Jump to content

Gruja

Iskreni članovi
  • Posts

    102
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Gruja

  1. Gruja

    Košarka

    ™ legenda, ljudina
  2. Milutin Milanković - "Kroz vasionu i vekove", nakon toga ću preći na "Sećanja", to sam dobio kao preporuku. Šteta što mnogo ljudi ne zna za njega, pored Tesle najveći genije koga smo imali.
  3. Gruja

    Automobili

    Pa da, sve je to kocka, kako te usere i sta ubodes, bitno da povedes nekog ko se malo bolje razume s tobom, pogledate kako radi u voznji, na kanalu, dijagnostici, proveris dokumentaciju, vidis koliko para imas i uklapas se s tim, manje je bitno koji je brend, bitno da je auto ocuvan.
  4. Gruja

    Automobili

    Ako ti je prioritet da imas sto manje popravki, najbolje je benzinac, jer dizeli automatski kostaju nekoliko hiljada vise kad je auto nov i uglavnom se kupuju da se njima prelazi vise km, pa kad dodju kod nas uglavnom su istroseni (ono sto ces kao da ustedis na gorivu bacices na majstore), pogotovo sto imaju vise osetljivih delova i nase gorivo ih jos vise dokrajci. I alfe benzinci ne znam koliko su pouzdani, oni imaju twin spark motore, ja ne znam nikog ko se pohvalio alfom, iskreno bolje uzmi nesto sto je lakse za odrzvanje, ja imam klia dvojku, 1.2, trosi manje od 6 litra kombinovano i ne trosi ulje uopste, sipam mu onaj bezolovni 95 na nisovim pumpama i ne mislim mu, presao sam za godinu dana vise od 8000km, sem velikog servisa nakon kupovine nista nisam morao da mu diram. Otac vozi a3 1.8T sa plinom, jaka masina i dobro ide, alii veruj mi da jedva ceka da ga proda jer stalno ima neka zajebancija i sa njim, te plin, te pumpa, elektronika, uvezen je iz Svajcarske ali sigurno je dosta presao. Trebas samo da ubodes ocuvaniji auto, nezavisno od brenda, ako nije puno presao, neces imati puno problema, sem redovnih stvari.
  5. Gruja

    Automobili

    Konkretno to sto je uvezen iz inostranstva i nije jos registrovan moze da bude plus jer ako se auto prvi put registruje ti ne placas nikakav prenos, ide na ime kupca i placas samo registraciju. Ja sam tako prosle godine kupio Clio 2002. 1.2 benzinca sa ful opremom i 5 vrata koji je na tockovima i sa nemackim tablicama uvezen ovde, direktno s tim tablicama mozes na tehnicki i na registraciju posle toga, naravno ako su svi papiri dobri. Mene ta registrcija iskostala oko 14000 dinara. Bas sam zadovoljan autom, jer nije puno vozen, za 5000 koliko sam presao do sada, prosecna potrosnja oko 5.5, odmah sam uradio veliki servis i uzeo letnje gume sa felnama jer je on dosao sa zimskim. Platio 2400 + 200 evra veliki servis + 200 evra set guma sa felnama + troskovi registracije za sve ukupno nesto manje oko 3000 evra. Uvek ostavi bar 500 evra da imas obavezno za veliki servis, registraciju i jos poneki trosak, ako imas recimo 3000 nemoj da se zaleces da uzmes auto tacno za toliko, ostavi rezervu obavezno. I normalno uvek povedi majstora kome verujes sa sobom da pogleda auto na kanalu i dijagnostici. Ovaj mondeo iznad je presao bar 100000 vise, verovatno i preko 350000. Niko spolja ne kupuje dizel limuzinu da ide do pijace, to mora da opravda vecu ulozenu cenu od starta i da prelazi velike relacije. Ja bi ti preporucio da izbegavas dizele i uzmes neki provereni benzinac sa manjom kubikazom, pogotovo ako ne planiras da prelazis ogromne kilometraze, vec 10-15000 godisnje, ta razlika na gorivu koju ces kao zaraditi na dizelu ne moze nikako da ti pokrpi vece troskove koje ces imati oko odrzavanja.
  6. Gruja

    MUZIČKA OPREMA

    Fender Frontman 65R Prodajem Fender Frontman 65R http://www.mitrosmusic.com/proizvod/4794-Fender-Frontman-65R-**/ kupljeno pre oko 2 godine u Mitrosu, čuvam račun, nikad nije iznošeno iz sobe, nema nikakvih oštećenja ili mana, malo korišćemo, prodajem jer ga uopšte ne koristim. Živim u Nišu pa ako je neko zainteresovan može i lično da ga proba. cena: 150€ [email protected]
  7. ovo me podseti na ono iz south parka: Not just somebody. I need a complete team to operate this vehicle. Along with me I'm gonna need a scientist, an engineer, and of course, a black person who can sacrifice himself in case something goes wrong. Inače, jel ima nekih linkova do online strip verzije ili koja može da se skine ovako, baš me interesuje kako je to odrađeno
  8. http://kosarka.rs/main.asp?dir=news&newsid=8830 Konacno neki plej na duze od jedne sezone
  9. Procitao sam negde da Barselona dovodi Spanulisa, cini mi se da Barsa sledece sezone osvaja evroligu.
  10. Gruja

