Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 370
  • Views 52.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Stvarno? Ja sam veliki protivnik sviranja klasicne gitare. Sa ili bez trzalice. I takodje veliki protivnik klina. I sviranja elektricne prstima. Megadeth zakon...

• Joe Satriani   konza Velesa.  

• destruction of mankind
    destruction of mankind

Za gitaru najviše koristim Jim Dunlop Jazz III, a za bass Schaller heavy (1,09 mm/0,043 inch).

comment_1029969
Ja na Dunlop Jazz trojkama sviram vec 4 godine...jos malo pa ce poceti da mi rastu umesto noktiju icon_smile.gif

Cek jesu to one velike Dunlopov-e trzalice ??? Znam na zadnjim jazz na kojim sam svirao ( FENDER ili Gibson ) nisam siguran , da su bile povece malo .

Imam sada jednu dobru trzalicu skoro sam kupio pack od 12 ali nemaju brand ( marku ) icon_smile.gif . NE znam kako to ali trzalice su prva liga . Nesto izmedju ne bas light nesto izmedju light i medium , vise tezi ovom drugom icon_smile.gif . Ma odlicne su icon_smile.gif

comment_1030206
Ja uglavno koristim dunlopove ljubicaste trzalice od 2mm ili od 1,5mm i ponekad jazz 3

RESPECT Zdravko na ovo icon_smile.gif . I ja ih koristim od kada sviram gitaru biggrin.gif . TO je prva trzalica na kojoj sam svirao biggrin.gif .

Ljubicasta , malo providna Gore pise velikim Jim Dunlop pa ispod USA sa tackicama i ispod m . ma super su . Imam i one zelene ( iste ) samo sto su light

comment_1030232
RESPECT Zdravko na ovo icon_smile.gif . I ja ih koristim od kada sviram gitaru biggrin.gif . TO je prva trzalica na kojoj sam svirao biggrin.gif .

Ljubicasta , malo providna Gore pise velikim Jim Dunlop pa ispod USA sa tackicama i ispod m . ma super su . Imam i one zelene ( iste ) samo sto su light

hmpa ne izgleda bas tako..

na trazalici je neka kornjaca

i onda pise ispod "dunlop,U.S.A i 2.0mm"

comment_1030275

I jos nesto momci . Mislim da nema koristi raspravljati o trzalicama . Kako vi svirate zavisi od vase ruke , tehnike i mnogih elemenata . Hendrix je znao odsvirati koncert za 3 cackalice zalepljene trakom , tako da i to pokazuje koliko ste vazni vi ( gitarista ) a trzalica i nije toliko bitna . Ako neko ne zna napraviti polozaj prstiju pravilan ili ne koristi trzalicu koliko treba onda je sve jedno cim svira . Npr. gitarista SOAD-a ICE MAN ( to mu je nick icon_smile.gif ) koristi veliku jazz trzalicu ali ako ste gledali koncerte on je iskoristi maximalno . Samo zelim da kazem da treba svirati sa trzalicom koja nam najvise lezi u ruci , a koja je najbolja to je ne moguce odgovoriti jer to ne postoji icon_smile.gif.

Sve od mene biggrin.gif