Jump to content

Tema za pevače


Ikhabot

Recommended Posts

pogodi me kali u tananu mi tachku

 

ja ne mogu da pevam ni kada sam gladna ni kada am presita

odnosno mogu ali zuchim shashavo kad sam mnogo gladna zvuchim suvishe tanano i tiho a kada sam mnogo najedena onda strepim kad cje mi podrig iskochiti negde u toku pevanja

 

:D

Edited by black_widow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za mene je fizicki nemoguce da jedem manje od dva sata pre nastupa, pa makar jeo u zadnji cas pre nego sto odem od kuce.

Dok stignes na "lokaciju", pa onda dok se sva oprema postavi, pa tonska proba, pa malo blejanja, pa tek onda dodje svirka.

Do tada sam od svog trcanja unaokolo vec sve svario i zagrejan sam i adrenalin fura, tako da nema frke oko toga. Samo mi je bitno da ako vec ne pijem kafu (po mom receptu) za vreme nastupa, popijem jednu najvishe sat vremena ranije. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ne mogu da pevam gladna, a isto tako i kada jedem pre pevanja, tako da je najbolje jesti jedno 2 sata pre pevanja, a pevati gladan - nikako! Sto se tice pica, sve moze da se pije, a preporucljivo je piti sokove iskljucivo napravljene uz pomoc sokovnika, jer prirodni sokovi oblazu glasnice, a glas blista... :blush::blush::blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je najjace kad imamo neku onako probu, jednu u nedelju dana, pa da mogu da popijem, a da ne brinem kako cu sutra ili prekosutra. :)))

Jebes ga, rock & roll ako ne sviras pijan ili uradjen, nemas pravi osecaj. :):pivopije:

Mada, opet, NIKAD ne podcenjuj iticaj adrenalina. :rockdevil:

Ja, iskreno, pio ili ne, svaku svoju svirku pamtim u polu magli. :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil: Kad adrenalin krene da kida, nema jache droge! :):rockdevil:

Edited by Brace

Share this post


Link to post
Share on other sites

jbt, ja sam jednom spustio ljudima mikrofon da kao pevaju dok pichi refren i njih 5-6 ga zgrabilo, vishe nisam mogo da ga podignem kad je trebalo da pevam. :)

ali neka, bez takve atmosfere jebesh svirke :):rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Što se tiče ishrane, ja i onako jedem svaka 3 sata ali po malo. Tako da se trudim da odem na svirku negde oko 1 do 2 sata nakon jela, ali pošto malo jedem i onako ne osetim da mi je nešto pun stomak... A nije mi frka da pevam gladan, ja sam uvek gladan :) ili ne osećam glad... Ne znam šta je od ta dva, lol, ako kapirate.

 

Inače, VEOMA VAŽNO PITANJE: Da li neko od vas zna neku kliniku ili lekara koji imaju kapacitete da provere stanje glasnih žica?

 

Statistika je da 25% pevača ima određen stepen polipa (kako se to već zove, one nabrekle žile) u grlu oko glasnih žica. Mnogi na zapadu idu na redovne preglede i usklađuju zagrejavanja i vežbe sa rezultatima istih. Ja sam zvao gomilu privatnih klinika i rekli su mi da nemaju. Možda ima neki lik u KBC Zemun, na ORLu, ali je jako teško zakazati. Trenutno me muče neki veoma konkretni simptomi koji ukazuju na taj problem, a ne bih da dalje sjebavam grlo pa moram što pre da saznam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

hm, dobro pitanje.

...a i natera te da se zamislish.

ja znam da ima neki privatni dom zdravlja u bloku 33 ili tako nesto. mogu da saznam kako se tacno zove, ali ja iskreno nemam pojma sta sve dom zdravlja podrazumeva. ako neko zna neku kliniku ili dom zdravlja ili sta god, stvarno bi bilo korisno da kaze.

ja, da kucnem u drvo (kuc, kuc, kuc, kuc, kuc) :), retko kad posle probe imam osecaj da me malo grlo boli. mislim nije nikad, da me boli grlo, ali kapiram, da 2 sata nasheg repertoara nije bas zajebancija, tako da mislim da bi mogao da svratim na tako neku kliniku ili sta vec.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa nije u pitanju samo dom zdravlja ili bilo koja klinika. Moraš da nađeš otorinolaringologa koji se u opšte RAZUME u pevački instrument, iliti larynx, i koji ima opremu za potrebne preglede. Kao što rekoh ja sam iz oglasa zvao 6-7 privatnih klinika i rekli su mi da u celom gradu postoji samo jedan lekar koji se bavi glasnim žicama, u kliničko bolničkom centru Zemun (gde sam i bio danas) ali tamo mora da se čeka bar nedelju-dve. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

sigurno ih ima u bgu ali ih mrzi da rade

:D

elem nisu TO polipi- polipi su izrasline na glasnicama -vrsta benigne izrasline

i mogu da predstavljaju ozbiljan problem

ne znam tachno kako se LECHE ali znam da

cjutanje od par meseci je OBAVEZNO uz tretman lechenja koji god da je- inache mozesh se oprostiti od glasnica

a koliko dugo cjutanje zavisi od polipa

:(

Edited by black_widow

Share this post


Link to post
Share on other sites

znate vi zashto je drSHibalicj lekar za pevache?

to je meni bilo bash nekako zanimljivo kad sam chula

da je ishao na muz akademiju na solo pevanje da mu je ostao valjda samo diplomski i da se ipak opredelio za medicinu...samo nisam shvatila da li je uporedno ishao na dva faxa ili kako vecj....sve u svemu jako dobro se poklopilo iliti dopunilo jedna na drugu profesiju...

:zeleni:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...