Jump to content

Automobili


Nazzgul

Recommended Posts

ma uzeo sam 1.5 dci limited edition sa 100 konja, da bi mogo po gradu da ga vozim. nije los, ekonomican je prilicno, ali i neudoban. sta da ti kazem, francuska masina; ali sam ga uzeo jeftino. 7.500 eura sa 50.000 km. 2006 godiste je

 

neudoban??? Ja sam negde procitao da je magane najudobniji u klasi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nekad Evropa nije bas imala svuda savrsene i perfektne puteve poput stakla pa su pravljeni automobili sa mekanim ogibljenjem da bi apsorbovali sve te neravnine. Vec neko vreme u 99% zemalja EU su putevi perfektni i sada nema potrebe za tim pa se stavlja malo sportskije, tvrdje vesanje. Kada sa takvim vesanjem vozis po kvalitetnom putu utisak je fantastican, ali kad ides preko rupcaga razbija kamen u bubregu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Britanske automobile koji su dobri, ali ne toliko koliko ih on dize u nebesa (Pogotovo Vauxhal)...

hm

Prije svega, hvala za link.

Skinulo se noćas a jutros sam pogledao.

Sjednem da pogledam 10 minuta (budući da trebam da učim), pa onda još 10, pa još 10, i svih 79 u komadu.

 

Elem, pljuje čovjek, ali je zanimljivo.

Realno, stranci su, za razliku od nas, u situaciji da imaju novca da biraju auto po izgledu pa kome se sviđa Corvette, taj uzima Corvette. Koga boli kita može li on skretati ili ne.

Taman, a propos toga, u Banjaluci ima novi Mustang na prodaju. Danas saznam zašto ga prodaje. Lik je dosad imao dve nezgodacije sa njim - dva slijetanja s puta, auto je svana dobar, ali iznutra (pod haubom)...

 

Nego, što se tiče Vauxhall, gledah na YouTube kako Clarkson testira Vauxhall VR220 odnosno Opel Speedster, i na kraju kaže, "na ovom automobilu je sve dobro sem što je Vauxhall", tako da mi je malo čudno ovo što citirah, al' eto.

 

Standardni pozdrav, ŽIVIO OPEL!

Share this post


Link to post
Share on other sites

:ne verujem:

 

Pa kad se lik vija po bosanskim serpentinama... Bolid :)

 

Mogao je da ugradi mozda neko sportsko mekse ogibljenje od krute osovine...

Edited by Mustang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mustang je pravljen za Americke uslove saobracaja, nije on za Evropu. Ovde su planine, krivine, zavoji, ogranicenja, picke materine i ne mozes ga voziti kako treba. Vuce te onih 300ks da nagazis ali kocnice i vesanje swu mu losi i neminovno je da sletis sa puta...... jbg..... sto kaze Clarkson nisu oni videli Evropske planine i zavoje ;)

 

Inace skidam sad Top Gear sezona 9 i 10, odgledah prvu epizodu iz pomenutog serijala 10 i odisevljen sam, I Hammond je nevidjeno jak lik, sudala kao Jeremy samo na svoj nacin. Naime sta me je odusevilo - Volksawagen Golf 5 GTI W12, znaci 620 ks, ubrzanje od 0 - 100 za 3,6 sec!!!!! Ono je nenormalno!

 

Inace ne znam da li sam ostavljao llink za Heaven and Hell, ali ako nisam evo ga sad

 

http://thepiratebay.org/tor/3780948/jeremy...n_and_hell_2005

 

Omiljena scena ovde mi je kad kupi u saloni nekog malog smesnog koreanca tipa Daewoo tico ili neko slicno smece, izadje ispred salona da pokaze sta "misli" o automobilu (i pri izrazavanju misljenja koristi macolu" a ljudi iz salona i na ulici gledaju i ne mogu da veruju sta budala radi :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svi noviji automobili u toj klasi su jako tvrdi, cak i francuzi. Ja sam se shokirao kada sam probao Pezo 307, ocekivao sam da je udoban i mekan, a ono mozda cak i tvrdji od Golfa 4.

 

Nije tvrd Auris. Milina je voziti se u njemu, bas sam se iznenadio zato sto znam da su i korola verso i rav 4 do jaja tvrdi!

Citroen c4 je mnogo tvrd... koji ce mi onako tvrd auto, ne idem na trke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:ne verujem:

 

Pa kad se lik vija po bosanskim serpentinama... Bolid :)

Nema ovdje serpentina kod mene.

Rado bih ti pokazao gdje je izletio, da se još više naljutiš.

:twisted:

 

A druga stvar, spominje mi lik, ne znam koliko je istina, možda i jeste, da je ovdje u BL svojevremeno neki od starijih Mustanga bio na prodaju... i prodat za 3000 KM (cirka 1500 eura) - finansijska kriza natjera čovjeka na svašta, posebno što je taj auto možda bio utjeran dug od nekoga, da "prodavac" nije ni znao o čemu se radi... A dotični automobil je bio u voznom stanju.

Vidjeću još sa likom da provjerim, ali mislim da je u pitanju Mustang prve generacije, spomenuo je lik 6000 kubika. Kaže, nakon toga je godinu dana uloženo u njega, nabrusili su ga na 600 konja. Nisam nikako vidio taj auto, da jesam, bio bih siguran. Ovako spominjem usput.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mala ispravka, pogresio sam, VW Golf GTI W12 ima 650 ks a ne 620ks kao sto sam prvobitno napisao

 

http://www.youtube.com/watch?v=3BZFVMbsCbs...feature=related

 

Bruka!!!! :pivopije:

 

Brutalan je ovaj Golf . Motor je jeziv! Samo meni bas ruzno izgleda sa tim branicima...trebali su nekako lepse spolja da ga odrade. Ali je i pored toga opak automobil.

 

tndv2.jpg

 

:da:

Edited by triad1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ova plavka je garant isla sa nekim na nocni offroad, ali nije zadovoljila kriterijume pa je morala peske kuci :lol: Mada ova strana "njene licnosti" u potpunosti zadovoljava moje kriterijume tako da nema sanse da bih je izbacio :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...