Jump to content

Slayer


Karlo SE

  

91 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Malo je to bambija.

 

Popularnost nije garancija kvaliteta, to što je Anthrax prodao više ploča nego Testament, više ima veze sa tim sto je njihova muzika prijemčivija za šire mase (čitaj: siromašnija) od muzike Testament-a... Gde se u'vati, mrzi me da tupim...

 

Testament je bend čiji je svaki album kvalitetniji nego bilo šta iz diskografije Anthrax-a

Svako ko je preslušao i Anthrax i Testament, itekako je čuo razliku, ako ne sedi na ušima.

Testament je jedini bend koji po kvalitetu zaslužuje da bude u istom košu sa Metallicom, Slayerom i Megadethom, svi ostali (američki) thrash bendovi su za klasu slabiji od toga.

 

...a mnogo bih radije gledao turneju Slayer/Megadeth/Testament, nego "Big 4".

 

Ali, tako je u šou biznisu, ide se na prodaju i na ono što je najpopularnije, a ne najkvalitetnije.

 

(btw, daleko od toga da pričam da je Anthrax loš bend)

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je Anthrax omiljeni bend, a od Testamenta su mi jedino gori Death Angel i Metallica iz te škole. Forbidden, Heathen, Vio~Lence, Sadus, Defiance, svi ti Bay Area bendovi mi JEDU Testament. Svaki im je riff 0 0 000 0 0 000, i ima mnogo, ali mnooooogo fillera. Treći i četvrti album su previše spori i užasno dosadni (posebno treći), a i na prvom ima dosta gluposti. Ovo posle nisam još preslušao.

Anthrax (onaj iz osamdesetih, ovo posle i ne računam) je svaki album drugačiji i zanimljiv na svoj način, i meni tu ima jako malo loših pesama, mada umeju da im budu užasno retardirani tekstovi.

 

A, da ne pričam o značaju Anthraxa u smislu uticanja na razne mlađe bendove koji su spajali ulične fazone s metalom, od krosovera, pa do "rep metala" (ja to zovem hip hop s riffovima). Tu posebno, po mom mišljenju, dolazi do njihovog "značaja" u velikoj četvorci.

A, šta je Testament? Samo još jedan bend iz drugog talasa Bay Areae koji nije imao neki preveliki "značaj" u tom smislu. Desetak dobrih pesama, pakleni gitarista i to je to.

 

A, što se tiče turneje, pa zamisli kad bi svako svoju "postavu" sastavljao, pa dao bi' ne znam koje pare za Anthrax/Mayhem/Kreator/Danzig. :D

  • Upvote 1
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta rasprava je krajnje besmislena. Zna se ko su "Big 4" već decenijama za hiljade ljudi širom sveta i to što bi neko umesto njih ubacio Peru ili Raleta zato što je ovaj bolji od onog nema nikakve veze.

 

Nevezano za to koji su bendovi u pitanju, i meni je lično Testament bolji od Anthrax-a, ali Anthrax su u toj priči oduvek i zna se da im je mesto tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tako je Talvi.Zna se ko je poceo,zna se sta su Kill Em All i Show No Mercy,i cao.Kraj diskusije.

Meni je Testament duplo bolji od Anthrax-a,ali oni nisu deo cetvorke.I cao.

 

Sto se tice najveceg benda u istoriji univerzuma uz Motorhead,izuzetno mi je drago sto se Jeff oporavlja,sto se vraca u formu i sto ce ponovo svirati Slejer a ne kopija.Samo udri! :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da mi je neko pre mesec dana pricao da cu Toweru da dam plus...

Suvisno je raspravljati o tome koji je bend kvalitetniji,veci,zesci itd,razliciti parametri i ukusi odlucuju o tome tako da o individualnim izborima te vrste ne treba puno raspravljati.Jednostavno ova 4 benda su zacela thrash metal i izdala svoje prve albume te 1983. godine i opstali su do dan danas i niko im vise to ne moze oduzeti.

Meni su licno mnoge pesme Testamenta monotone i tako slicne jedna drugoj da osim 5-6 hitova na prvih 5 albuma ne bih mogao da izdvojim neku vise da bi mogla da se poredi sa Anthraxova izvanredna od A do SH 4 albuma sto ce reci Spreading,Among,State i Persistence (drugi i treci su istorijat i vrhunac uspeha na sceni uopste) a da ne pricamo o raznim aktivnostima clanova Anthraxa u drugim bendovima i projektima cime su takodje jako doprineli razvoju i napretku scene.Ali o tome opsirnije u neko drugo vreme na drugom mestu.

Edit:O kvalitetu i sposobnosti Beladone tek necemo da raspravljamo...

OTVORITE POSEBNU TEMU ZA KOMENTARISANJE O VELIKOJ 4! :D

Edited by Mr.Hate

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...