Jump to content

Wolfenhords


NeChrist

Recommended Posts

HRVATSKI TRUE BLACK METAL

2vd037l.jpg

 

Wolfenhords je Hrvatski Black Metal bend. Početkom 2005. godine The Nobll (a.k.a.) Zloba Kosenik je inspiriran bendovima kao što su Burzum, Graveland i Absurd odlučio započeti skladati glazbu. Kako je nekoliko godina prije toga bio aktivan član raznih underground Death/Thrash Metal bendova iz Hrvatske usavršio je svoje sviranje svih instrumenata pa je pokušao ostvariti svoju želju da snima Black Metal glazbu. Tako je nastao njegov one-man projekt pa je pod raznim imenima snimao probne demo pjesme koje uglavnom nisu dospjele do šire mase. Tek nakon par mjeseci napornog rada smatrao je da ima nešto kvalitetno pa je napravio web stranicu i stavio sve pjesme za download (jer mu nije bilo do zarade već samo do toga da netko čuje njegovo stvaralaštvo), tada je izabrao stalno ime benda - Wolfenhords.

 

Početne pjesme je odlikovao tradicionalni raw BM s tipičnim tekstovima s primjesama NS-a (poput npr. Satanic Warmastera), ali i odličnih riffova i kompozicija. Produkcija je bila prilično loša jer je sve snimano u lošim uvjetima. Stranicu su mu posjećivali fanovi Black Metala pa je bend zadobio pozornost i veću nego što je isprva očekivao. Kontaktiralo ga je nekoliko izdavača pa su te njegove prve pjesme izdali u obliku prvog albuma Wolfenhordsa (iako je The Nobll smatrao da to još nije vrijedno objavljivanja zainteresiranost je bila prevelika pa je s vremenom popustio). Izdavači ga ubrzo traže da napravi novi ali bolji album pa on u roku od samo par mjeseci nakon izlaska prvog izdaje i drugi. Taj album je odlikovala znatno bolja produkcija ali nešto lošije kompozicije od onih prethodnog albuma, vjerojatno zbog žurbe da snimi pjesme kako bi ih diskografske kuće na vrijeme izdale. I prvi i drugi album su dobili prilično pozitivne kritike pa The Nobll nastavlja sa radom.

 

2009. izlazi “White Power For White People Fight”, odlične produkcije, melodičnosti, čistih i vrištećih vokala, epic stila sviranja poput Gravelanda, riffova dovedenih do savršenstva, eksperimentiranja s Folk i Thrash metalom itd. Najvažnija promjena su naravno tekstovi koji su na tom albumu 100% NS orijentirani, ali su i o siritualizmu, kosmosu, ezoterici, paganizmu, bijeloj nadmoći, anti-kršćanstvu, Slavenskoj povijesti itd. tako da po tome Wolfenhords podsjeća najviše na BlazeBirth Hall kao i na Kataxu, Fanisk i slične… Na tom izdanju su neki od tekstova i na Hrvatskom jeziku. Iako je u pitanju najkvalitetnije izdanje benda zapravo je najmanje izdavano (zato što su se mnogi izdavači pobojali da bi mogli upasti u probleme zbog eksplicitnih tekstova i svastike na omotu).

 

Iste godine The Nobll odlučuje eksperimentirati s Folk Metalom, pa izdaje split s Ukrajinskim istomišljenicima Chysta Krynycya. Radi se o mladom bendu slične glazbe i ideologije, s kojima je The Nobll u dobrom odnosu pa odlučuju i ostvariti ovo izdanje. Odličnog omota i naslova na Njemačkom (iako su tekstovi u originalu na Ukrajinskom i Hrvatskom), tekstova koji opisuju porobljeno društvo i davno izgubljeni narodni identitet. Kako je to bio samo mali eksperiment ni ovaj album nije previše izdavan već se može naći samo u najdubljem undergroundu. Trebao je izaći za Njemačku izdavačku kuću ali su otkazali zbog strogih zakona te države zbog kojih bi to izdanje sigurno bilo zabranjeno.

 

Za ovu godinu (2011/2012) se sprema četvrto, najbolje izdanje Wolfenhordsa - The Truth Shall Set You Free. Album ima 17 novih numera koje se vraćaju na old skul teme - paganizam, tamu, okultizam… U muzici ima još više Thrash Metal utecaja nego na prošlom albumu, u nekim pesmama čak i elektro utecaja. Album će usokro izdati Frozen Darkness (Italija)…

 

Diskografija:

2007 - Wolves of the New Beginning

2007 - Pathway to Lunar Utopia

2009 - WPFWPF

2009 - Slavonic Alliance (split)

2011 - The Truth Shall Set You Free

 

68013_105209882877407_104641469600915_48926_6996807_n.jpg

 

Nova pesma:

http://www.youtube.com/watch?v=t7Tl4H-MiXs

Edited by Talvi

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 years later...

realno,sve politicke zajebancije na politiku,ja da sam mod takva preseravanja bi brisao po vidjenju,au slucaju ponovnog preseravanja spermabanovao na isti nacin.fazon zuti karton i 40 posto warna,posle odma spermaban.

 

inace,po meni jos jedan bend koji imidz i ideologiju stavlja ispred mjuze,stoga ne zasluzuje paznju.vidjecemo na sta to novo zvuci.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samo ime benda mi je dovoljno da nikad ne poslušam.

Jbg ako oni nisu mogli toliko da se iscimaju da pitaju nekog je li pravilno ako već ne znaju sami o čemu pričamo dalje.

 

Савремени правопис и блек метал? Никад.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...