Jump to content

gavrosaurus

Iskreni članovi
  • Posts

    3314
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gavrosaurus

  1. Welcome To The Machine Welcome my son, Welcome to the machine. Where have you been? It's alright we know where you've been. You've been in the pipeline, filling in time, Provided with toys and 'Scouting for Boys'. You bought a guitar to punish your ma, And you didn't like school, And you know you're nobody's fool So welcome to the machine. Welcome my son, Welcome to the machine. What did you dream? It's alright we told you what to dream. You dreamed of a big star, He played a mean guitar, He always ate in the Steak Bar. He loved to drive in his Jaguar. So welcome to the machine.
  2. Испунио ти се сан да будеш улогован са оба своја nicka истовремено!
  3. Само један бенд је издао прави, добри Thrash Metal албум међу њима. Metallica. Ово остало је метал у покушају, укључујући и (мени омиљени) Testament.
  4. Cold steel Whisper in the night He'll be at your side With a smile and a knife It's seems like dreaming Moving in the dance The last embrace you'll ever know, The violence of romance Don't try to run, you'll trip and fall You'd be a fool He's right beside you and he can be so cruel Stand O very still your heart is beating like a drum He turns his face towards you And the two move as one
  5. О не, "Нome" је тотално, тотално ОК албум али и овај бенд је свашта пробао у својој музици, риба је сконтала да, уколико настави - то више неће бити то. Немам појма, гајим велики респект према њој, делује ми да је у праву јер више није део бенда.
  6. Зато што ће, вероватно, бенд постати једно досадно срање па ће у маси досадних срања бити само још једно досадно срање.
  7. Овде мишљења нагињу на страну да је "Octavarium" ДОБАР албум!? Да је БОЉИ од "Systematic Chaos"!? Мислим, људи ...
  8. gavrosaurus

    AIDS

    Сида је болест која представља последњи стадијум инфекције вирусом хумане имунодефицијенције (ХИВ) и дефинисана је као скуп симптома и инфекција који резултују слабљењем и уништавањем имуног система. На тај начин организам губи способност да се брани од било које друге болести или инфекције. Сида је акроним од француског назива за синдром стеченог имунолошког дефицита (фр. Syndrome d'immunodéficience acquise), а AIDS од енглеског назива Acquired Immunodeficiency Syndrome. Постоји разлика између појмова ХИВ позитивна особа и особа оболела од сиде. То су две повезане, али различите ствари. ХИВ позитивна особа је заражена вирусом ХИВ, а код особе оболеле од сиде је тај вирус дошао до последње фазе после чега наступа смрт. Ако је нека особа заражена овим вирусом она је ХИВ позитивна, али то још увек не значи да има сиду. До појаве болести може да прође временски период од две до десет година. ХИВ позитивна особа може да изгледа потпуно здраво, способна је за рад или било коју другу активност, попут здравих појединаца. Начини преношења: ХИВ се може пренети на три начина: незаштићеним сексуалним односом, путем заражене крви и са мајке на дете (вертикална трансмисија). Вирус је присутан у свим телесним течностима, али у довољној количини да би се неко заразио има га само у крви, вагиналном секрету, сперми, просеменој течности и мајчином млеку. ХИВ се налази у високим концентрацијама и у цереброспиналној течности (ликвору) и ушној масти (церумену), али преко њих није могуће инфицирање због непостојања начина трансмисије са једне особе на другу. Према извештају Уједињених нација за 2008. годину, приближно 2/3 нових случајева заразе се догоди током хетеросексуалних односа, око 11% преношењем вируса са мајке на дете, око 10% случајева код интравенских наркомана који користе исту иглу за убризгавање дроге, 5-10% случајева заразе је регистровано код хетеросексуалаца и остатак током разних медицинских процедура (трансфузија крви и сл). ХИВ се не може добити руковањем, грљењем, љубљењем и другим уобичајеним социјалним контактима, конзумирањем хране коју је спремила заражена особа, боравком у истој просторији са таквом особом и сл. Животиње и инсекти (попут комараца) не могу пренети ХИВ или сиду нити оболети од ње, јер се само у крви човека налазе лимфоцити са CD4 (енгл. cluster of differentiation) молекулима за које се вирус везује. -- Ово су неке базичне информације о овој опакој, опакој болести која у свом неком накарадном ритму лагано пустоши човечанство и уноси неповерење и несигурност. Каква су ваша мишљења о овој материји? Каква су ваша евентуална искуства са инфицираним особама и да ли сте се икада нашли у њиховом друштву/близини и како оцењујете своју реакцију на њих.
  9. Одличан је нови албум, баш ми се допада! Слушам га након мало дуже паузе и баш ми прија, исто ме шљака као и први пут. Супер звук, стварно.
  10. Сад сам чуо њихову обраду "Paint It Black"! WOOOOOOOOOW!!! Које кидање! Хахахахахаха! До јаја!
  11. gavrosaurus

