Jump to content

Sisus

Iskreni članovi
 • Posts

  6392
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  42

Everything posted by Sisus

 1. Činele su sranje i na jednom i na drugom, Perl ima novije plastike, na Sonoru su izraubovane, plus indijaner nije iz istog seta, mada bih pre njega uzeo nego Perla.
 2. Meni skroz dobra pesma. Jebe mi se ko šta misli. Pogotovo neki tamo iz neke selendre u blizini Čačka.
 3. Daj ti njima srednji prst, kakve su ovo želje, čestitke i pozdravi, ja kad sam došao na yum, kad nekog nešto zamoliš, dobiješ ban na 3 dana.
 4. Pa zovi Lemilicu, sad imaš njegov broj.
 5. 18, 20, 22, 24, 26... To je uvek bio standard, parne veličine. Sad skoro je DW izašao sa bas bubnjem od 21", imaš o više o tome na njihovom sajtu, mene mrzi da gledam. Takođe, oni jedini prave plastike za tu veličinu, baš kao što je i Amati nekad imao doboše od 13,5". Ako nisi siguran u veličinu, ponesi sa sobom staru plastiku, pa nek' ti uporede u radni. Bolje i to, nego da se zajebeš i kupiš pogrešnu.
 6. Nek' napravi par slika, da se vidi, neću ja sa slike videti veličinu, jbg, samo da vidim čivije, ako uspem po njima da prepoznam bubanj. Ako je arhaični bubanj, može biti samo Tacton ili Amati, to se nekad sviralo kod nas. Na ju tjubu imaš brdo snimaka kako da namestiš plastiku na bubanj i naštimuješ. Hint: Bob Gatzen.
 7. Amati ili Tacton, verovatno. Daj sliku i reći ću ti.
 8. Traži od 22 inča. Koji bubanj imate?
 9. A jeste vi carevi. Prečnik bubnja se meri bez obruča, dakle samo korpus (shell).
 10. Ne verujem da ima samo glava bata da se kupi. Ima na oglasima neki improvizovani, lik prodaje za 500 din. Možda možete drveni da napravite, mada je pitanje koliko će to trajati, pošto drvo hoće da puca. Jedino neki stolar da vam napravi od nekog tvrdog drveta. Ili da uzmete lopticu za tenis, pa da od nje nešto probate, ali bi je morali ispuniti nečim (pur pena ili silikon) ili sako imate neke gumene loptice... Teško da je 21 inč, takvi bas bubnjevi su retki i skupi, samo DW ih proizvodi.
 11. Neće. Ne verujem da ima da se kupi posebno.
 12. Da. Jedino lanac za bicikl ima jedan deo više nego na pedali, ali je u suštini to to.
 13. Bem li ga, ja ne znam kako bih ti to jednostavnije objasnio, a slike na netu ne mogu da nađem. Imao sam pedalu sa takvim sistemom, ali sam je prodao zimus, pa ne mogu da ti uslikam. Jesi skidao nekad lanac na biciklu?
 14. Znao sam da nešto mutiš, čim ti prodaješ tolike činele.
 15. U 100 evra da ima triger na pedali.
 16. Trigerovan je. I ima Sonorovi Twin Effect pedalu, koja ima 2 bata, znači ukupno 4 bata, koje aktivira petama i prstima, zato tako brzo i svira.
 17. Imaš na vrhu lanca jedan mali osigurač, njega skineš (šrafcigerom ili nekim šilom), onda izvadiš lanac, pomeriš ga u željenu poziciju i vratiš nazad osigurač. Malo deluje komplikovano kad se opisuje, ali u stvari nije.
 18. Feel nikad nećeš postići isti, to ne mogu ni neke od najskupljih pedala, a kamo li Gibraltar. Podešavanje zavisi od bubnjara do bubnjara, ali ja moje obe pedale podešavam da uvek budu isti uglovi i opruge. Doduše, ja imam jednu od pedala na kojima je moguće postići isti feel na obe, ali i kad nisam imao, podešavao sam ih isto. Eventualno neki bubnjari malo više zategnu levu oprugu da kompenzuju tu težinu i to je to, lično nisam pristalica različito podešenih pedala. Pogledaj gore gde ti je lanac povezan za "cam" (to bi ti bio lančanik, da se tako izrazim) tu se podešava ugao gazišta pedale. Kad podesiš da uglovi batova budu jednaki, proveri lanac na obe pedale da li je u istoj poziciji. Ako nije to u pitanju, proveri da li ste dobro podesili kardan (šipka koja povezuje pedale), možda ste omašili uglove onih delova što ulaze unutra (teleskopa).
×
×
 • Create New...