Jump to content

Nightwish


Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Jbt ocjena, gledaj kako napisa čovjek fino, ja ne znam što ocjene postoje kod recenzije, svi se za to hvataju odmah...

Prave recenzije se pišu bez ocjena. :)

 

Pazi nešto: Reće fino čovjek da je izašao dupli album na ograničenom izdanju, moguće da je ocijenio taj drugi disk, što je potvrdna čista desetka. :) :) :)

Edited by furija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uf jebote, kako je mocan ovaj Escapist! Bolja pesma od vecine sa DPPa!

O boze, ne mogu da verujem... Pesma ne moze biti jadnija! K'o da je komponovala Kristina Agilera... Jbt...

 

'Troo' metalci ionako ne slusaju Nightwish.

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Prije svega,Nightwish ne možeš nikako svrstati u power metal bend.A što se 'pevaljke' tiče,ne znam po čemu si zaključila da Anette ima prosječan glas!Nemaš pravo da kritikuješ kvalitet pjevanja,već je to samo stvar ukusa.A pjesme apsolutno nisu prilagođene njoj,jer je DARK PASSION PLAY jedan logičan nastavak Nightwish priče i nastavak albuma Once.

2.E pa s obzirom da si tek počela da slušaš Nightwish i preslušavaš stare albume radi upoređenja s novim,mislim da nemaš pravo da kritikuješ,jer slušanje albuma na brzaka i iz određenih razloga,nije slušanje muzike!Potrebno je malo više vremena posvetiti svakom albumu,prostudirati ga,osjetiti,pa tek onda imati pravo na valjan zaključak.Naročito kad je u pitanju upoređivanje albuma i različitih priča Nightwish-a.

3.Po čemu su ti,života ti,iste THE POET AND THE PENDULUM i GHOST LOVE SCORE?!Ček da pogodim:zbog dugog trajanja i promjene ritmova?Te dvije pjesme su priča za sebe!Različita tematika,aranžmani,atmosfera,sve!Tako da je i taj zaključak laički.

Nightwish je ostao vjeran sebi,zadržao je svoju žestinu i poetičnost.Promjena pjevačice,tj.osobe koja je 1% učestvovala u pravljenju muzike,po meni,ne znači ništa.Postoje izvjesne minorne promjene u muzici,ali,Bože moj,to je sasvim normalna stvar u muzici i u životu uopšte.Šta ste očekivali?Oceanborn2 ?!

Po mom mišljenju idelna pjevačica Nightwisha bi bila Floor Jansen(After Forever).Da je recimo napustila svoj bend i prešla kod njih.Ali ovako je ispalo skroz ok i Anette je odlična pjevačica sa malo drugačijim stilom pjevanja na koji 'troo'metalci nisu navikli.

:pivopije:

 

1. Meni je Anettin glas u odnosi na Tarjin chist prosek, i njeno pevanje mi nije "nastavak" priche Nightwisha...

2.Ja nisam preslushavala albume na brzaka, to nikada ne radim... i NIsam imala "odredjene razloge" za tako neshto... Svako ima pravo da kritikuje kad hocje, to jest da iznese svoje misljenje...

3.Ja sam iznela svoje mishljenje shto se te dve pesme tiche, i ne pada mi na pamet da tebi objashnjavam zashto je to tako... Ukoliko tebi nema slichnosti ok...

Nije ostao veran sebi... i to ne da nije... Tuomas je pisao tekst pesama dok josh nisu nashli pevacicu, to je tachno... Ali nachin Anettinog pevanja je rezultovao time da to vishe nije Nightwish... jednostavno NIJE... barem za mene... I ja taj bend i dalje volim i slusham... i to stoji... Ali to nije onaj stari Nightwish...

To shto kazesh da je Tarja bila 1% Nightwisha ochigledno pokazuje koliko ne razumesh njihovu celu koncepciju kao benda... Ajde barem pogledaj Tuomasove izjave, i shta je rekao koliko je Tarja njima kao bendu znachila... ako nishta barem cjesh tako shvatiti da greshish... Tachno je da Tarja nije uchestvovala u PRAVLJENJU muzike... Ali jedan bend nije samo ta pravljena muzika... vecj i kako se ta muzika iznese pre slushaoce i fanove... U tome je Tarja samo doprinela i pomogla Nightwishu da se uzdigne onde gde je bio, po mom misljenju pre albuma DPS... E sada je doshla Anetta chiji glas je po mom misljenju promenio sve... Ti DPS zovesh "minornim promenama"? Uporedi Amaranth sa bilo kojojm pesmom Nightwisha sa Tarjom... Poslushaj triler te pesme... To je kao chist narodnjak!!!!! i to nije Nightwish... i ne mozesh me ubediti da ta pesma mozhe da se POMISLI da je nastavak bilo koje Nightwishove priche...!!!

