Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted
comment_1984934

Evo vako, ovde ce biti informacije o odrzavanju foruma, a takodje i predlozi...

Dakle, ako ste imali sta da izjavite na onoj temi primedbe na rad foruma, izjavite i ovde.

Btw. Pobrisani su memberi koji nemaju ni 1 post, uclanjeni su pre 01-01-2009, a nisu se logovali od 01-01-2009.

Obrisano je 2803 clana.

Probao sam po istim kriterijumima da uradim search, ali sam stavio da imaju 1 post (vecina tih postova verovatno ne postoji, samo im je ostao counter) - jos 1800 clanova!

Ako se stavi da imaju manje od 5 postova, tad ih bude 3100, znaci oko 1300 ih ima 2-4 posta, i nisu prismrdili forumu 6 meseci...

A da, bilo bi lepo kad bi prijavili duple nickove i sl., pogotovo one stare koji su davno nekad registrovani, koje ste nekad banovali, itd... Moze i po secanju... Pa da malo rascistimo user bazu.

Slucajno sam pronasao jedan svoj, koji sam obrisao (da, hteo sam da se registrujem kao 6666. clan, ali je brojac vec preshishao :D )

• Replies 1.6k
  • Views 10k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Može, dobra ideja. Sređeno.

• Krenula da reportuje i da pita kako se briše nalog i da hoće da te tuži

• je li samo za moderatore ova opcija da može da se promeni ime jednom u dve godine, ili svi to imaju a ne znaju?

• Author
comment_1985710

Pa mislim da cu da uradim jos 1 prune gde ce biti limit recimo zadnjih 2-3 meseca. Zaista, ima ljudi koji se uclane pa malo citaju, umesto da postuju, no, mislim da nema mnogo takvih koji to dugo rade, a osim toga, tu postoji i period neaktivnosti - znaci nisu se ni logovali 2-3 meseca. MA, moze to da se smanji na mesec dana.

A za ove za <5 postova cu razmotriti... Dobar deo tih postova ionako ne postoji, pogotovo ako su slati pre kulina bana. U najgorem slucaju kad kliknes na membera dobijes error. Moglo bi recimo 3 meseca neaktivnosti, i <5 postova...

Brate svesce se forum na 5000 clanova :)

• Author
comment_1985721

Malo statistike:

Aktivno naloga u poslednjih mesec dana - 1401

Aktivno u poslednjih 10 dana - 934

Aktivno DANAS - 357

Sto ce reci dnevno se loguje oko 400 usera (dan jos nije zavrsen, ima ga jos 1/3)

Moze se reci da manje-vise aktivnih ima oko 1000

A u totalu mozda jedno 2000 naloga se koristi, sto redovno, sto povremeno.

Za 6 meseci - 3818

Za godinu - 4775

malo sam se zezno...

Znaci da imamo preko 4000 koriscenih naloga?! lepo bome.

comment_1986627

Pa to.

Od skoro 10 000 clanova, ja mislim da je oko 50% donekle makar aktivno.

Pa mislim da cu da uradim jos 1 prune gde ce biti limit recimo zadnjih 2-3 meseca. Zaista, ima ljudi koji se uclane pa malo citaju, umesto da postuju, no, mislim da nema mnogo takvih koji to dugo rade, a osim toga, tu postoji i period neaktivnosti - znaci nisu se ni logovali 2-3 meseca. MA, moze to da se smanji na mesec dana.

A za ove za <5 postova cu razmotriti... Dobar deo tih postova ionako ne postoji, pogotovo ako su slati pre kulina bana. U najgorem slucaju kad kliknes na membera dobijes error. Moglo bi recimo 3 meseca neaktivnosti, i <5 postova...

Brate svesce se forum na 5000 clanova :)

pa ja mislim da je to malo, mislim ima ljudi koji ovde dolaze jos od 2004-2005, ali ne redovno, pa je glupo da se brisu.

Mislim da je ok, da ako se neko nije regovao u 2009-oj godini, da se delituje. :da:

http://www.yumetal.net/forum/index.php?showuser=1026

evo ovakvi clanovi mogu da se laganica delituju. ;)

Last Seen: 16. 7. 2002.

bio je aktivan citavih mesec dana i to pre 6-7 godina. :)

• Author
comment_1986818

pa ovako, mislim da je to razumno, da stavim da se prunuju svi koji imaju manje od 10 postova, uclanjeni pre 2008, neaktivni od pocetka 2009?

a moze i uclanjeni do 01-01-2009

u prvoj verziji (uclanjeni pre 2008) ima 3786, u drugoj 3054 clana.

realno, su spadaju neki koji su se uclanili prosle godine, poslali par poruka, i zaboravili na ovaj forum. vala ako se ponovo zainteresuju, nek se ponovo registruju i gotovo.

