Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 224
  • Views 28k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Black desire
    Black desire

Gojira ima svako pravo da odradi "sigurica" album, jer imaju unikatan zvuk u danasnjem metalu i jos uvek imaju fore da ga guraju. A i da je Gojira uradila nesto drukcije, opet ne bi valjalo zato sto

• soul wandering
    soul wandering

Da, ne znam da li ima bas 20 god ali 15 ima sigurno. Sagradio je sebi kucicu i ne silazi odatle godinama. Ali nije otisao da bi nasao inspiraciju za muziku, vec se covek sklonio nakon teskog perioda z

• Odemarkenson i Till fjalls najbolji. Sve ovo ostalo tu i tamo.

comment_369394

ovo ti je sa oficijelnog sajta...

As always a lot of things are happening in our minds and physical existence, both musically, spiritually and in other categories...

"The Focusing Blur":

Prologue Dialogue- the reason

The essence

The Thesis's seasons

Matrix odyssey

Star puzzled

A sphere in a sphere? (to infinity)

A microscopical macrocosm

Blindsight complexity

Dark Matter mystery (blackbody spectrum)

Curtains

Artifacts of Chaos (instrumental)

Epilogue Metalogue-sharpen your mind tools

=== === === === ===

Release date for the upcoming album is set to 16 February '04!

=== === === === ===

comment_374071

Mnogo dobar bend. Imaju pravi vikinski duh, samo neznam zasto je to ovde kad bi trebalo da se svrsta u black.

zato shto je neshto vishe od blacka a i ne samo black , ima tu svega, od jazza i nordijskog folka do krajnje alternative......poslushaj malo zadnja 3 albuma......Andreas je uvek govorio da zeli da izadje iz okvira black metala (a citiram ga k'o hriscanin Bibliju

smile.gif "rece Vintersorgu u intervijuu tom i tom")

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
comment_466587

ovako na prvo slushanje novi album mi deluje prilichno haotichno i veoma mi lichi na Visions..... i da vam pravo kazem ,vishe mi se svidjalo kada je Andreas pevao dubljim glasom kao na ranijim albumima i sa Otyg-om mada Focusing blur deluje prilichno OK....vidim da Vintersorg opet zeli da napravi sintezu haosa i harmonije ,u muzici kao i u svom filozofskom sistemu i uopshte sintezu suprotnosti (makro i mikrokosmosa,Prirode i mehanichkog reda svemira itd)...

comment_468842

Novi album je STRAAAAAVA, iako nije bolji od Cosmica, ili recimo, Till Fjallsa.

Mnogo toga novog, ne prestaju da iznenadjuju, i sto je najbitnije, ne prestaju da JEBU KEVU!!!! icon_rockdevil.gif

Ako cemo uopsteno o bendu(sto bi ova tema i trebalo da pretstavlja,valjda biggrin.gif ), mislim da je to jedini bend, sem naravno Guardiana, sa kojim ja zaista ZIVIM.....

Dugujem im dosta toga, kao i uostalom svi ljudi koji su ikada imali cast da cuju tu muziku.....

Jos samo da uspem nekad uzivo da ih cujem...... icon_rolleyes.gif

comment_469507
ovako na prvo slushanje novi album mi deluje prilichno haotichno i veoma mi lichi na Visions..... i da vam pravo kazem ,vishe mi se svidjalo kada je Andreas pevao dubljim glasom kao na ranijim albumima i sa Otyg-om mada Focusing blur deluje prilichno OK....vidim da Vintersorg opet zeli da napravi sintezu haosa i harmonije ,u muzici kao i u svom filozofskom sistemu i uopshte sintezu suprotnosti (makro i mikrokosmosa,Prirode i mehanichkog reda svemira itd)...

ceo taj njegov filozofski sistem je jedna teshka budalashtina i baljezgarija koja shkripi i u metafizickom i u fizichkom segmentu, ali mu je zato umetnicxki segment svaka cast.

comment_469527

Nemoj tako ,brate , 'ajde kazi shta shkripi u njegovom sistemu (btw u svakom sistemu bilo filozofskom ili religioznom mora uvek neshto shkripi ,to je posledica nesavrshene ljudske prirode icon_smile.gif ).Dakle ja se totalno slazem ,recimo ,sa njegovom teorijom Algol-a/Enigmatic spirit-a ,chak nije on prvi koji je izneo takvu hipotezu ...

comment_474519

Apelujem da se organizuje neki fond za jadnu decicu sa yumetala koja bi jako zelela da prisustvuju koncertu Vintersorga na festivalu u Sloveniji.... icon_cry.gif

Stvarno bismo mogli nesto da izakcijamo, ipak retko su oni toliko blizu, skoro nikad..... wallbash.gif