako radi. Morao sam da koristim Asio4All drivere. Trenutno nemam standalone zvucnu karticu nego koristim Realtek Alc889a integrusu sa maticne. Moje pitanje je sta sve moram da investiram u hardware da bih izveo sledece sto zamisljam (ako uopste moze da se izvede). Ideja: Kao sto rekoh trenutno nemam para za gitarsko pojacalo, ali posedujem stari caletov muzicki stub pa sam mislio njega da iskoristim. Mislio sam da gitaru povezem sa kompom, da zvuk modeliram preko programa kao sto su Amplitube2, Guitar Rig 3 ,... i potom da zvuk sa kompa saljem na pojacalo (muzicko pojacalo) na koji su povezani (2 x 100W zvucnici). Trenutno nisam povezao komp sa stubom nego sa standardnim muzickim zvucnicima(nemam dovoljno dugacak kabel), i kada koristim Amplitube javlja mi se jako velik humming i pistajuci zvuci ako pojacam Gain i Volume na virtualnom Ampu. Moram Amp da smanjim na nekih 2.0 da bih potom morao da napanjim racunarske zvucnike da bih nekako nadjacao zvuk zica na gitari. Guitar Rig 3 i ne mogu da koristim jer je taj "humming i pistanje" suvise jako. Ocigledno mi je potrebno mnogo bolja zvucna kartica, ili mi je potrebno jos nesto (ili nesto pogresno radim). Ako mi je potrebna zvucna kartica bio bih zahvalan za neku preporuku kako "internih" tako i "eksternih" modela. Da li mi je potreban i onaj Di-box? Nadam se da sam bio dovoljno jasan. Ako bude potrebno mogu da odgovorim na vasa pitanja. Hvala i pozdrav.
  21. Znate kako kazu, neke stvari se samo iskustvom mogu nauciti. Sto bih ja bio izuzetak?!? Jel ima jos neko neke predloge koji se ticu "novih" gitara?
×
×
  • Create New...