Nurg Posted December 29, 2005 Author Report Share Posted December 29, 2005 ne ide mi u glavu ta bukva prvi put cujem za telo od bukve, gde nadje drvo, jos i osusheno ?! inace, welcome back also Bukva je poreklom iz bosne, verovali ili ne Kupio sam je na lokalnom stovaristu, i moram da priznam da sam bio jako prijatno iznenadjen drvetom. Sad jedva cekam da dovedem gitaru u svirno stanje i da je cujem, ali imam osecaj da ce zvucati do jaja Inace, sasvim je dobro osusen odrvo, i moze jako dobro da se obradjuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted December 29, 2005 Author Report Share Posted December 29, 2005 Ako ti treba shegrt u fine art of making guitars - javi! Hoces da odradis neki anniversary Uncle N Custom posto se zenis? Segrt ce mozda i trebati, ali moras da se preselis u Izrael A sto se tice Uncle N Custom - evo je http://www.gitarist.co.il/modules/coppermi...E0%F8%20281.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 e bas me zanima kako ce zvucati ta od bukve, pa kad je zavrsis podeli utiske ovde pliz. inace, koliko se dugo ti bavis proizvodnjom gitara, i koliko ti je trebalo da naucis zanat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted December 29, 2005 Author Report Share Posted December 29, 2005 e bas me zanima kako ce zvucati ta od bukve, pa kad je zavrsis podeli utiske ovde pliz. inace, koliko se dugo ti bavis proizvodnjom gitara, i koliko ti je trebalo da naucis zanat? Kad je zavrsim snimicu je u razlicitim situacijama i stavicu mp3 na svoj sajt. A sto se tice posla, bavim se time vec duze vreme. Dugo je bilo hobi, a profesija je vec oko godinu ipo dana. Ucio sam kod malo vecih majstora, i spremam se za jedno dve do tri godine da idem za New York da ucim gradnju violina kod Samuel Zygmudovicz-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex de Large Posted December 29, 2005 Report Share Posted December 29, 2005 o super, sretno samo za tu gitaru, moraces nam staviti neki link, ja na onom sajtu nista zivo ne razumem (a ni bilo ko ovde) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted December 29, 2005 Author Report Share Posted December 29, 2005 o super, sretno samo za tu gitaru, moraces nam staviti neki link, ja na onom sajtu nista zivo ne razumem (a ni bilo ko ovde) Nista ne brini, bice direktan link na fajl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted January 12, 2006 Author Report Share Posted January 12, 2006 Evo i novih slika. Da bi bilo sve jednostavnije, stavio sam ih na sajt koji je na engleskom http://www.imagestation.com/album/index.html?id=2114851735 http://www.imagestation.com/album/index.html?id=2114851882 http://www.imagestation.com/album/index.html?id=2114851959 Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Eagle Nature Posted January 12, 2006 Report Share Posted January 12, 2006 svaka cas'!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 LEPO! Snimi neke vise rezolucije pre nego sto lakiras... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted January 13, 2006 Author Report Share Posted January 13, 2006 LEPO! Snimi neke vise rezolucije pre nego sto lakiras... jedina kamera koji imam je ova u telefonu kojom i radim te fotke, tako da tesko da cu snimati bilo sta visom rezolucijom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted January 13, 2006 Report Share Posted January 13, 2006 Ok, onda se maximalno priblizi instrumentu i slikaj napolju pri dnevnom osvetljenju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sixstringer Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Imam jedno pitanje vezano za konstrukciju gitara - cuo sam da reversed headstock menja sustain gitare. Moze li neko da mi objasni na koji nacin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted January 16, 2006 Author Report Share Posted January 16, 2006 Imam jedno pitanje vezano za konstrukciju gitara - cuo sam da reversed headstock menja sustain gitare. Moze li neko da mi objasni na koji nacin? cuo si pogresno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jellybelly Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Pa malo nelogicno deluje da utice. Jer Jimi je svirao na stratu koji je imao normalan headstock, al je okrenuo celu gitaru pa fakticki kao da je reversed. Ne verujem da je to uticalo na sustain, ni na zvuk uopste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sixstringer Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Pa, cou sam, pa reko' da pitam... Znaci, nema uticaja na sustain... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted January 17, 2006 Report Share Posted January 17, 2006 (edited) Nema, opusti se. P.S. Nadam se da tog lika sto vice da ima neces da pustis blizu gitare sa motornom testerom u ruci !?! Edited January 17, 2006 by Dersu Uzala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Meda Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Imam ja jedno pitanje mozda glupo ali osnovno. Koliko drvo moze da utice na sustain,boju zvuka... na elektricnoj gitari kada se zakonom fizike zvuk direktno prenosi blizinom vibracija zice na magnet pa kroz elektroniku na output... Nije to akustara da ima rezonancu... Za ovo mi stvarno treba objasnjenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nurg Posted February 17, 2006 Author Report Share Posted February 17, 2006 Imam ja jedno pitanje mozda glupo ali osnovno. Koliko drvo moze da utice na sustain,boju zvuka... na elektricnoj gitari kada se zakonom fizike zvuk direktno prenosi blizinom vibracija zice na magnet pa kroz elektroniku na output... Nije to akustara da ima rezonancu... Za ovo mi stvarno treba objasnjenje. Evo u par reci posto me mrzi da pisem mnogo danas:) Zica vibrira, prenosi vibraciju na telo gitare, i ta vibracija se vraca na zicu i menja osnovnu vibraciju zice, i istovremeno telo gitare koje vibrira prenosi tu istu vibraciju i na magnet. Naravno da nema isti efekat kao i na akusticnim instrumentima, ali se oseti poprilicno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carcass Posted February 19, 2006 Report Share Posted February 19, 2006 Imam ja jedno pitanje mozda glupo ali osnovno. Koliko drvo moze da utice na sustain,boju zvuka... na elektricnoj gitari kada se zakonom fizike zvuk direktno prenosi blizinom vibracija zice na magnet pa kroz elektroniku na output... Nije to akustara da ima rezonancu... Za ovo mi stvarno treba objasnjenje. hmmm na elektricnoj gitari sve manje i manje samo pogledaj Satrijeve "plasticne" gitare JEM od americke lipe po mom misljenju na gitari 95% posla mozes da zavrsis sa magnetima a BASS je vec totalno druga prica za Nurgovo objasnjenje naravno nemam sta da dodam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zli Meda Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 hmmm na elektricnoj gitari sve manje i manje samo pogledaj Satrijeve "plasticne" gitare JEM od americke lipe po mom misljenju na gitari 95% posla mozes da zavrsis sa magnetima a BASS je vec totalno druga prica za Nurgovo objasnjenje naravno nemam sta da dodam Ma da to i ja kazem, i zato sam uveoma dobrog squiera ugradio seymor duncana i stvarno razlika nego na nekoj drugoj dzitri se moze videti samo ako zvuk kanalno snimis i upredis nijanse vidno,a inace zvucno skoro nema... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dushan S Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 (edited) @carcassSa ogromnim zakašnjenjem konačno sam poslao neke DVD-e Bori, pa ga ti cimni za par dana, ima tu nekih bassističkih albuma, pogledaj dal te šta interesuje. Nisam zaboravio da sam obećao, ali eto, život ide, gužva itd... Ma da to i ja kazem, i zato sam uveoma dobrog squiera ugradio seymor duncana i stvarno razlika nego na nekoj drugoj dzitri se moze videti samo ako zvuk kanalno snimis i upredis nijanse vidno,a inace zvucno skoro nema... Mo\da na tvom setup-u,nema veze, jer ti ne možeš čuti, ali ima debele veze, čak i kod aktivne elektronike, koja donekle ignoriše drvo. Ako su u pitanju ovi novi Squier-i, to je baš kanal drvo u njima. Baci to, kupi novu gitaru, jebeš stavljanje spojlera i crtanje vatri sa strane na karoseriji na jugu 45. Edited February 20, 2006 by Dushan S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Генеральный Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 не знам да ли сте извал'ли, Нург је поставиЈо нове фотографије ако с' не варам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Abraxas- Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 не знам да ли сте извал'ли, Нург је поставиЈо нове фотографије ако с' не варам. gde? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tower... Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 @Dushan S: Meni je Tocak rekao da su Squier odma' iza Fendera, Gibsona i Ibaneza (bolji od Jackson i ostalih)... A i imao sam prilike da se uverim u to... malo sam razocaran... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan j. Posted February 20, 2006 Report Share Posted February 20, 2006 Tocak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts