Jump to content

Schneider

Iskreni članovi
 • Posts

  1251
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Schneider

 1. Bio sam sinoć na certu Enisferum plus Insomnium (i neki prašinari Omnium Gatherum), i rećiću samo da je lepo bilo.
 2. Tomas Ligoti- Nedovšeni posao Vrlo mračan i stravičan prikaz jedne moderne korporacije, i šta se dešava kad neko iskoči iz takvog sistema.
 3. Svaka čast kad stižeš toliko, ja kad pročitam jednu za mesec, bomba (fax me ubi).
 4. Schneider

  Genetika

  Nisam za to znao, ali mi deluje malo hmm strašno. Ako zaista želiš dete, ne bi smeo da imaš nikakvu preferencu kad je pol u pitanju, bar ja tako gledam. Čuo sam nešto u budučnosti da će biti te da se bira boja očiju, te kosa itd. Mutna oblast svakako.
 5. Schneider

  Genetika

  Hvala ljudi to je odg koji sam tražio. Znači svi mogu sve po vama Mada se meni moja teorija više sviđala, kao imaš taj i taj hromozom, znači od tebe može samo to i to heeh. Možda se i pojavi neki sličan sistem u budućnosti.
 6. Schneider

  Genetika

  Molim da mi neko objasni sledeću dilemu koje se sećam iz gimnazije, a smatram je bitnom. Ovo je sa časa biologije, a ako sam nešto krivo upamtio, ispravite me. Koji će pol deteta biti zavisi od kombinacije X i Y hromozoma. Ako je XX onda je žensko, ako je XY onda je muško. Žena uvek nosi X hromozom, dok muškarac može nositi ili X ili Y hromozom. Drugim rečima, a prema zaključku moje profesorke, pol deteta isključivo zavisi od muškarca. Moja pitanja: 1) Da li to znači da muškarac koji se ženi tri puta i pravi decu sa svakom novom ženom (neki bogat i besan), a poseduje samo X hromozom, imati samo kćerke? Tj ako ima Y može imati samo sinove. Podrazumevam, da su oboje zdravi naravno. 2) Ako je već pol zapisan u genima, XX ili XY, zar onda ne bi trebalo da ima mogućnost svaki muškarac da ode i utvrdi to,tj ako ima Y hromozom, mož da gura kolko oće, imaće samo sinove (a recimo voleo bi ćerku), i obrnunta situacija ako ima Y hromozom. Znalo bi se tačno ko šta može, i država bi mogla da bolje nadzire odnos snaga (malo SF al zanimljiva ideja). Nadam se da će neko iz ove materije da razreši ovaj Gordijev čvor.
 7. Truba od albuma. Nisam muzičar, i ne mogu da govorim o tehničkim aspektima svake pesme, ali znam šta čujem- sve mi ravno ko daska. Meni treba malj u glavu da bi se uspavo dok sam u prevozu, al ovo me je oborilo ko konjski sedativ. Pojma nemam šta sam slušo, ko da je neko ovaj album podvalio Ensiferumu. Ocena 2-
 8. O jebem mu sisu, konačno! Odma ide na ipod.
 9. Nije tačno, već su Ameri laka publika, možeš da im prodaješ isto sranje 500x nikad dosta, ko kad idu u Mek. Evropljani ipak imaju rafiniraniji ukus, al se bliže Amerima.
 10. Ovde vidim dominira pro-vakcino struja, po principu evo vam ruka, noga, guz i samo me rokajte. Ja u tom kolu neću da zaigram. Da me ne shvatite pogrešno, primio sam sve vakcine i čuda do sada, i nikada od toga nisam pravio priču niti mi je to ikad bila tema za razgovor. Al usponom korporacija tipa Novartis i one seljanije za ptičijiim gripim ( i milionskim porudžbinama od Novartisa) počeo sam da razmišsljam. Kako ja mogu biti siguran da je svaki sastojak u vakcini za čoveka dobar. Mnogo viđeniji farmaceuti se po ovim stvarima, oprezno izražavaju, jer niko ne može da garantuje da sa nekoliko godina nećete nabaciti neku mutaciju, boleštinu, da ne