Jump to content

The Bowels Of Perdition

Iskreni članovi
  • Posts

    241
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    18

Everything posted by The Bowels Of Perdition

  1. Izneverila ih je tehnika i videlo se da su popizdeli zbog toga (Taake), ali je bila mnogo dobra atmosfera u publici, dosta starijeg sveta koji zna repertoar u prste, uključujući i nove stvari - jedan gospodin pored mene je krenuo da diskretno rida kad je krenuo Hordalands Doedskvad, malo dalje još jedan brat-bratu 70-ogodišnjak dostojanstveno hedbenguje sve vreme. Sve to mi je baš napunilo baterije, iako sam došao relativno umoran i bezvoljan. Zvuk čist, razgovetan, neprenapanjen, oni usvirani, iskusni, čuje se kilometraža, oseća se da bend ima 30 godina.
  2. Koja je šansa da se sve karte za ovo rasprodaju u pretprodaji i da ih ne bude na vratima?
  3. Joj, ne koristim soulseek... Snaći ću se već nekako, hvala.
  4. Mene je taj novi Angrenost potpuno oduvao, slušam ga neprekidno od kada je izašao i samo mi se dodatno otvara, 107 slojeva ima, čudi me da ti nije legao. Pokušao sam da negde nađem i ta dva prethodna albuma, ali ladno nigde ne postoji torent - mnogo kultno.
  5. Zvuči kao ozbiljan karijerni fejl - žao ti je da kreneš sa novim imenom i zvukom, od nule, želiš istovremeno i da naplatiš minuli rad i da se distanciraš od DM publike koja je zapravo jedina koju imaš, pa skrećeš u feelgood hard rock vode ne bi li namignuo i napućio usne publici koja te nikada neće prihvatiti, imajući u vidu tvoje diskutabilno poreklo i idiotsko ime za hard rock/post/whatever bend.
  6. Desekryptor: https://www.fromthebowelsofperdition.com/2024/02/12/desekryptor-interview-2024/
  7. Ovo je ozbiljno, iz decembra prošle godine, za Dødheimsgard biračko telo: https://bruciarecords.bandcamp.com/album/jadjow
  8. Meni najbolji DM album koji sam čuo ihahaj
  9. Sort Sind: https://www.fromthebowelsofperdition.com/2024/01/11/sort-sind-interview-2024/
  10. Pa pre bih rekao da su inspirisani njima nego da ih kopiraju, imaju nešto svoje definitivno.
  11. Ne, na album mislim. Odavno mi je stigao taj promo pa sam pretpostavio da je mozda vec i procureo.
  12. Samo da podelim par razmišljanja i utisaka o trenutno aktuelnim izdanjima: - Nikada nisam bio naročito impresioniran bendom uprkos postavi, ali novi Spectral Voice prosto nije moguće ignorisati. 50% šarma je u zvuku i produkciji, mnogo igranja sa efektima i frekvencijama, pored same muzike pravo uživanje je slušati i zvuk albuma, Riedl/Kolontyrsky su u međuvremenu postali ozbiljne zanatlije audio inženjerstva, a i ovaj Wendler iz Black Curse je očigledno jaka autorska ličnost. Rifovi monolitni, mnogo atmosfere, mnogo patosa. Dobar, pošten album. - Cruciamentum pristojan, drži pažnju, ali ni u jednom momentu ne uspeva da se uzdigne do izuzetnosti. Hajp samo delimično opravdan, nažalost. Ipak, vinil je prelep i generalno ima smisla posedovati album. Vraćam mu se relativno često, uživam u njemu u razumnoj meri, ali nema klimaksa. - Drowned, nakon dva preslušavanja, najbolji album koji sam čuo u poslednjih par meseci. Riffs for days, sve se lepi, sve ostaje, potpuno sam oduševljen. Mnogo bolji od prošlog, kome opet ništa ne fali. Za dugo, temeljno preslušavanje, top-shelf DM. Od malo dubljeg undergrounda, preporuka za Sovereign (NOR), Dipygus (US) i Abyssal Rift (US). Albumi koji imaju duplo dno, ne vidi se na prvu koliko zapravo nude, a nude dosta. I za kraj, nije DM, ali nema veze - Angrenost, portugalski BM bend, album izašao za End All Life Production (NOEVDIA sub-label). Jednom rečju - fantastično.
  13. https://www.fromthebowelsofperdition.com/2023/12/07/vastum-interview-2023/
  14. Vastum: https://www.fromthebowelsofperdition.com/2023/12/07/vastum-interview-2023/
