Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• 1 month later...
  • Replies 255
  • Views 31.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nema potrebe za intimom, iako sam planirao odvojiti svoj personalni život od benda, svi koji su pisali recenziju su koristili moje ime i prezime bez ikakvoga ustručavanja.   No, idemo o tome

• morbid god
    morbid god

Mislim da je Basher...       Prognan!     YEAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!  

• Ako nekoga zanima, mozete premijerno poslusati kompletan album na Black Metal Promotion:  

• 2 months later...
  • 5 months later...
  • 3 weeks later...
  • Author
comment_3106047

Morao sam uploadati album ranije zbog recenzija koje su pune spojlera.

Ispod, u preko dva sata trajanje, možete pratiti priču našeg novog albuma "Sve Će To Narod Pozlatiti" u kojem smo pokušali opisati što smo bolje mogli strahote 2 sv. rata s fokusom na narod iz predjela Kozare. Potrebno je čitati tekstove kako bi se moglo 100 % uživati u albumu.

comment_3106068

Ideja i sama tematika su veoma zanimljivi na ova 3 albuma. Na stranu sto mi ne leze toliko pesme (ponajvise zbog miksa sa ostalim zanrovima) ali produkcija je stvarno teska kanta na sva 3 izdanja.
Za ovakvu ideju je trebalo uci u ozbiljniji studio u saradnji sa potkovanim muzicarima i to snimiti sa covekom iza miksete koji ce izvuci iz tebe maksimum.
Na sva 3 izdanja plastika nakucani bubnjevi (barem ste to mogli snimiti u nekom studiju jer nije ogroman trosak ili barem naci nekoga da vam iole malo bolje odradi te bubnjeve), gitare ocigledno snimane na racunaru pa provucene kroz VST plugin, bas gitara u vecini izdanja nepostojeca, a vokali veoma tanki i definitivno najlosiji deo sva 3 izdanja.
Narocito na poslednjem izdanju cim krene prva pesma pola ne moze ni da se razazna koliko je losa produkcija i onda odjednom bljesnu kristalno cisti horovi i outro, pa opet krzljava produkcija. Da je cilj da bude tako losa produkcija onda bih razumeo neka su oni i cisti vokali toliko lose odradjeni, horovi, matrice, introi i outroi ali ovo vise zvuci kao neki pre-production demo izdanje koje sklepas kuci na laptopu da imas neku referencu kada udjes u studio da i covek iza miksete zna gde sta treba, a i ostali clanovi benda.
Jasna mi je cela ideja oko izbacivanja albuma i iscitao sam sve postove na ovom topic-u ali kada se vec skontalo posle prvog izdanja da ima tu neke trakcije, paznje i da se ljudi privlace (iliti bolje receno ima nesto para od toga) moglo je barem da se ulozi minimum minimuma u neki miks i master od nekog studija koji zna sta radi. Makar sve to bilo snimljeno sa plugin-ovima, sve to moze da zvuci nevidjeno bolje i jasnije.

Edited by dimmu1