pričam sad raznorazne gadosti. Ja o autizmu uopšte ne pričam, već pre svega o malignim ćelijama i raznoraznim nepovoljnim promena u organizmu koje mogu da se dese tek nakon nekoliko godina a posledica su usrane vakcine. To ih naravno čini gotovo nemogućim za otrkivanje, jer čim nešto ne izavaziva promenu odma, onda nije loše. Šta ćemo sa dugoročim efektima? Danas je sve biznis, a sa zdravljem se nije šaliti. Sko govorimo čisto preventivno, pre bih maksimalno korigiovao ishranu i sredio fizičke aktivnosti nego primio neku novu vakcinu Dr. Mengele-a.
 11. Jezivo je što je pesma odražava mentalitet našeg naroda na moru 100 posto
 12. Malo oštro o "hrišćanskim curama": https://www.youtube.com/watch?v=fU3yYAE6bXc
 13. Samo za ljubitelje kruškastih guza. 8 od 10, jer ne volim baš ove skroz umetničke, ali je nezaboravan film.
 14. Walk Among the Tombstones sa Nesonom 8 od 10 ocena. Ima finu atmosferu.
 15. Pazi, čovek je akademik i profesor, jedino ga ovde proglasiše za radikalnog Ješu.
 16. Ja u klin, ti u ploču. Dobro sad da se gađamo blogerskim tekstovima, to mi ne pada na pamet (onaj drugi tekst o nekim muslimankama iz Malezije u gostima) Al vidim ja da tebi više smeta što je ovo rekao jedan Jevrejin, time je automatski izglubio na verodostojnosti izgleda. Al sve to na stranu- glavni argumenet je što je zemlja razvijenija, više doprinosi gušenju religijskog, a pre svega muslimanskom identiteta. Ako bih bio neki prorok reko bi da će islam prvi iščeznuti od svetskih religija, upravo zato jer nema sposobnost da se "razblaži" odnosno kamuflira. Potpuno je nespojivo sa slobodnim ljudskim umom, nema nikakvog preispitivanja u sebi.
 17. Pa ovaj text koji sam ja stavio ipak ima neke činjenice koje su proverljiive, dok tvoji su tu samo da bi kontrirali. Tipa argument-muslimanima se teško odobrava državljatstvo, prvi tekst odgovara-jbg tako je i sa svim strancima u Japanu. Konačno, autor teksta, radikalni Jevrejin kako si ga etiketrao, kaže da Japan nema pozitivan odnos ni prema judaizmu, dok se hrišćanstvo donekle toleriše. Naravno, daleko od toga da nema muslimana, kao ni Jevreja i hrišćana u Japanu. Ali društveni status tih religija NIJE ISTI, i kao takav omogućava npr. poslodavcima kojima treba inostrana radna snaga da traže specifične kulture i nacije, odnosno da ne traže neke religije za određeno radno mesto (u prvom redu zabrađene muslimane). Dok se ovo na Zapadu smarta diskriminacijom, u Japanu bez problema prolazi.
 18. http://www.citizenwa...ut-muslims.html Odnos Japana prema islamu u jednoj rečenici: In Japan, Islam is perceived as a strange religion that any intelligent person should avoid.
 19. Leprous je možda i najbolji novajlija u prog metalu, toliko je napredovao bend da im uspeh ne gine.
 20. Ja sam verovatno jedini koji nije gledao Od sumraka do svitanja, al sada sam i to popravio. Nastavljam sa Fright Night.
 21. Procureli linkovi za The Interview, pre malo više od sata. 1080p snimak
 22. Još jedna preporuka za The Last Seduction, ne znam kako mi je ovaj prošao ispod radara.
 23. Odličan snimak monaha Arsenija o reinkarnaciji, vrlo dobro rezonuje.
 24. Jel može neko da mi objasni koncept tih Stripoteka? Jesu li unutra neki "ređi" stripovi ( npr neki francuski) koji ne mogu da nađu svoje mesto u redovnim izdanjima? Nikad nisam kupio nijednu, a da budem iskren ni video.
×
×
 • Create New...