Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 860
  • Views 123.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• El Karnisero
    El Karnisero

Погрешио си подфорум. http://www.yumetal.net/forum/forum/13-power-progressive-metal/

• SixStepsOnTheMoon
    SixStepsOnTheMoon

• Мајор Гашпар
    Мајор Гашпар

"Ко одбија да учи у младости, мртав је за будућност". Еурипид, грчки драмски писац (480-403 п.н.е)

comment_1015246

Thomas Mann - Smrt u Veneciji

Albert Camille - Stranac

Mesa Selimovic - Dervis i smrt

K.G. Jung - Covek i njegovi simboli, Secanja, snovi, razmisljanja

A. deMelo - Budjenje, Put ljubavi

Joseph Conrad - Srce tame

George Orwell - Zivotinjska farma

Charles Bukowski - Post Office, Bludni sin

Prof. dr. Stevan P. Petrovic - Droga i ljudsko ponasanje

Hermann Hesse - Pod Tockom

Dostojevski - Mladic, Zlocin i Kazna

P. Coelho - Veronika je odlucila da umre

Alexander Sutterland Neil - Slobodna deca Summerhilla

F. Kafka - Proces, Pisma ocu

........

Pesme Jovana Ducica, Bodlera i Miljkovica, Shakespeare - soneti....

ako se setim jos (a sigurno hocu), dodacu.

comment_1015595

Obavezno!!!

Pa Post Office i nije neshto, mnogo je bolja "Zhene"... icon_cool.gif Ili neshto shto nije tipichno 'bukowski'... a od njega je... "Fotografije iz pakla" icon_da.gif Ma sve je dobro, Bukowski rulz! icon_biggrin.gif

Pesme Jovana Ducica

Ma pusti pesme, "Blago Cara Radovana" i "Jutra sa Leutara" kao obavezno shtivo od njega! biggrin.gif

Hermann Hesse - Pod Tockom

K.G. Jung - Covek i njegovi simboli, Secanja, snovi, razmisljanja

Sve je to super, ali previshe 'poznato'... bolje recimo... kad njih dvojicu 'pomeshash' dobijesh "Hermetichki Krug" - Migel Serano, iliti extra knjigu! icon_wink.gif

Mnogo je dobra i recimo,"Don Rigobertove belezhnice" - Mario Vargas Ljosa, s tim shto ja nikako da je dovrshim, wallbash.gif ali vredi i pocheti! icon_biggrin.gif

Sve zavisi od zhanra, jbg... icon_smile.gif

a Dostojevskog nikako da se nateram da chitam ( ne znam zashto icon_confused.gif )

Trebalo bi da se naterash, mozhe dosta da se nauchi od njega! mhihi.gif

• Author
comment_1015604
Pa Post Office i nije neshto, mnogo je bolja "Zhene"... icon_cool.gif Ili neshto shto nije tipichno 'bukowski'... a od njega je... "Fotografije iz pakla" icon_da.gif Ma sve je dobro, Bukowski rulz! icon_biggrin.gif

Ma pusti pesme, "Blago Cara Radovana" i "Jutra sa Leutara" kao obavezno shtivo od njega! biggrin.gif

Sve je to super, ali previshe 'poznato'... bolje recimo... kad njih dvojicu 'pomeshash' dobijesh "Hermetichki Krug" - Migel Serano, iliti extra knjigu! icon_wink.gif

Mnogo je dobra i recimo,"Don Rigobertove belezhnice" - Mario Vargas Ljosa, s tim shto ja nikako da je dovrshim, wallbash.gif ali vredi i pocheti! icon_biggrin.gif

Sve zavisi od zhanra, jbg... icon_smile.gif

Trebalo bi da se naterash, mozhe dosta da se nauchi od njega! mhihi.gif

ja volim da chitam sve od nauchne fantastike preko krimica do ljubica icon_biggrin.gif

trudicu se da se nateram icon_smile.gif

comment_1015646
icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

ah...imam svojih puno knjiga koje zelim da prochitam, a nikako, a svake nedelje uzmem makar po dve iz biblioteke, pa moje ni ne chitam wallbash.gif

a i lenjost je... icon_smile.gif

Znam....zato odavno nista nisam ni procitao..... icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif

PS Pa valjda se prvo procitaju knjige koje imas u kuci pa tek onda biblioteka icon_confused.gificon_confused.gificon_confused.gif

comment_1015667

PS Pa valjda se prvo procitaju knjige koje imas u kuci pa tek onda biblioteka icon_confused.gif  icon_confused.gif  icon_confused.gif

Zashto, pa knjige koje imash kod kuce ce uvek tu i biti, dok kada odesh u biblioteku, pogubish se medju svim onim knjigama koje zhelish da prochitash, a nemash ih u kuci, pa te one vishe i privlache! icon_wink.gif Samo je problem ako ne prochitash ni jedne ni druge, one kod kuce skupljaju prashinu, a ove iz biblioteke morash da vratish jer istiche rok, koga briga da li si ih prochitao ili ne... icon_smile.gif

• Author
comment_1015669
Zashto, pa knjige koje imash kod kuce ce uvek tu i biti, dok kada odesh u biblioteku, pogubish se medju svim onim knjigama koje zhelish da prochitash, a nemash ih u kuci, pa te one vishe i privlache! icon_wink.gif Samo je problem ako ne prochitash ni jedne ni druge, one kod kuce skupljaju prashinu, a ove iz biblioteke morash da vratish jer istiche rok, koga briga da li si ih prochitao ili ne... icon_smile.gif

icon_da.gificon_da.gificon_da.gif

icon_biggrin.gif

comment_1015713

A za koji ce vam kurac knjige u kuci ako ih ne citate???

Ono kao kad mi dodju komsije da misle da citam knjige i te fore???

icon_uhoh.gif  icon_uhoh.gif  icon_uhoh.gif  icon_uhoh.gif  icon_uhoh.gif

icon_confused.gif  icon_confused.gif  icon_confused.gif  icon_confused.gif  icon_confused.gif

Pa niko nije rekao da ih nikada necu prochitati, poenta je da su uvek tu. ako ih ne prochitam sada, chitacu ih kada odem u penziju, npr.! zuba.gif To shto ti prichash bi znachilo da ne treba uopshte da drzhim knjige u kuci jer ih ne chitam!? ph34r.gif Mozhda hocu da pravim biblioteku u stanu, imam knjige koje sam vec prochitala, pa ih zhelim u 'kolekciji', ima onih koje sam ouvek zhelala da prochitam, pa sam kupila itd. icon_cool.gif To kao kada bi pitao zashto sam kupila novo pakovanje tanjira ako ih ne koristim... verovatno da bih se pohvalila komshiji! icon_wink.gif