Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

89 members have voted

1. 1. Najbolja stvar na Rust In Peace?

• Holy Wars...The Punishment Due
    • Hangar 18
    • Take No Prisoners
    • Five Magics
    • Poison Was the Cure
    • Lucretia
    • Tornado of Souls
    • Dawn Patrol
    • Rust in Peace...Polaris

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Replies 11.3k
  • Views 836.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Thrash metal izdanje? Hahahaha! Megadeth nije imao treš metal izdanje još od '90. godine. Ne mogu nikako da razumem famu oko svakog sledećeg albuma ovog benda, kad je isti propao pre više od dvadeset

• Žao mi je što Mastejn nije overio od droge tamo '90. ili kad je već bio na ivici.

• Vi niste normalni. Kritikujete Dave-a najvecu legendu thrash metala. Hetfild i ostale kaubojcine mogu samo da mu sisaju resu. Pametniji je i obrazovaniji od njih hiljadu puta. Muzika koju je pravio u

comment_2424013

Nije toliko los album. Cini mi se da je malo na brzinu sklepan, sablonski uradjen i definitivno slabiji od prethodnog, ali ima bolju (prirodniju) produkciju.

Za sad mi odskacu: "Whose Life...", "Deadly Nightshade", "Public Enemy"... "13"... mada mi i ona pored ostatka albuma zvuci kao da sam vec ranije sve negde cuo. Sve u svemu ni fail ni masterpiece.

Slusacu ga jos...

comment_2424146

"Ima da mi pušiš i ližeš terasu u isto vreme".

Znao sam da si pedercina. Da si lepsi mozda bi te i jebo ovako mogu da ti priredim samo golden shower.

comment_2424350

Samo na starim pesmama ima učešća ranijih članova benda. Na novim su radili isključivo Dave i producent Johnny K.

Inače, možda je samo površan utisak, ali album kao da je pravljen da bude poslednji. Kao da se sa brojem 13 zatvara krug - na disku je barem tako iscrtano, simboli sa prethodnih 12 albuma i broj 13, vrlo zanimljivo deluje. Tekst pesme 13 takođe ima prizvuk oproštajnog, mada može da se shvati i kao zaokruživanje jedne faze i novi početak. A na stranicama bukleta svi su u odelima, sahranjuju Rattlehead-a, dosta me to podseća na Sentenced fazon. Po 13 zombija u pozadini na svakoj slici, 13 sveća na omotu, broj 13 na nadgrobnom spomeniku...

comment_2424355

Ovo je poslednji album za Roadrunner, koliko sam shvatio planiraju da samostalno izdaju muziku u buducnosti.

Btw. na Wikipedii pise da je sve pesme napisao Mustaine osim New World Order (Mustaine, Ellefson, Friedman, Menza) i Millenium Of The Blind (Mustaine, Friedman).

comment_2424617

Samo na starim pesmama ima učešća ranijih članova benda. Na novim su radili isključivo Dave i producent Johnny K.

Inače, možda je samo površan utisak, ali album kao da je pravljen da bude poslednji. Kao da se sa brojem 13 zatvara krug - na disku je barem tako iscrtano, simboli sa prethodnih 12 albuma i broj 13, vrlo zanimljivo deluje. Tekst pesme 13 takođe ima prizvuk oproštajnog, mada može da se shvati i kao zaokruživanje jedne faze i novi početak. A na stranicama bukleta svi su u odelima, sahranjuju Rattlehead-a, dosta me to podseća na Sentenced fazon. Po 13 zombija u pozadini na svakoj slici, 13 sveća na omotu, broj 13 na nadgrobnom spomeniku...

Ajde ako mozes okaci neke slike tog bukleta. :da:

comment_2425017

Megadeth nije sranje, jedan od najboljih bendova u metalu ikada, jer nisu nikad svirali neki klišej classic thrash niti predugačke stvari kao Metallica.

I moj najdraži bend, to svakako, već dugo godina.

Novi album nije loš, ali ipak sam pomalo razočaran.

Očkivao sam više magijskih tekstova (poput Go to Hell ili The Conjuring, Mary Jane..), opakih riffova kakve samo Dave može napisati i odsvirati (kao Kick the Cahir i masu starijih), pokoji Daveov urlik "aaaaargghh" (kao u Architecture of Aggression ili u Angry Again)...

Nađe se tu dobrih stvari (Sudden death, We the people, Wrecker, Fast line, NWO...), ali općenito, za moj pojam, najlošiji album u karijeri benda uz "The world needs a hero", možda čak i najgori.

Kako je album sklepan i ima nekoliko stvari koje su i prije napisane (Sudden, NWO i Black Swan) čini mi se kao da ovo nije "full lenght" pravi album Megadetha, tako da očekujem da će band izdati relativno brzo novi album, kakav i treba.

Uglavnom:

Killing.......7,5/10

Peace.........8/10

So far........8,5/10

RIP...........10/10

Countdown.....10/10

Youthanasia...10/10

Hidden........10/10

Cryptic.......10/10

Risk..........6,5/10

The world.....6/10

TSHF..........9,5/10

United........8,5/10

Endgame.......8,5/10

13............6,5/10

comment_2425114

Zato sto su sranje!

Za nekoga ko u potpisu drzi Dejvove stihove... od kako sam ja na forumu od tebe nisam cuo na ovoj temi nista osim u fazonu smece, sranje, ne valja nista, pa opet shit, kurcu ne valja, uzas i sl,... ne kontam.

I moj najdraži bend, to svakako, već dugo godina.

Novi album nije loš, ali ipak sam pomalo razočaran.

comment_2425144

Za nekoga ko u potpisu drzi Dejvove stihove... od kako sam ja na forumu od tebe nisam cuo na ovoj temi nista osim u fazonu smece, sranje, ne valja nista, pa opet shit, kurcu ne valja, uzas i sl,... ne kontam.

Kad budu uradili nesto iole blizu albuma s kog su ti stihovi mozda i promeni misljenje,ovako mu je svaka ka u Njegosa. :rockdevil:

comment_2425255

Hajde ovako - na Countdown to Extinction ima i poneka pesma koju bih preskočio za vreme slušanja. Na Th1rt3en nema nijedna. Što ne znači da je Th1rt3en bolji album u globalu, ali čisto da napomenem da moj utisak nije da je razlika toliko velika da bismo jedan album nazivali muzikom, a drugi smećem. Uz to, mislim da nema logike da se nekome kome se sviđa pesma This Was My Life ne svidi pesma 13.

Edited by Bata Trokrilni

comment_2425261

Svakako da je stvar ukusa, ali ipak vecina misli da je 13 los album, a Countdown vanserijski dobar album. Vecina se cak i slozila da je 13 dobra pesma, ali kao sto si vec rekao opet je na neku proverenu matricu radjena. Ja sa Countdown i sa Youthanasie ne bih preskocio ni jednu, a sa 13 ne bih pustio ni jednu.