    Emperor

    Има у тој песми један део [6:08-6:42 а цео 5:50-6:42] који је мени тако силан, тако моћан и чудовишан да је ненадмашан! Ово, овај део, то ми је један од топ момената у музици уопште а свакако у Топ 10 метал тренутака, икада. То ми је суштина Black Metal-a, све оно што јесте и што треба да буде. Тама. Хаос. Други Emperor тренутак који ми је потпуно фасцинантан и немам ни за длаку слабије мишљење о њему је у песми "Empty" [3:02-3:38]. Каква моћ! Каква сила! Тама! Хаос!
  12. Зар је уопште некоме нејасно да је "Kolossus" други део "Armade"!? И шта је то тако "видно" слабије на њему?
  13. Ех, па како то урадити? Замисли да репер дође и пита те: Шта се највише цени од метала, шта да слушам? Слушај све, где журиш ... Ко зна где ће те то све одвести, до какве музике и људи.
  14. Много добра шљака песма "Phantoms of Mortem Tales" стварно, много добро. Најбоља Галдерова ствар од свега што сам чуо.
  15. gavrosaurus

    Melechesh

    ... Али стварно, како је феноменалан инструментал песма "The Scribes of Kur"! Како је ово добро! Има неких момената на овом албуму где се осећам потпуно заљубљеним у јебени метал!
  16. Аха, браво! Playa Hater. Квлт.
  17. John Christ - Flesh Caffeine [1999] Pass: bunalti.com Наравно, у питању је соло албум дугогодишњег Danzig гитаристе, управо га слушам и уопште није лоше, тотално препоручујем. У питању је heavy heavy rock, прави гитарски албум али доста далеко од онога што је радио са Danzig, они који га се сећају одатле - имаће да чују доста новог осим ако нису (као моја маланкост) закаснили 10 година да га одслушају.
  18. Изгубио сам интересовање за овај бенд. За мене је Анеке била 95% Gathering-а.
  19. gavrosaurus

    Emperor

    Да да, то је показало да Ihsahn може да пева свашта ако хоће, неке прилично високе ствари.
  20. gavrosaurus

    Emperor

    Замишљам који број бендова би оберучке, беспоговорно узео неке од тих смор ствари и ставио на сопствене албуме. Замишљам, такође, који број бендова би ставио тај звук на своју музику. То говори колико је овај бенд био добар чак и онда када није био сасвим on-top-of-the-game. Невероватно. Emperor-ово осредње је дупло боље од најбољег што је гомила бендова са те сцене имала да понуди.
  21. gavrosaurus

    Emperor

    Мало ми је бедак, генерално, зато што се "IX Equilibrium" нигде и никада не помиње, ту има бар 3-4 врхунске ствари, баш онако језгровите и монструозне, праве Emperor песме. Мислим ОК, мало је тежак за слушање али је и прилично курчевит, онако - помпезан и драматичан, добар је, све у свему. Мада, у суштини, у самој бити ствари, тамо где капирам да се, унутар самог себе сусрећем са бендом, највише ми лежи и највише одговара "In The Wordless Chamber". Thus they proclaimed any given truth je стих који је највише утицао на мене, можда у целом Black Metal-y, оно како звучи овај стих - то је за мене Black Metal.
  22. Playaahh, turn your head 'round Lay on the ground, you've been robbed Wake up, open the door Lay on the floor, you've been robbed
  23. Врло, врло гласно и енергично. Мислим, ово просто обожавам - како, буквално, бије бубњеве! Јбг, колико год да волим ову тројицу и колико год да ценим Бостафа (и друге) - једини Slayer бубњар ми је Ломбардо. Одувек. Заувек.
×
×
  • Create New...