Jump to content

Ultima


Lordring

Recommended Posts

Pozdrav!

 

Evo, najzad smo priveli prvi "javni" demo kraju pa, rekoh, vreme je da obelodanim ovaj projekat/bend na kome već neko duže vreme radim zajedno sa još jednim drugarom iz Vršca (Nešom):

 

Za početak sam napravio jednu mini-prezentaciju na ovoj adresi i tamo se nalazi za download 2 demo pesme i textovi za iste. Ukoliko nekoga mrzi da klikne na gornji link, ovde se nalaze direktni linkovi (trebalo bi da rade sa "save target as.." a sutra ću već postaviti i mirror linkove za svaki slučaj):

 

#01 Forever Young

#02 Lost Memories

 

Pesme su kompresovane u 128kbps, 44.1kHz i prvu je komponovao Nenad a druga je moja, kao i svi tekstovi na predstojećem albumu koji je uveliko pri kraju i samo se čeka prazan termin u studiju da se sve ovo ponovo snimi (gitare, bas i vokali). Iskreno se nadam da će ovaj album ugledati svetlo dana u prvom kvartalu 2007.

 

Postava je:

Vladimir Djedović (aka moja "malenkost" :mrgreen:) - klavijature

Nenad Kukić - gitare

Igor Miladinović (Alister) - vokali

Ivan Vasić - bas

 

Kao što već rekoh, u pitanju je demo snimak, tako da bih voleo da se izostavi komentarisanje produkcije i slične stvari tehničke prirode već da se kritika/pohvala prvobitno skoncentriše na same pesme (hvala unapred :mrgreen:)

 

:pivopije:

Edited by Apeiron

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Армоникаш, добро ти је све ово, рекох ти већ, само мало штим да се поправи. У првој песми ми се посебно свиђа онај уводни део, деоница на гитари је супер. Друга је типична power песма, добар вокал, добра 'армонија све добро. Само што сам ја смарач по питању звука, и мало ми смета што је све мутно мало, ал' Боже мој, демо је то. Све у свему (осим зачина Ц) само напред. Јебеш Алогију. :):pivopije:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Leshina: Hmmm.. Pa oko 10-tak ljudi je već do sada skinulo tako da.. za sad ti jedino preostaje da budeš uporan :) Danas u toku dana ću postaviti mirror linkove za download pesama pa bi to trebalo bolje da radi.

 

@!!SERAFIM!!!: Bend je kao koncepcija zapravo započet kao Nenadov i moj projekat i trenutni prioritet nam je rad na završavanju tog albuma i nakon toga nastup na Battle for Wacken i rad na sledećem koji je idejno već gotov i ako sve bude išlo svojim tokom sigurno će izaći negde u 2008.

 

Što se tiče live nastupa, kao što rekoh, za sada je u planu samo takmičenje za W:O:A i tu će nam pomoći Damir Adžić. Problem oko live nastupa je kako moja aktivnost sa Alogiom i (povremeno) Heterom i razbacanosti članova po Srbiji (Smederevo, Vršac, Jagodina) tako i činjenica da nemamo bubnjara. Znam da Damiru neće biti problem da nam pripomogne kad zatreba, ali bih voleo da ukoliko planiram ubuduće neku ozbiljniju "live kampanju" imam ljude koji bi bili ravnopravni članovi benda i u prihodima i u rashodima i koji bi bili posvećeni tome. Tako da mu ovo ujedno dodje i neka vrsta poziva na konkurs za bubnjare iz okoline BGa :)

 

Ako ništa drugo, verujem da će biti barem nekih festivalskih nastupa povremeno :)

Edited by Lordring

Share this post


Link to post
Share on other sites

E pa jebeni dial up. Uspeo sam da DO POLa skinem pesmu "Lost Memories" nakon pola sata drkanja...

anywayz ono shto sam cuo zvuci poprilicno interesantno, svidja mi se ideja, zanimljiva ProgPower kombinacija. Igorov vokal mi se bash mnogo svidja, extra dobro zvuci, ima potencijala. E sad necu da filozofiram previshe poshto kazem cuh 3.5 minuta jedne pesme, pa kad normalno skinem ostatak, onda cu lepo sve da iskomentarsihem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

STrava mi je ovo i svaka cast za entuzijazam\m/Nemogu a da ne napomenem da me je igor prijatno iznenadio ujedno i oduvao sa ovako dobrim clean vocalom.Jedina zamerka su mi tetris arpedja u nekim solazicama al kontam da ce to sa boljom produkcijom da zvuci makar ko super mario:P

