Jump to content

ТОП 10


КЈО

Recommended Posts

Жанр је апсолутно небитан, поставите игре које волите, цените и које сте одиграли за свог живота, тј. ''видео - игрице'' које вам значе :)

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

:rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil::rockdevil:

 

Koje su vam najomiljenije igrice bilo koje igrachke platforme?

 

Ovo je moja lista meni najomiljenijih igara.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

1. Serijal koji me je nadahnuo da napishem svoju knjigu.

go_lok.jpg

-Blood Omen : Legacy of Kain (Pc, Ps1)

-Legacy of Kain : Soul Reaver (Pc, Ps1, Sega Dreamcast)

-Legacy of Kain : Soul Reaver 2 (Pc, Ps2, Xbox)

-Blood Omen 2 (Pc, Ps2, Xbox)

-Legacy of Kain : Defiance (Ps2, Pc, Xbox)

 

Smatram da ova video-igra ima jednu od najboljih, ako ne i najbolju prichu u kojoj imate velikog udela. Jedna od bitnih chinjenica za napomenuti jeste ta da ste u ulozi vampira, odnosno pratite zivot dva vampira i deshavanja u zemlji poznatijoj pod imenom Nosgoth. Nemam daljih reci, ko nije neku od ovih igara po meni nije nikad ni igrao "igricu".

 

--------------------------------------------------------------------------------------

2. Twisted Metal 2 (Pc, Ps1)

4c3e224128a0e7a7e072c010._AA280_.L.jpg

 

Malo ko se seca ove izvanredne igrice koja je izashla medju prvim za igrachku platformu poznatiju kao Sony PlayStation.

U ulozi ste vozacha i cilj vam je da pomocu mnogobrojnog arsenala oruzja unishtite vashe protivnike koji se nalaze na ogranicenoj mapi, odnosno stazi. Ne, nije u pitanju trkachka igrica vec jednostavan masakr i unishtavanje suparnichkog vozila.

Imate opciju da birate neke od ponudjenih "ludih" vozacha i svako ima svoju pricu koja je propracena mangom, odnosno stripom. uz ovu igricu, pomocu nekog druga ili drugarice mozete imati doziveti nezaboravne sate igrachkog iskustva. Idete iz grada u grad, od L.A pa do N.Y sve do hong Kong-a. Svaki od igraca ima "special" oruzje, a ostatak arsenala cete morati da pronadjete po odredjenim lokacijama na mapi. U igri je svako za sebe, ukoliko igrate SinglePlayer mod. Postoji i opcija Deathmatch kao i Co-op.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

3. Skies of Arkadia (Sega Dreamcast)

Skies-of-Arcadia-PackFrnt.jpg

 

Ova igrica predstavlja retkost kada je rec o RPG naslovima. Fascinantnom atmosferom, brodovima koji lete kroz nebo i oblake, dozom anime-a i u ulozi pirata imacete osecaj kao da ste u zemlji Petar Pana, odnosno Nedodjiji. Iako je igrica na dva obicna Cd-a (citaj: 1.4Gb) pruza izvanrednu zabavu u cilju otkrivanja i exploracije.

U ulozi ste vishe likova od kojih su "glavni" Vyse i Aika. Oni su deca pirata i poznaju se od malena. Kasnije cete naici kao i na splet okolnosti i biti deo kako velikih tako i malih borbi bilo da je protiv Armade kraljevskih brodova ili protiv cudovista koja su pronashla svoj mir unutar ogromnih tornada koji haraju nebom. jedina mana igre jeste ta shto se na svakih desetak sekundi, unutar "srednjeg" neba pojavljuju neprijatelji koji znanu da iritiraju. Muzika je nadahnjujuca i imao sam preko osamdeset sati kvalitetnog igranja. Detalje price vam ncu otkrivati, probajte sami...Preporucujem ovu igru svima.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

4. Serijal koji je u igrice i grafiku uneo ono shto nazivamo "fizika". Realnost i prica, pre svega, chine ovaj serijal izuzetnim. Sigurno je da ste vec pogodili da se radi o igrici koja je pomerila igrachke standarde na vishi nivo. U pitanju je SciFi Adventure FPS Half-Life i bila je velika bitka izmedju toga da li ce zauzeti prvo ili cetvrto mesto.

 

bestgame.gif

 

-Half-Life (Pc, Ps2)

-Half-Life: Counter-Strike (Pc, Ps2)

-Half-Life 2 (Pc, Ps2, Xbox, Xbox 360)

-Half-Life 2 : Episode 1 (Pc, Xbox 360)

-Half-Life 2 : Episode 2 (Pc, Xbox 360)

-Half-Life : Orange box (Pc, Xbox 360)

 

U ulozi ste tek diplomiranog naucnika koji se bavi dostignucima fizike u institutu poznatijem pod imenom "Black Mesa", Mexico. Njegovo ime je dobro poznato igracima igara shirom sveta - Gordon Freeman. Igrom slucaja, jedan od eksperimenata, kojim je rukovodilo rukovodstvo intituta naucnika za "hazardus materials", desi se procep izmedju planete Zemlje i takozvanog prostora kontinualne kontezije poznatijem kao "Xen".

Vortiganti su stanovnici tog "Outer world" i u nadi da pobegnu od trece rase, poznatije kao "Combine" masovno ulaze kroz random teleportacije koje omogucava vodja Nihiliant. naime, Vortiganti vec duze vremena pokusavaju da se odupru velikoj imperiji "Combine".

Tokom igre, Gordon Freeman ne izgovara ni jednu jedinu rec vec samo sledi uputstva i tok slucajnih deshavanja koja mu omogucuju da ostane u zivotu i gotovo neprimetno se odupre kako Vortigantima, tako i U.S. Navy specialist (Ghost Recon) pokusavajuci da spase sebe i zivote nekolicine naucnika. Bitno je napomenuti da postoji i takozvani "G-man" koji izgleda da nema odabranu stranu (po dosadashnjim serijalima). Nakon prvog dela, G-man je vrlo zainteresovan za Gordona i predlaze mu dve opcije - Ili da radi za njega ili da se suoci sa preostalim masovnim trupama "Combine-Vortiganta". Naravno, igra se nastavlja ukoliko Gordon "potpise za zadatak". Igrica je odlicna - ne znam da li ima nekog ko je nije probao i presao. Zahteva rad mozga i poznavanja fizike (ne bash u formulama, ali recimo da postoji takozvani Gravity Gun koji omogucava da gadjate pripadnika policije radijatorom ili automobilom).

Jedan od neoficijalnih modova ove igrice, pod nazivom Counter-Strike, je dostigao slau najuspeshnije LAN igrice koja se i dan danas igra po igraonicama shirom sveta. sasvim je prosta - ili ste u ulozi Counter-Terrorist ili u ulozi Terrorist grupe i zavisno od mape imate cilj bilo da je to postavljanje bombe ili eliminacija VIP ili da je to spasavanje taoca.

Imate po cetiri najevidentnije grupe operativaca, kako u CT tako i u T's.

Moj omiljeni je Phoenix.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

5. Jedna od igara u cijem oppening-u pishe: "There is no knowledge that is not power"

Jedan jedini

 

Mortal Kombat Trilogy (Ps1)

Mortal%20Kombat%20Trilogy.gif

 

Razmishljao sam da li da ukljucim svih dvanaest delova ove igre ali smatram da je to nepotrebno obzirom da najmanje pet odstupa od smrtonosne borbe i vishe lici samo na otmachinu para debilnim amerikancima koji poseduju microsoft-ov Xbox.

 

Da li je potrebno da bilo sta pricam o ovoj igri? Smatram da je to isuvishe suvishe suvishno. Samo cu reci "Fatality"

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

6. Shinning Force 2 (Sega Genisis a.k.a Sega Mega Drive 2)

Shining_Force_2_GEN_ScreenShot1.jpg

 

Tokom ranih devedesetih razvojni tim RPG igara se potrudio i osmislio neshto shto ce vishe liciti na takticku borbu koja ce stati na 16-bit-nu igrachku platformu i omoguciti ljubiteljima RPG avantura neshto sasvim posebno pre nego shto je serijal Final Fantasy izasao.

U igri ste u ulozi mladog decaka, ucenika pametnog i velikog Sir Astral-a.

Imate pored sebe svoje prijatelje Saru kao i Kentaura koji je vitez, a tu je i Jaha the Warrior. Kao po principu na Phantasy Star, ovde cete se boriti u cilju toga da odbranite svet od velikog zla koje je dugo godina bilo skriveno na jednom od kontinenata poznatijem kao Granseal.

Igra poseduje izuzetno odlicnu muziku!

 

Igrica nije posebno zahtevna i moze se igrati na kompjuteru uz odgovarajuci Emulator koji mozete naci na http://www.romhustler.net

Emulators>Genesis>onaj koji vam odgovara>Download

A za samu igricu

Roms>S>Shining Force 2>Download

moram da napomenem da je format .z7 zapravo kompresija koja se moze otvoriti pomocu poslednje verzije WinRar programa. Obzirom da postoji nekoliko prevoda igre, uzmite onu koja ima markirano "[!]" obzirom da je to original na engleskom jeziku.

--------------------------------------------------------------------------------------

 

7. Final Fantasy serijal. (sve platforme, osim Commodore 64)

final-fantasy-vi-advance-1.jpg

 

Neki bi se naljutili obzirom da ova igra ne zauzima bolji rang. mogu reci da mi je bilo zaista teshko da se odlucim koja mi je prioritetna mejdu igrama obzirom da je u pitanju samo broj "10". svakako da medju 5000. igara koje sam odigrao ima josh najmanje trideset naslova koje bih voleo da stavim...

 

Final Fantasy serijal sa svojom prepoznatljivom muzikom. Ova igrica je definisala shta znaci RPG kada je rec o igrackim platformama i igrama. Svaki od ovih serijala je neumorno deset puta bolji od bilo koje druge RPG igrice koja je izashla, pa makar to bio i Elder Scrolls ili Diablo ili Sacred ili WoW.

Svaki od delova (ima ih ukupno dvanaest) ima pricu za sebe i nemoguce je ispricati svaku ponaosob u par recenica. Ko je igrao makar jedan deo (dok igra nije preshla u 3D) sebe moze da nazove gamer-om koji zna shta je RPG.

---------------------------------------------------------------------------------------

 

8. Unreal Tournament 2000 (Sega Dreamcast)

UnrealTournamentLogo.jpg

 

Na pitanje da li uzeti Quake u kom svako neumorno moze da ide na Ownage ili Unreal Tournament ciji se 3D engine koristi u gotovo svim 3D igrama - naravno da cu izabrati UT. O ovoj igri se puno toga moze reci ali recimo samo da je to josh jedan FPS koji nema ni posebnu pricu vec jednostavnu makljazhu uz primese Egipatskih bozanstava i svemirskih bitki - tipa Star Gate. OMG - imam snip -

 

Headshot!

Double Kill!

Multi Kill!

Ultra Kill!

Monster Kill!

Killing Spree!

Rampage!

Dominating!

Godlike!

---------------------------------------------------------------------------------------

9. Super Mario (Genesis)

121146_large.jpeg

 

Kada se ova igrica pojavila, objasnila je shta i kako jedna igrica mora da ima u sebi. Toliko.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

10. Warcraft III (Pc) (ukljucujuci i WoW, nazalost)

73003_e3mural-1280x.jpg

 

Jedna od retkih i trenutno najpopularnijih igara shirom sveta koja se masovno igra zahvaljujuci mapi pod nazivom Defence of the Ancients, DotA.

Uz ovu igricu proveo sam sate i sate kako prelazeci njene delove tako i nabijajuci komplekse svojim ortacima.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Au ortak,imas pivo od mene :pivopije:

 

1.Legacy Of Kain serijal

2.Twisted Metal 1,2,Black,Head-on

3.Mortal Kombat 1,2,3

4.Quake III

5.Unreal Tournament

6.Neverwinter Nights

7.Super Mario

8.SERIOUS SAM!!!

9.Clive Barker's Undying

10.Silent Hill

 

Ne mora ovim redosledom ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Redosled mi je skroz random:D

 

1. Deus Ex

 

deus_ex_front.JPG

 

Jedna od najboljih PC igara ikada!

 

2. Fallout 2

 

f2box300.jpg

 

Najoriginalniji RPG ikad! Pola zivota mi je pojeo :)

 

3. S.T.A.L.K.E.R. - Shadow Of Chernobyl

 

stalker-8.jpg

 

Jedna od retkih igrica zbog koje zamalo govno da pustim od straha

 

4. Secret Of Monkey Island

 

Monkey%201.JPG

 

Samo jedna rec - KULT!

 

5. Space Quest serijal

 

sarien800.jpg

 

Roger Wilco je najveci car ikada! Ova igrica vam je interaktivni "Autostoperski vodic kroz galaksiju", i ima toliko dobrih fazona da to nije normalno :)

 

6. Quake 3 Arena

 

http://www.cdaccess.com/jpg/shared/front/large/quake3.jpg

 

Dobar je UT, ali Quake je Quake!

 

7. System Shock 2

 

http://www.the-nextlevel.com/features/deve...ck-2-shodan.jpg

 

Prica, atmosfera, kompleksnost...

Ova igra ima sve!

 

8. Mortal Kombat serijal

 

mortal_kombat_logo.png

 

Ko ovo nije igrao, nije imao detinjstvo! :)

 

9. Metal Slug serijal

 

slug.jpg

 

Mislim sam svaki deo presao najmanje po pet puta! Genijalno!

 

10. Super Mario

 

realmario.JPG

 

Esencija zabave!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mrzi me da tražim slike, stoga samo lista...

 

01. Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth

02. S.T.A.L.K.E.R.

03. Hitman 2

04. Clive Barker's Undying

05. Warcraft III

06. Mortal Kombat serijal

07. Silent Hill

08. Heroes of Might and Magic III

09. Sudden Strike

10. Total War

 

Sve je relativno. #01 je neprevaziđena. :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajde ovako,ne nekim posebnim redosledom:

 

Gothic (I i II deo,treci nisam igrao)

Mortal Kombat serijal

Rayman(I i II)

Call Of Duty 2-u multyplayer-u sa odabranom ekipom,nishta lepshe od toga

Sonic

Kao the Kangaroo-e ovo nisam igrao jedno 5 godina ali najdrazha mi je platformska igra pored Raymana

Serious Sam-kvlt!(dobro me podesti da uzmem CD nazad od druga :) )

GTA serijal

I zbog neke nostalgichnosti da dodam:

Quake

Crash

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

thief 2 - najbolja igra svih vremena u svakom aspektu.

syndicate - sto se vise ne prave ovakve igre. :udri:

x-wing / tie-fighter - dzojstik kupljen zbog ovoga. :)

fury of the furies (ne znam zasto, ali ovo mi je vrh vrhova)

micromachines 1 - upala tetiva desne ruke :)

splinter cell - lici na thief, ali slabija atmosfera. ipak, super je igra posto moze da se predje na 100 nacina...

 

nema dalje, posto nisam neki igrac, niti nesto volim igrice..

 

mogao bih da probam ovu "deus ex", deluje mi zanimljivo.

 

 

p.s. znam, mator sam. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

thief 2 - najbolja igra svih vremena u svakom aspektu.

syndicate - sto se vise ne prave ovakve igre. :udri:

x-wing / tie-fighter - dzojstik kupljen zbog ovoga. :)

fury of the furies (ne znam zasto, ali ovo mi je vrh vrhova)

micromachines 1 - upala tetiva desne ruke :)

splinter cell - lici na thief, ali slabija atmosfera. ipak, super je igra posto moze da se predje na 100 nacina...

 

nema dalje, posto nisam neki igrac, niti nesto volim igrice..

 

mogao bih da probam ovu "deus ex", deluje mi zanimljivo.

 

 

p.s. znam, mator sam. :)

 

Care svaka cast, imamo isti ukus! Ne verujem da se neko danas seca starog dobrog Bullfrogovog Syndicatea! Old School rulz :pivopije:

 

Probaj Deus ex, veruj mi, odusevices se, igra je genijalna, skini preko torenta!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1-Football manager

2-PES,Wining Eleven(posebno Wining eleven 3 za Sony 1).

3-Stronghold Crusader

4-NHL

5-NBA(pre 2007).

6-Icy Tower :rockdevil:

7-Fifa 98

8-Tekken(ovoga sam se sad setio,ali treba da je na 4. mestu).

9-Crash(Team racing,Bandicot...Ovo treba da je peto).

10-Mafia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Theme Hospital (Bullfor 4 life :rockdevil: )

2. Transport Tycoon

 

Dalje prilicno bez redosleda:

 

3. Football Manager serijal (ranije championship jelte)

4. Carmageddon (kec)

5. Portal

6. Runaway 2: The Dream of The Turtle

7. SimTower

8. Fable

9. Starcraft

10. mozda nesrecni Global Operations, nostalgije radi

Share this post


Link to post
Share on other sites

01. Grim Fandango -- Najbolja igra svih vremena, najbolji dijalozi, priča, jebeno savršenstvo iz Lucas Artsa.

 

 

02. The Curse of the Monkey Island - Guybrush Treepwood, 'nuff said.

 

Pa posle su sledeće:

 

03. Nox

04. Diablo II

05. Rayman 2

06. Championship Manager 03-04

07. PES5

08. Pharaoh

09. Caesar 3

10. Warcraft 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.Vampire The Masquerade Bloodlines - prva,neprevazidjena,bez premca.

2.Football Manager serijal - svi su sjajni

3.Command & Conquer:Red Alert 2 - neprevazidjeni klasik,sa najboljom muzikom u igrama svih vremena

4.Call Of Dutty 2 - rokaj,rokaj,rokaj...najjaci FPS.

5.The Sufering - Torque je car!

6.The Sufering 2 Ties That Bind - Torque je car ponovo!

7.The Godfather

8.Mafia

9.GTA San Andreas - sjajna igra,ali ovo nikada necu preci. :)

10.Warcraft 3

 

I Mortal Kombat naravno,svi delovi sem cetvorke koja je sranje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bez ikakve konkurencije :

1. Baldurs Gate , kec , dvojka , ekspanzije , ..... u svakom slucaju , niko ni do kolena ...

2. Icewind Dale , takodje presao sve delove ...

3. HoM&M , posebno trojka ...

4. Civilizacija , svi delovi , call to poweri ...

5. Quake , posebno trojka ...

6. Fallout

7. STALKER - SoC

8. Commandos , svi

9. Vampire The Masquerade Bloodlines

10. Thief , svi delovi

 

Svaka cast za Shining Force!

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Wax Works(Amiga 500)

 

2. Final Fantasy VIII

 

3. Discworld 2

 

4. Fallout

 

5. Baldur's Gate

 

6. Quake

 

7. Doom

 

8. Defender Of The Crown(Amiga 500)

 

9. Creatures(C64)

 

10. Ripper

Edited by Full_Metal_Yakuza

Share this post


Link to post
Share on other sites

1)Fallout 1&2

2)Bloodnet

3)Deus Ex 1

4)Ripper

5)Planescape Torment

6)Baldur's Gate 2

7)System Shock 2

8)Vampire:Bloodlines

9)Sam & Max Hit The Road

10)Gabriel Knight 2

 

tesko je poredjati majku mu...

 

Totalni respekt za Waxworks...nivo sa rudnikom me i danas tripuje :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) heroes of might and magic 3: the shadow of death. dovoljno je reci: sandro kao ideal i dozivljaj koji igranje kampanje pruza. i da, jedinstvena i idealna muzika.

2) legacy of kain. najoriginalnija i najkompleksnija prica koju sam sreo otkad igram igre.

3) disciples 2. jednostavno je remek delo. nalazi se na trecoj poziciji zbog staticnosti igranja, sve ostalo je savrseno.

4) red alert 2. nostalgija. i vrhunska igrivost. i sjajna muzika. i nista sem toga.

5) half life 2. revolucionarno. monotono na momente, ali zaista sjajna igra.

6) american mcgee's alice. jako originalno i neponovljivo iskustvo. fale grafika, zaraznost i igrivost.

7) portal/tron 2.0. ne mogu da se opredelim izmedju ove dve igre. obe su inovativne i revolucionarne, ali im fali dosta toga da bi se nalazile na visim pozicijama.

8) undying. epska igra. sjajni zvuk, prica i igrivost. monotona u dosta momenata. nekad previse konfuzna.

9) kompletan hitman serijal. obozavam svaki od nastavaka ove kvlt sunjacine i svaki sam presao nekoliko puta. ipak, nalazi se na ovako niskoj poziciji zbog odsustva konzistentne i atraktivne price.

10) mafia. zbog sjajnog filmskog dozivljaja price. nalazi se na poslednjem mestu jer mrzim ona matora spora kola i lose prangije.

Edited by ^Suicide_Pony^

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) World Of Warcraft [i Warcraft 3]

2) TES IV: Oblivion

3) LOTR BFME 2

4) Gothic 3

5) Crysis

6) GTA San Andreas

7) SW Jedi Academy

8) PES 2008

9) Half Life 2

10) Heroes Of Might And Magic V :D

 

Heh...ranije sam dosta igrao igrice...sada me WoW u potpunosti zadovoljava.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sta je bre ovo, niko vise nece da postuje?! :no:

 

1. GTA serijal :rockdevil:

2. Splinter Cell serijal, a posebno 3. deo - Sam Fisher neprevazidjeni baja

3. Silent Hill (ps1)

4. Mafia

5. Red Alert za ps1, vise se ni ne secam celog naslova igrice, ali prva strategija zaborava nema.

6. Twisted Metal (ps1) e, ovo sranje je bilo otkrovenje u svoje vreme :rockdevil:

7. Call of Duty 1, 2 rokanje na kvadrat

8. Serious Sam, rokanje na kub

9. MOHAA

10. Warcraft III

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prosto nemam srca da izdvojim 10 od hiljada dobrih koje sam igrao :sad: Jedino bih spomenuo Homeworld2 kao jebeno najtezu igru sa do jaja pricom("We know this because the third core has been found.Prepare for the EndTime" :rockdevil: ) i Call of Cthulu:Dark corners of the Earth koji me je(zajedno sa Metalikinom pesmom Call of Cthulhu) podsetio zasto obozavam Lavkrafta.Tolko od mene

Share this post


Link to post
Share on other sites

jbt sam tek vidjeh ovu temu.kako da se n e sjecam twisted metal igrao sam je jos kad sam bio u pelenama bre:).to mi je medju omiljenim igricama.

imate li da preporucite kakve extra strategije?

ratne npr ?ili potpuno nesto deseto :rockdevil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Devil May Cry serijal

MK serijal

THPS serijal (nisam igrao zadnja dva/tri, ne znam vise izlaze non stop :rolleyes: )

God of War

Max Payne serijal

Worms (stari delovi. 3d mi bezveze, best multiplay)

Resident Evil serijal

Super Mario World

Contra

HOM&M III

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...