Jump to content

Tesseract


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Izasao je novi album i posle nekoliko slusanja mi deluje kao najbolji rad jos od Altered State-a. Meni su doduse i prethodni albumi bili dobri.

Definitivno mi se prvih nekoliko pesama vise svidja (verovatno jer su ove na kraju laganije), ali nije iskljuceno da se to vremenom promeni.

Bas bas dominira, a cini mi se da je Daniel probao da napravi zanimljivije melodije koje pomalo vuku i na Ashove radove (sto nekada funkcionise, a nekada ne).

Nisam previse obracao paznju na tekstove, jedino znam da je album konceptualan i da na Steamu moze da se skine istoimena VR igra:

Moracu da obrisem prasinu sa Questa i probam.

Edited by 23/16
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
On 9/15/2023 at 1:23 PM, 23/16 said:

Izasao je novi album i posle nekoliko slusanja mi deluje kao najbolji rad jos od Altered State-a. 

Ovo. Prijatno sam iznenađen albumom jer nisam očekivao bukvalno ništa međutim konačno se čuje neki pomak, neke ideje, nešto što nije samo otaljavanje ugovorne obaveze prema izdavaču. Pesme su bogatije, djentanje je bolje, ambijentalni momenti su lepše uklopljeni, pevljivi delovi su efektniji. Album je apsolutno predugačak i mnogo bi bolje bilo da je 15, 20 minuta kraći ali konačno imam volje da opet slušam ovaj bend i da podseti zašto su ipak institucija u ovom departmanu. Nikakav top of the year materijal ali svakako dobrodošlo osveženje i korak napred nakon nekoliko onih u nazad.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 months later...

Ocekivao sam dosta od koncerta posto mi se novi album bas svideo, ali sam na kraju ipak bio razocaran.

Barba Negra je bas krs prostor. Zvuk je bio los bez obzira na poziciju - prvih nekoliko pesama sam bio u cetvrtom redu, kasnije sam se premestio u vip, pa sam probao jos dve lokacije. Nista nije pomoglo.

Bend je kao i obicno bio prilicno nepokretan, jedino se Denijel pomalo trudio. Koncert u a38 pre 10 godina je bio dosta bolji.

Callous Daoboys sam preskocio jer se gledao engleski derbi, Unprocessed su bili prilicno dobri i za razliku od Tesseracta zvuk je bio dobar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni bilo super, a gledao sam ih na Artmaniji pre 6 meseci gde je bila ista setlista minus King, The Gray, Legion i Echoes. Samo nikad necu oprostiti sto su prestali da sviraju intro u Acceptance 😄 Pre 8 godina kad sam ih prvi put gledao su slicni bili na bini, moguce da si ti imao srece. Publika sad bila dosta dobra, dosta ljudi peva od prve do poslednje i rekao bih naprosecno mnogo srba i hrvata za koncert u Budimpesti.

Zvuk bio bas muljav na Daoboys i nisu toliko dobri sviraci koliko su im albumi preproducirani, ali su zabavni i super mi je ona fora sa pustanjem ljigavog popa u pauzama izmedju pesama tako da muzika prakticno nikada ne prestaje. Zvuci retardirano ovako kad se prepricava, ali stoji im. 

Unprocessed oprali, ozbiljna muda imaju momci iz Tesseracta sto ih vode na turneju. Isao bih lagano negde samo Unprocessed da gledam iako je bas guilty pleasure.

Barba Negra je satorcina, ali mi realno smeta samo sto za klonju mora da se izadje napolje i sto je relativno daleko 🙂 Naravno, stara Barba Negra >> nova. U staroj sam i jedan jedini put u zivotu prisustvovao metal koncertu u zatvorenom prostoru na kojem i neko ko ne zna pesme napamet moze da razume sta se desava (Devin/BTBAM/Leprous 2017).

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

On 2/10/2024 at 3:24 PM, Marko, Mon_a[MOR]e said:

Barba Negra je satorcina, ali mi realno smeta samo sto za klonju mora da se izadje napolje i sto je relativno daleko 🙂 Naravno, stara Barba Negra >> nova.

potpis.

jedini koji su mi tamo imali dobar zvuk do sada su jinjer i electric callboy.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...