  15. Eto, a ja recimo mislim da Chapel of Disease ne mogu da prismrde sophomorima Morbus Chrona, Tribulationa, Necrovationa, ili Venenuma recimo, koji su bili progresivni i totalno outside-the-box albumi, ali mračni, sjebani, istripovani, čula se neka autentična muka na njima, i u tom smislu su bili mnogo bliži onome što je za mene esencijalno bitno u death metalu - ta primalnost, mrak, prljavstina, teskoba, ali sa mnogo muzikalnosti, elegancije i sofisticiranosti. Te dve naizgled nepomirljive krajnosti kad spojiš i kad učiniš da izgledaju skroz prirodno jedna pored druge - to je za mene najbolji death metal. Odsustvo potrebe da se ispadne kul, a ispalo se kul preko svake mere upravo zato - mislim da je ta motivacija vrlo bitna. I apsolutno mislim da je ambicija u tom karijernom smislu, tipa daj da nešto uradimo i napravimo nešto, a da si pritom kao poligon za tu ambiciju izabrao najnekonvencionalniji subkulturni idiom kao death metal prilično besmisleno. Uspeh će se desiti spontano, ako treba da se desi. Bendove kao Dead Congregation prati nenormalan hajp bez da su prstom mrdnuli, a i sad kada imaju status koji imaju ne obaziru se previše. Slično je i za Blood Incantation čini mi se. S druge strane, već godinama se dopisujem sa Matt-om iz Horrendous-a koji radi kao profesor u nekoj srednjoj školi, mrzi to što radi i bogu se moli da Horrendous "uspe", što ja apsolutno čujem na ovom poslednjem albumu. Čujem taj ambiciozni neizdrž i sve te kompromise, i žulja me. Sve je ovo totalno subjektivno, naravno, kapiram da mnogi to ne čuju ili im ne smeta, i to je skroz ok. Btw, loše si me procenio, nemam problem sa melodijom, imam problem sa atmosferom. Sulphur Aeon je vrlo melodičan, od prvog albuma pa zaključno sa ovim novim, ali su im albumi grandiozno mračni i to im daje integritet, nema trunke sladunjavosti. A tu sladunjavost, tu prijemčivu melodičnost čujem i kod Horrendous i kod Chapel of Disease. Za mene je to red flag u death metalu. Loše si me procenio i za problem sa masovno obožavanim bendovima - Blood Incantation je bogovski bend, Tomb Mold koji važe za hipstere takođe obožavam, da ne nabrajam dalje. Dakle, volim ono što volim, a ako se to što volim uklapa u definiciju "volim sve što vole mladi", so be it. Tako da, bez etiketiranja molim!
  16. Meni je thumbs down. Svašta mi smeta kod njih, ali najviše taj neki višak ambicije koji osećam u zvuku, napora da se snimi nešto pametno, slojevito, primamljivo, posebno, što nije problem samo po sebi - svi smo u večitoj potrazi za baš takvom muzikom - ali mene isključivo radi kada se ona desi kao incident, iz potpuno autsajderske pozicije, kada neko ekstremno talentovan ima poriv da svira nešto odvratno, odbojno i subverzivno (npr. death metal) i onda od tog govneta napravi pitu jer prosto can't help himself, jer bi napravio pitu od bilo čega. A osećam da ovi nisu ni blizu toliko talentovani, samo su godinama radili na tome da nabave sve sastojke za pitu - radi na tehnici, vežbaj majčin sine, probe, probe, to je to, usvirani smo, kompetentni smo, sad daj napucaj produkciju, daj melodiju, daj proggy brejk u sredini, neki polu-sentimentalni, polu-kontemplativni solo od dva tri minuta preko njega, onda postepeno ponovo ceo bend uleće iz sve snage, klimaks na kraju. I čitav prošli album i ova pesma mi zvuče tako, usiljeno, isplanirano, kao da su godinama radili na svakom sitnom detalju, sve u znoju lica svog, sa dosta napora. Ne mogu da prestanem da mislim na sve ovo dok ih slušam, intuicija mi kaže da su oni ta vrsta benda, iako je naravno moguće da je sve suprotno. Kako god, definitivno not my cup of tea. Drowned pesma dobro vozi, naročito rif na 1:35.
  17. Prošli Valdrin mi je bio mnogo bolji. Ovaj zvuči napucanije, profesionalnije i ambicioznije, što je upravo i razlog zašto me slabije radi. Intervju neposredno posle prošlog albuma: https://www.fromthebowelsofperdition.com/2021/01/20/valdrin-conversation-2021/
  18. Slažem se, dosta sam slušao celu diskografiju poslednjih mesec-dva i učvrstio sam se u uverenju da je ubedljivo najbolji album prvi.
  19. Sulphur Aeon: https://www.fromthebowelsofperdition.com/2023/11/16/sulphur-aeon-interview-2023/
  20. https://www.fromthebowelsofperdition.com/2023/11/16/sulphur-aeon-interview-2023/ Sulphur Aeon intervju, baš je bilo reči i o ovoj melodici koju je spomenuo Laza...
  21. https://autothrall.blogspot.com/ Najbolji metal recenzent na svetu, bez dileme, i die-hard metal fan. Glavna faca na metal arhivama. Što nam se i ukus uglavnom poklapa u sferi ekstremnijeg metala svakako nije beznačajno. Već desetak godina ga čitam on-off.
×
×
  • Create New...