 

Shto se tiche mog kritikovanja Anettinog pevanja... necju da se ubedjujem, ali mislim da imam pravo da iznesem svoje misljenje o njenom glasu i pevanju... Ako nishta... Sachekacjemo njihovu turneju... da malo odmakne... pa kad poslushamo koncerte i pitamo bilo koga ko je bio na istim... videcjemo... Onaj snimak i vishe nego pokazuje da devojka nije za Nightwish...

 

 

Anette mozda ne peva savrseno ali ce se uklopiti

 

 

Kao shto sam vecj rekla, pevachica nije tu da se UKLOPI u bend... pevachica/pevach je neshto mnogo bitnije od chistog rezervnog dela koji mozesh da menjash kad ti se cjefne a da se u muzici benda nishta ne promeni... Nema ona shta da se uklapa... Ovo je totalno drugi bend...

 

'Troo' metalci ionako ne slusaju Nightwish.

 

Ja nisam Troo metalac... Istina je da su moja dva omiljena benda metal... A ostalih deset su rock... Ja chak slusham i house... I iskreno me boli uvo za to vashe misljenje shta bi troo metalci trebali da slushaju... Ja to nisam niti zelim da budem... Ja slusham muziku u kojoj se pronalazim i tu je tachka... To mozhe da bude i |David Guetta i Iron Maideni u isto vreme... A onda Within Temtation i After Forever... pa posle dj Tiesto... Necju na ovom forumu, barem ne na ovoj temi da pricham u drugim vrstama muzike... samo sam htela da vam kazhem da ja nisam troo, niti mi je zhelja da budem... Slushacju ono shto ja volim, nebitno mi je shta drugi misle o tome... Ne slusham muziku da bih se dokazivala drugima, ili da bih se svidela nekome... vecj zbog sebe same... Meni muzika znachi neopisivo mnogo... ali nije neshto za shta ja osecjam potrebu da se dokazuje...

 

 

P.S. I ja imam listu omiljenih bendova...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa logichno da vam je smeshno, kada vas smaraju rasprave na temu bendova koje ne volite... Zbog toga ne kapiram zbog chega posecjujete dotichne teme... Ima onih koji bi zheleli da izraze svoje mishljenje... o bendu koji obozhavaju... ;-)

 

Nisam rekla da nemate pravo da zhivite, ili bilo shta slichno... Samo sam rekla shta ja mislim o Nightwishu sa Anettom i Nightiwishu sa Tarjom...

 

Inache... neki od vas su me pogreshno razumeli... Meni se svidja novi album Nightwisha... I mislim da im predstoji odlichna karijera... Ali, moje mishljenje je da ti nije onaj Nightwish koji je bio sa Tarjom... i btw da je taj sa tarjom bio mnogo bolji... ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem je što u prethodnim (iscrpnim) postovima nisi naglasila da je to samo tvoje lično i personalno mišljenje,već si ga iznijela kao aksiom.Tu je jedina tvoja greška.

A tebe niko ne ugrožava.Slušaj ti šta hoćeš i kog god DJ-a želiš...u pauzama između starih albuma Nightwish-a. :)

 

Živa bila

:pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Produkcija i uopste sminka celog albuma je super! A to naravno i treba da bude slucaj kad se da pola miliona evra... :)

Muzika je isto ok, tekstovi takodje, al' boja glasa nove pevacice mi se uopste ne svidja (sto je naravno subjektivna stvar) i mnogo mnogo kvari opsti utisak o albumu... Zali boze starih pesama sa njom za mikrofonom... Ne bih im otisao na koncert sad da mi plate!

EDIT: Lazem! Bih... Da mi plate. :)

Edited by KinSlayer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aksiom 1. Tarja ima neverovatan glas u svakom pogledu.

 

Aksiom 2. Nighwish sa Tarjom = fenomenalan bend.

 

Aksiom 3. Anette nema glasovne mogucnosti koje ima Tarja.

 

HIPOTEZA> Stari NW je bolji od novog NW.

 

Testiranje hipoteze u toku....

.

.

.

 

Zakljucak> Iz aksioma 1,2,3 nikakvom logikom se ne moze doci do zakljucka da je hipoteza ispravna.

 

 

 

Dakle ostaje... STVAR UKUSA!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni ova Anette nije ni upola dobra koliko stara dobra Tarja.

 

Uprawo to..

 

P.S. Mislila sam da se podrazumeva kada govorim o Anettinom glasu, da je to moje mishljenje. Ne mozhe ni za jedan bend(uslovno recheno :rolleyes: ) da se kazhe da ne valja(a da se misli uopshteno), jer opet postoje ljudi koji misle da je to kvalitetan bend...

 

ja bih na Nightwish otishla u swakom sluchaju... Jer je to jedan od mojih omiljenih bendova... Ali werujem da ne mozhe da se uporedi moje uzhivanje u pesmama ranijeg i nowog Nightwisha... ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...