    EURO 2012

    http://www.vecernji.hr/euro-2012/srbi-su-se-hrvatskim-dresovima-infiltrirali-medu-nase-divljali-clanak-422781
  11. Gruja

    EKV

    http://www.tarzanija.com/priziv/
  12. samo MikroC, mikrokontroleri i asembler
  13. Ja sam nedavno zavrsio Otvaranje, odlicna je, moram da nabavim i preostale. Sad citam Teror od Simonsa, jos sam na pocetku, ali deluje zanimljivo.
  14. http://www.youtube.com/watch?v=uhBiNx749Zw Koji lik, jeste da igra na nekoj manjoj tezini, ali sam se ismejao, a i ideja je dobra
  15. Ja sam gledao ovde http://tashsportlive.blogspot.com/2011/10/tashsport-live-channel-2.html dobro igramo, samo moraju te sanse da se bolje koriste, sutnemo 10 puta, damo samo 1
  16. Gruja

    Automobili

    I ja sam bio u dilemi novembra prosle godine, sta kupiti, sta valja, jbg, to je uvek lutrija, kako te usere. Uzeo sam audi a3 2001 1.8 turbo 150 konja, prosle godine uvezen iz Svajcarkse, kao presao 155000 ali ko zna. Taj lik sto ga uzeo ugradio sekvent plin i ja ga kupio za 5500. Izgleda perfektno, crn metalik, alu felne, tonirana stakla, digitalna klima itd. Ide fantasticno, na autoputu 120-140 sa klimom, trosi 9l plina, po gradu do 12l. Jedino sto sam promenio je kompresor za klimu, sa svim filterima, ciscenjem izaslo skoro 500 evra, jbg, jedini neplainrani troskovi. Ali ovako sam prezadovoljan, jak, ne trosi puno, malo tvrdja soportska voznja, izlgeda odlicno, registracija 26000 bez tablica. Sve u svemu, prezadovoljan sam!
  17. i kod mene je bilo isto, moras da omogucis u accounts&sync background data i mozda autosync, ali ovo prvo sigurno. Probaj pa javi, kod mene je tako proradilo. Tako ti je na androidu, nebitno od proizvodjaca, ja imam wildfire s.
  18. Malopre sam zavrsio Uspon Endimiona. Svaka preporuka za ceo serijal (Hiperion, Pad Hiperiona, Endimion i ova navedena). Odavno nisam procitao nesto ovako dobro. Jeste naucna fantastika ali ne bavi se samo brodovima, laserima i slicnim paljevinama, ima filozofiranja, religije itd.
  19. Gruja

    Formula 1

    Najbolje ti je preko onog vipboxa, odes na bbc, profi prenos, Kultard prica o svemu iz pve ruke, ukljucenje jedno sat vreme pre trke, pa i dok bila ova pauza zbog kise, pricaju o milion sitnica, tehnikalija, da ne pomislis vise o nasim komentatorima.
  20. Gruja

    Formula 1

    Bio je 2. na 5 kruga do kraja ali nije uspeo da izdrzi. Kakve trke, ono je ludnica
  21. Gruja

    Formula 1

    Ja sam gledao, bilo je redno da i Fetela ne kenja onoliko, sve mu je islo na ruku. Batonu svaka cast, navijam za ferari, ali jednostavno im ne ide, sve neki pehovi. A Hamilton, ma koliko ga ne gotivio, skroz je lud, uvek ide do kraja.
  22. Gruja

    Košarka

    Bilo je brutalno. Kad ide sut za 3, rasiri se igra i lako ide sve ostalo. Druga ce sigurno biti neizvesna. Odakle je skocio Dzerels, steta sto nije usla tu.
  23. Izasla je 7. epizoda ranije, vest sa HBO-a http://sf-fantasy.suvudu.com/2011/05/hbo-game-of-thrones-episode-7-early.html
  24. verovatno mislis na ovo, samo nema nakih kvalitetnih snimaka, kolko sam ja video http://www.youtube.com/watch?v=J8iy7Mpy5F4&feature=related Bridge School Benefit 28.10.2007
  25. Skoro sam pio ovo pivo: belgijsko tamno Leffe iz nekog manastira u Belgiji, ne znam dal sam u zivotu pio lepse pivo.
×
×
  • Create New...