Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 2.2k
  • Views 248.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Obrati se njemu:  

• STARSHOOTER_SUPREME
    STARSHOOTER_SUPREME

Zavisi da li sa prva dva koja naucis nadjes ribu ili ne ako ne nadjes bice od tebe nesto:)

• PajatheTrut
    PajatheTrut

Вежбам блуз прогресију са E7#9 амол6 и хмол6,Преко емол блуз скале.Обожавам то,ту ми најбоље иде.Али се трудим преко неких метал прогресија да солирам,неке ЛИцк-ове свирам који мени одговарају,и које

comment_670266

Imam ovakvo pitanje:

Preko kompjuterskog stimera nastimam sestu zicu i pokazuje mi da je nastimana.I sad ona kad se pritisne na 5-om pragu treba da daje ton kao 5-ta

zica prazna.Medjutim,ja kad je pritisnem na 5-om pragu ona daje frekvenciju

111.50Hz,a frekv. 5-e zice prazne je 110.00Hz.Zasto je to tako?

Hvala.

comment_670293
Imam ovakvo pitanje:

Preko kompjuterskog stimera nastimam sestu zicu i pokazuje mi da je nastimana.I sad ona kad se pritisne na 5-om pragu treba da daje ton kao 5-ta

zica prazna.Medjutim,ja kad je pritisnem na 5-om pragu ona daje frekvenciju

111.50Hz,a frekv. 5-e zice prazne je 110.00Hz.Zasto je to tako?

Hvala.

zato sto pre negoli uzmes da stimujes djitru...valja doterati oktave... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

comment_679628

Sve u svemu...kada sam video kako vecina momaka i devojaka svira elektricnu gitaru s'kurca sve mi se smucilo....\

Ja stvarno ne znam kako oni mogu da soliraju sa gitarom spustenom na kraj kaisha...to vide kao Cobaina i oma se naloze...ajde Hetfield tako svira i to je njegov stil jer je to dobro ukomponovao sa drzanjem trzalice sa tri prsta...njemu svaka cast

Jos gore je kada vidim kako neki "gitarista do yaya" drzi mali prst na gitari...

Mozda je to moje licno mishljenje ali i to mi smeta.

Jako dobre tehnicke vezbe je napravio John Petrucci iz Dream Theatera, mogli bi da probate... wallbash.gif

comment_679631
Jako teško ovako pismeno. Pretraži sajtove gitarskih časopisa na tu temu posebno vidi Frank Gambale-a, recimo guitar player on line arhivu.

www.guitar-noise.com ima dosta dobrih clanaka...

www.guitartricks.com takodje ima ali to su uglavnom samo tablature

Ako nekome treba, ja sam skinuo gomilu tehnickih vezbi i nota sa tablaturama od raznih bendova, a i opste vezbe, za Progresivce gomilu kompozicija paganinija i pachebela...[email protected]

Pozdrav

comment_680359
Jos gore je kada vidim kako neki "gitarista do yaya" drzi mali prst na gitari...

sta je lose tu sa malim prstom... to moze samo da pomogne... pa ako oce i nogama da svira i ako to zvuci bolje neka svira....

ali ne treba se preterano shabanisati! icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

CHOBANISATI! mhihi.gifmhihi.gifmhihi.gif

comment_681082

kad vidim stiv morsa ili, jos gore, majkl andjela kako drze mali prst na gitari, nije mi svejedno. icon_smile.gificon_smile.gif

u drugom slucaju sva tri... mali, domali i srednji! icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

comment_681580

Ja sam jedno vreme svima govorio kako svaki dobar gitarista mora obavezno da ima dugu kosu...a onda sam otkrio Satrianija icon_smile.gif ...salu na stranu imidz i scenski nastup gitariste je itekako bitan icon_da.gif ...ne kao sviranje naravno, ali ne mnogo manje...