Jump to content

Haos sam ja

Iskreni članovi
 • Content Count

  2347
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  37

Posts posted by Haos sam ja

 1. Album izlazi 25.juna, zvaće se De Doorn i po prvi put će svi tekstovi biti na flamanskom.

  Tracklist:
  1. Ogentroost
  2. De Dood In Bloei
  3. De Evenmens
  4. Het Gloren
  5. Voor Immer

 2. Bogami meni je album sasvim dobar. Ovo je verovatno ono što su hteli da postignu sa Magmom ali nisu znali tada kako. Album je dosta komercijalan i očito se puca na najširi mogući auditorijum ali nisu izgubili identitet, svi njihovi prepoznatljivi sastojci su tu, samo u malo uprošćenoj formi i uz neke blago egzotične začine, međutim ima itekako dobrih rifova i zaraznih deonica, pesme su dosta bolje nego na Magmi, a nije bilo ni realno očekivati povratak na neki DM zvuk. Verovatno je tačno da su ispucali svoje najjače adute još zaključno sa The way of all flesh i radije bih slušao ovu uprošćenu ali efektniju varijantu Gojire nego neki half baked reciklirani pokušaj povratka na staro. Ovo bi vrlo lako mogao da bude njihov black album ili makar "Roots", istup ka stadionskim ambicijama i imaju sve neophodno za takav poduhvat - identitet, pesme, poruku i tematiku, a sada i prijemčivost. Prosto, Gojira za novo doba i za nove klince je dozrela i ja ne vidim ništa loše u tome, ovo je bend koji pravi dobre poteze na komercijalnom planu, a ključna stvar je da identitet nisu izgubili zarad šire fan baze, ma koliko ja više voleo lično muziku oslonjenu na Morbid Angel umesto na Korn nasleđe. Dakle, ova promena mi ne deluje isforsirano kao na Magmi već su fino napravili koherentnu celinu i porasli dodatno kao b(r)end.

  • Upvote 3
 3. Preslušah malo Dream Troll sa akcentom na Second to None albumu, meni je ovo skroz zabavno, odlične konkretne pesme, dobri rifovi, melodika, vožnja fina, vrlo prijatni vokali, a nema ničega što mi prvo pada na pamet kad se kaže power metal - over the top besmisleno soliranje bez obzira na flow pesme, akcenat na klavijaturama sa ružnom "plastičnom" farbom, Halfordovski vokali itd.

 4. Mogli bi da izbace neku novu muziku uskoro, nisu odavno, nadam se da Luc brižljivo priprema nešto novo dok Colin i Kevin samo štancuju kroz druge svoje projekte. Uglavnom je sve to dobro, al Gorguts je Gorguts.

 5. I meni Death Magnetic mnogo bolji od St Anger (recimo neka liga sa Load iako se razlikuju po zvuku i senzibilitetu, a to je naravno bulja naspram zlatne ere), a Hardwired nisam ni slušao, nisam čak ni singlove poslušao, toliko me zanima Metallica a i sve mi nešto neprivlačno vizuelno oko tog albuma.

 6. Po očekivanju, dobar je novi Spectral Wound - stvarno šiju, voleo bih samo da ima malo više varijabilnosti, sve je u sličnom tonu a mislio sam da će potpis za veću kuću značiti i malo ekspanzivniji zvuk.

 7. Zaista odličan novi album, konačno su seli kao ljudi i posvetili se ovome detaljno za razliku od poslednjih nekoliko sklepanih izdanja. Teško, masno, abrazivno, ali ima suptilnih momenata kojima šaraju dinamiku albuma. Ovo je više neki susret sludgea i iskonskog metalcorea sa razbijačkom produkcijom na koju nemam nikakve zamerke. Album vraća na početak milenijuma ali uz neke iskusno izabrane savremene forice. Možda je konačno vreme da ova gospoda zavredi malo više poklonika i pažnje, iako je nesumnjivo reč o kultnom bendu. Svaki redovni posetilac ovog podforuma, pa i slučajni prolaznik, bi trebalo da overi ovo.

 8. Moj utisak je isti kao Saletov. Dobra drobilica od albuma, Rutan uneo malo svežine posebno na solažama i entuzijazma koji se preneo na ceo bend, naročito na Corpsegrindera, al nema ničega ovde što odstupa od standard CC formule nit su otišli u neke neistražene teritorije. Jeste da zaslužuju komplimente za beskompromisnost svog zvuka i nesmanjenu žestinu s obzirom da su sad već 50+ matoraći u pitanju, al daleko od toga da je album neko čudo neviđeno i izlazak iz zone komfora.

 9. Dobar je novi Wode, na prvo slušanje mi baš nije legao ali vremenom sve bolje. Daleko od klasičnog BM, dosta gruva, midtempa i neke turobne atmosfere, kad ih slušam zamišljam neka fabrička postrojenja i sivilo, možda mi tako u podsvesti jer su iz Mančestera, svakako prilično distinktivan zvuk. Streams of rapture najmelodičnija i najubedljivija.

×
×
 • Create New...