Samo napred\m/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa zar nije ovako nesto trebalo ovoj drzavi? :) Nadam se samo da ce se ovaj bend nakaniti da malo cesce odrzava svirke po gradovima Srbije...Novi Sad je odavno mrtav tako da biste uneli razonode, nije da nije... :)

Elem, pesme su keva, ovaj Kukic lud, LUD kazem! :) A bogami sumnjao sam u Igorove sposobnosti dok ovo nisam cuo :)

 

Svaka mast!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako bih se uzdrzao od nekompetentnog proseravanja, samo cu reci da mi se dosta svidzaju pesme, ne zameram ni na produkciji, sve je nekako slusljivo i fino, dosta melodicno.

Mene inace power ne pali toliko, ali u ostalim varijantama tipa prog/power ili eventualno power/thrash, to jednostavno obozavam da cujem.

Moram isto da kazem i da je pevac odpevao carski :muzicar:

 

Svaka cast, pa cemo valjda cuti to jednog dana uzivo :pivopije:

 

 

Edited by Mega_Deda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igrom slucaja ( :bigblue::rolleyes:;) ) sam imao prilike da cujem vecinu pesama jos u procesu snimanja, tako da smatram (apsolutno subjektivno misljenje) da postoje i bolje pesme od gore ponudjenih. Da ne bih mnogo tupio, nisam ni sumnjao u Djedu, Nesa se odlicno pokazao, Igora ne komentarisem :lol: !

Sve u svemu, odlicne pesme (album), apsolutna podrska, samo napred!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...

Prvo, hvala svima na lepim komentarima. Zaista smo svi u bendu pomalo i zbunjeni ovoliko pozitivnom reakcijom na nekoliko foruma i u nekim recenzijama, što nas naravno samo inspiriše da nastavimo u istom tempu.

 

Igor će negde sredinom februara ući u studio da snimi vokale i ako sve bude išlo isplaniranim tokom verujem da će album biti gotov do kraja ovog meseca/početkom sledećeg (u planu je ponovno snimanje gitara i basa) tako da možete očekivati upload još jedne pesme umesto Forever Young (mislim da će se fanovima Malmsteena jako dopasti, zar ne Vučko? :mrgreen:) i noviju verziju Lost Memories, dok će (web)zine-ovi dobiti promo sa već pomenute 3 pesme.

 

Takodje, prijavili smo pesmu Lost Memories za takmičenje na GarageBand.com sajtu i za sada smo od trenutno aktivnih srpskih metal bendova (video sam da su tamo za sad Draconic, Consecration i Through Art) na tom sajtu najbolje plasirani (#67 od 380) što je mene lično jako začudilo s obzirom na "trend" koji postoji u današnjem metal svetu a pogotovu preko okeana. Pored toga, dobili smo i 10 nagrada za 2 nedelje takmičenja od kojih su neke i van metal žanra (za klavijature, melodičnost i atmosferu). Evo i cele liste:

 

Best Male Vocals in Metal, week of 29Jan2007

Best Keyboards overall, week of 29Jan2007

Best Keyboards in Metal, week of 29Jan2007

Best Keyboards in Metal, week of 5Feb2007

Best Lyrics in Metal, week of 5Feb2007

Best Melody overall, week of 5Feb2007

Best Melody in Metal, week of 29Jan2007

Best Melody in Metal, week of 5Feb2007

Best Mood overall, week of 5Feb2007

Best Mood in Metal, week of 5Feb2007

 

Vidimo se na Battle for Wacken takmičenju!

Edited by Lordring

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pobegla vam tema sa prve strane, pa sam zaboravio da iskomentarisem. Meni se jako dopalo, ako vec treba da se poredi, bolje mi je od Alogije. Melodicno, dobra dinamika sto posebno volim da cujem, pevljivo, bez nekih velikih eksperimentisanja i otkrivanja rupe na saksiji - prog metal kakav najvise volim da cujem. Za nase trziste sam vrh, ali mislim da jos uvek nije konkurencija stranim bendovima tog pravca. Najvece iznenadjenje mi je vokal, slusao sam Alister, pa mi sve cudno da lik moze i ovako da peva.

Sto se tice produkcije, nema sta da se zalite, to je demo i tacka. Za demo dobro zvuci.

Edited by DRAZA84

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...