Jump to content

Crna_Dama

Iskreni članovi
 • Posts

  1286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Crna_Dama last won the day on May 29 2022

Crna_Dama had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Location
  Somewhere in time

Profile Fields

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

9568 profile views

Crna_Dama's Achievements

Master of Metal

Master of Metal (2/6)

55

Reputation

 1. A ono za Zeleta i Whitesnake? Ili Čipija u Maidenima? I kod mene su bili najraniji uticaj...tata kragujevački đak i hipik, baš iz te generacije.
 2. Nisam mislila ništa loše, Dugme je bilo prva grupa koju sam kao dete baš obožavala i na neki način su me uveli u rock, kao kasnije Mejdeni u metal. Obe grupe su značajne, velike, a u ono vreme se, naravno, iskustvo nije moglo meriti, Dugmići su bili već ogromne zvezde. Nego mi je sama konotacija tih tvrdnji smešna i nekako sitnokompleksaška, kao ono naše večito "srebrno zlato" - u fazonu "aha, jedan Iron Maiden bio je tek predgrupa našem velikom bendu!" Na to sam mislila. U suštini je simpatično, zapravo.
 3. Super je nova pesma, pevač odličan i na momente mi čak zvuči kao Sebastijan, a čitav zvuk tako vremeplovno 80s.
 4. Super, baš je onako koncizno, a opet sadrži sve važne informacije. I "Arena koja često menja ime", tako tačno. 🤣 Pošto google blogger nešto ne radi, barem kod mene, ovde ću odgovoriti na tamošnje završno pitanje: Prvo, od ovoga da su Mejdeni bili predgrupa Dugmetu imam alergiju, bukvalno, a eto i ovih dana se opet poteže kao "činjenica", od strane poluinformisanih laika, a onako baš samouvereno. Zanimljivo kako su do danas zadržali praktično isti broj pesama koje izvode. Za ova tri prva koncerta, jasno, nisam bila ni u dugoročnom egzistencijalnom planu. Moj razredni iz srednje škole je išao '86. Svaki put to spomene kad dođemo na temu muzike. Kao deo te "u međuvremenu stasale generacije", moj prvi koncert Mejdena bio je baš taj iz 2007. Pamtim svaki detalj, uključujući tu Brusovu anegdotu o kontroloru leta i muzičkoj želji (Wrathchild). E, onda 2009. preplakala u studentskom stanu što nisam imala novca za kartu. Još pomislim kako je trebalo da, nek' ide život, uzmem pare poslate za račune i(li) kiriju, pa nekako nadoknadim sledećeg meseca. Pa 2014. opet, ista kriza, isto propust, isto suze. Ne mogu da prežalim ni repertoar sa dve ploče koje najviše volim iz njihove diskografije, a ni Ghost. I tako stižemo do 2022. - više nema propuštanja. I bilo je fantastično.
 5. Super tekst, originalna zamisao i dobra analiza. Hvala!
 6. Najdraže odsvirane: "Revelations" i "Flight of Icarus", najprijatnije iznenađenje: prisustvo "Blood brothers" (kako je moćna uživo!), najupečatljivije izvođenje: "Sign of the cross" i "The Clansman".
 7. Predivan koncert. Toliko najpozitivnijih mogućih utisaka, da mi povratak u "realnost" danas pada baš mučno. Fantastična (upravo mladalačka!) energija članova, euforična publika i neka baš sjajna atmosfera, odlična scenografija - dinamika, koncepti, prelazi, dramatičnost koja drži pažnju bez prekida; a opet, ništa ne bi toliko vredelo bez vanserijskog Brusa kome, eto, kapa dole i duboki naklon - što kaže moja drugarica, "u boljoj je kondiciji od mene"! Pa i ta predgrupa mi je nešto dobro legla, ne znam, valjda je vladala neka sveopšta srčanost, uzajamna energija bila na nivou, pa su se potrudili i za ono svirke (kraće nego što sam očekivala) nisu ni smorili, čak ću sigurno još da istražujem, "Lorelai" i još par pesama mi se uvuklo u uho. (inače, Ghost, kad smo kod predgrupa) Srećna sam što su tu, što sviraju i postoje, što nas poštuju i što sam prisustvovala spektaklu. Meni zaista prelepo iskustvo.
 8. Pa, sad, na temi o bendu obično se podrazumeva da će uglavnom postovati ljudi koji taj bend vole. A kod ljubavi objektivnost obično nije presudna osobina, šta da se radi. U svakom slučaju, nema ništa loše u euforiji. Verujem da su ih se i ostali uželeli, dobro je da još nastupaju i da nas nisu zaobišli. Nešto lepo se dešava.
 9. I meni, nisam objektivna po pitanju 2007.
 10. Subjektivno mi je žao zbog toga, jer su u pitanju meni najomiljenija dva albuma iz njihove diskografije, ali pretpostavljam da su ih već izgustirali na prethodnim turnejama, pa ko mi je kriv što nisam bila 2014. (i Ghost!)
 11. Da, sad videh. Brus ekstra zvuči.
 12. Sjajno!:) "Sign of the cross" i "Blood brothers" su dodati, sa novog albuma "Senjutsu", "The writing on the wall" i "Stratego". Nema više "Aces high" kao uvoda (sad vidim da je bis 2, jeej!), "The Clansman" prebačen na bis, sve drugo je (čini mi se) isto. "Revelations" ostala. 🙂 Evo, neki Zagrepčani već postavili:
 13. Ako se dobro sećam, i na Sajmu 2007 su svirali tako, malo duže od sat. Mada, dosadašnji nastupi sa "Legacy of the Beast" idu do sat i 50 minuta, pa zato pitam. Hvala :)
 14. Je l' ima neko ideju koliko bi otprilike mogao da traje koncert, ako Maideni izađu na binu najkasnije u 21? Dva sata, duže? Pitam zbog poslednjeg međugradskog busa. Eto, kad i o tome mora da se misli...
 15. Što su se ubucili, nema šta...😂 Nema više trčkaranja po sceni. Neobično mi, posebno za Brusa, koji je uvek bio fit, a sad i on pustio stomak. (Je li mu ovo (nova) žena u pratnji?) Sve u svemu, bliži se, bliži....
×
×
 • Create New...