Jump to content

Generalna tema


КЈО

Recommended Posts

Pa sta su RPG nego kombinacija FPS i TPS.Dakle dosli smo do zakljucka da je PC bolji za strategije,RPG,FPS i TPS,sto cini 90% danasnjih igara.

 

 

Istina, zaboravih uzeti u obzir te kombinacacije FPS/TPS i RPG.. za mene RPG ostaju one klasicne konzolaske: FInal Fantasy, Kingdom hearts itd.. kojih danas skoro pa i nema kako vidim :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

PC je dobar za strategije, tu je najjaci i to cu jedino i igrati u buducnosti na kompu. FPS se komotno igra na konzoli, pa na playstationu sam po prvi put igrao Doom i slicne kultne FPS igre.

Ono sto mene najvise interesuje u ovom trenutku, platformske igre i sl. - definitivno pripada svetu konzola.

Planiram da igram Okami, recimo, jako dobra akcija za PS2. Nabavicu PS2 i PS3 sigurno, a mozda i Xbox 360. PS2 se moze nabaviti za nekih 30 dolara, kako sam cuo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U kom to univerzumu PC ima bolje RPGove od Playstationa.

 

Okami je odličan, probaj i Shadow of the Colossus/Ico. I nemouj da kupuješ PS2, kupi PS3 i moćićeš da igraš igre sa obe konzole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A sta je sa Chronno Cross, najboljom rpg igrom svih vremena a koja je radjena za PS? Jbt upravo shvatih da konzole imaju najbolje rpg igre.

 

Lunar, PS3 ne tera igre sa keca, koliko sam cuo. A ja jednostavno moram da imam odredjene igre sa keca, pa cu uzeti dvojku i trojku. Dvojku sam pronasao za nekih 40-50 dolara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vučeš igre sa PSa jedino ako imaš neki stariji katodni televizor, rezolucija je odvratna na velikim modernim televizorima, kada se igraju igre sa PSa. Pogotovo ako imaš neki Sony full HD... ja igram dan, danas, igre sa PSa, ali preko emulatora na PCu.

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cekaj, rekao si da na PS3 mogu da igram sa obe konzole. Ja sam cuo da PS3 ne radi sa igrama sa dvojke, dok dvojka tera i sa keca. Jedini nacin da na trojci igras starije nalsove jeste download, a tu imau samo velike, poznatije naslove.

Ja konkretno hocu da igram prva tri Spyro naslova koji su izasli za keca, a ima tu jos dosta naslova koji pripadaju prvoj generaciji.

Nisam ni razmisljao o rezoluciji, igracu na povecem HD monitoru, 50'', mozda nabavim neki manji obican tv za te stare igre.

Nisam imao srece sa playstation emulatorima, jedino sam igrao super nintendo i nintendo 64 naslove.

Edited by Novaliis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, hvala na informacijama. Moracu da se raspitam oko toga, mozda i uzmem samo PS3 na kraju.

 

Inace, moje necake imaju Xbox360 pa sam iskoristio priliku da odigram par pucacina, i uopste mi ne smeta da igram FPS na konzoli. Prisetio se starih dobrih dana igranja pucacina poput Final Doom, Exhumed, Quake 2 i sl. :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje prvo igračko iskustvo beše s ovim čudom:

imgnintendo%20snes4.jpg

Ne sećam se koje već godine bi, jedino što pamtim je da je kupljen u BeoSoftu. Uz njega sam dobio još jedan dzojstik, ali nije bio Nintendov već neki drugi. Od igara Donkey Kong i još neka tuča. Sestra i ja smo danonoćno sedeli ispred Televizora i ustajali samo po potrebi... Igrali smo bukvalno na smenu. :)

 

Nakon toga na red je došao PC. Sećam se da smo stalno kuburili sa konfiguracijom (najviše oko zvuka, jer ga nismo imali - još se sećam svoje reakcije kada sam prvi put čuo zvuk kompjterske igrice kod komšije dok je igrao NFS!), prve igre koje smo nabavili, originali, bili su MIG 29 fulcrum, SIN (fenomenalna igrica, u prvim brojevima Gamera opisana), Heart of Darkness (vrh), nba 99 sa kit van hornom na omotu ne znam kako!

 

Posle sam se opasno navukao na časopis The GameR a nešto kasnije i na Bonus. Bio sam totalni mali frik... Deca u školi pričaju o normalnim stvarima, a ja jurim žrtvu i s nevericom pričam kako je neka igra u Gameru dobila 95%! Bio neki geek u odeljenju i nije mi verovao... :haha:

Eh Gamer... Grim Fandagio, MIA, NBA 99 - to je bilo vreme! Sećam se da je i u Fifi '99 bio i Obilić...

Kupim ja taj Gamer, sav ponosan i kada mi neko priđe i zatraži, ja mu s visine odgovorim: "Imaš li Soni - NE - Pa šta će ti onda, nije to za tebe..." :bigblue::udri:

 

Kad sam već kod Sony-a, njega sam kupio kada je bila velika prašina oko igre Driver. Onaj intro, vibriranje dzojstika, polaganje testa u garaži,i dan danas se sećam kao da je juče bilo... Uz njega sam zajedno sa konzolom kupio Medal Of Honor (prvo je izašao za Sony i dugo je bio ekskluziva) i mesecima karikirao nemce iz igrice; Fifa-u 2000 (can't stop the rock!!!), Quake 2; Resident Evil i jedan jedini - GranTurismo. Kasnije sam non stop igrao Need for Speed: High stakes i jedva sam čekao da mi dođu braća i da igramo turnir po celu noć.

 

Sledeće je Game Cube. Ponovo Nintendo. Video sam na satelitskoj na kanalu game one valjda, neki francuski s igricama samo, NBA courtside 2002. Vilica mi je otpala do poda i rekao sam - kupujem! Uz njega sam uzeo i neki PES, tada aktuelni.

 

 

Od tada pa do recimo ovih dana, totalan prekid. Negde kada je Gamer prestao da izlazi, polako kreće da opada moje interesovanje prema igrama. Jednostavno odjednom sam prestao da se zanimam time, igre su izašle iz mog života kao da nikada nisu ni postojale. SNES je ćale poklonio nekoj deci od porodičnih prijatelja, Sony poklonjen rođacima (ko zna gde je sada), a Game Cube sam Ja genije prodao za svega 50€ a toliko je samo stojala jedna igra za njega. :udri:

Pošto razmišljam da pravim neki Hi Fi sistem gledam ja tako po Ebayu, Amazonu, jer sam tražio wholesale lot kasete (uhvatila me nostalgija) i slučajno naletim na wholesale lot igre...

Uhvatio me je neki tužan osećaj. Celu noć sam vrteo Ebay i gledao Dreamcast-e, PS2-ojke... Odjednom sam se vratio u 2001 godinu. Sutradan sam otišao na potkrovlje i izvadio iz kutije kolekcije Gamera i Bonusa (imam skoro sve brojeve) i ponekog sveta kompjutera, i sa uživanjem posvetio dan čitajući te dragulje.

 

Sada ramišljam da pokupujem sve pomenute konzole.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Danas igrao na Xbox360 Call of Duty sa naci zombijima, igra se ko od sale, iako je FPS.

 

Кол оф Дјути, најза'ебанија игрица икада...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Брже је обрнем него Мајнсвипер. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ne igram ja takve igre vec godinama, ovo sam cisto uzeo da oprobam neki random FPS, jer davno bese kad sam igrao poslednji put pucacinu na konzoli. :haha: Igrao i Left For Dead. Poenta je da sam uzivao, nije bilo nista cudno iako sam totalno navikao da igram FPS na PCu. Nakon par minuta privikavanja igra se bez problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...