ovako, zamisljam situaciju, odem na neki forum zbog neke teme, dal mi neko preporuci forum, ili mi google izbaci u searchu, i registrujem se jer osetim potrebu da odgovorim na nesto. posaljem tako nekoliko postova (manje od 10), i zaboravim na taj forum. posle godinu i nesto, dune mi da pogledam tamo nesto, krenem da se ulogujem, i shipak, obrisali me. osetim strava vrisht u jajima, registrujem se ponovo, i pici dalje. na stranu sto 90% korisnika zaboravi password, ili cak i nick, pa se svejedno registruju ponovo.

uostalom, imam tako iskustvo na vukajliji. registrovao sam se 2007. i postovao 3 definicije, od kojih su neke cak dobile dosta glasova (npr. i dalje je moja def. za b92 na prvom mestu po popularnosti). u medjuvremenu sam na vukajliju dolazio malo da se smejem, i zaboravio i da sam se ikad registrovao. elem, pre mesec-2 se registrujem ponovo, krenem cak nesto i da pishem, i slucajno mi u searchu iskoci neka jako poznata definicija - kad prepoznah svoj alternativni nick! ono, rado bih pokupio credits za onu definiciju koja je jako popularna, a s druge strane zabole me. a postovi na forumu, pogotovo ti prvi, tek to je nebitno... so,

uradicemo radikalno brisanje, znaci cutoff date 01-01-2009 za neaktivnost, i <10 postova.

p.s. uradio sam brief pregled nekih clanova koji su reg. tokom 2008, a neaktivni cele ove godine, a imaju 7-8 postova. uglavnom su postovi ili obrisani, ili u djubristu, tek sam na jednom mestu nasao neka 2-3 posta od jedne recenice. znaci nikake shtete.

comment_1986838

Само бриши...

То је ок филтер, мање од десет постова, а да нису регистровани током ове године.

Истини за вољу, ја бих обрисао све налоге који се нису логовали последњих 5 година (или три)...

• Author
comment_1986843
Истини за вољу, ја бих обрисао све налоге који се нису логовали последњих 5 година (или три)...

Pazi, leba ne traze, a cuvam ih iz istorijskih razloga (mada bi tu mozda mogao da se stavi limit od min. 50-100 postova?), imas ljudi koji su dolazili i bili dosta aktivni, pa nestali... Kad se jednom pri'vatimo djubretarenja, isplivace mozda u nekim all-star temama :mrgreen:, zato ih i ostavljam.

Ipak ovaj forum ima neku istoriju, pa bar nama matorim drtinama koji smo tu od pocetka ce da znaci kad vidimo neke teme i davno zaboravljene nickove.

Ne traze leba ni ovi koje sad brisem, ali nicem ne sluze, nikad nisu bili deo foruma, i samo doprinose zabuni. Ovako ce da ostane mozda 5000 clanova, koji su ili aktivni, ili su nekad bili aktivni, samim tim, svi su na neki nacin deo foruma. E to je razlog sto ne radim drasticniji prune.

comment_1986848
Pazi, leba ne traze, a cuvam ih iz istorijskih razloga (mada bi tu mozda mogao da se stavi limit od min. 50-100 postova?), imas ljudi koji su dolazili i bili dosta aktivni, pa nestali... Kad se jednom pri'vatimo djubretarenja, isplivace mozda u nekim all-star temama :mrgreen:, zato ih i ostavljam.

Ipak ovaj forum ima neku istoriju, pa bar nama matorim drtinama koji smo tu od pocetka ce da znaci kad vidimo neke teme i davno zaboravljene nickove.

Ne traze leba ni ovi koje sad brisem, ali nicem ne sluze, nikad nisu bili deo foruma, i samo doprinose zabuni. Ovako ce da ostane mozda 5000 clanova, koji su ili aktivni, ili su nekad bili aktivni, samim tim, svi su na neki nacin deo foruma. E to je razlog sto ne radim drasticniji prune.

У праву си. За те који одавно нису активни би могао неки већи лимит. Не мора толико, двадесет, тридесет...

Иначе, та бројка од 4000 активних налога је сјајна. ОК, има ту гомила фејк налога, али опет...

comment_1987012

POTPUNO SI U PRAVU!

Vidi se ko je ovde najmudriji. :)

haha korisnik 6666

http://www.yumetal.net/forum/index.php?showuser=6666

eto mogu npr ovakvi ljudi da se brisu, nisu aktivni 2-3god a nemaju ni 20 postova..

a oni iz 2001 i 2002 neka ostanu kao uspomena na stara dobra vremena. :D

• Author
comment_1987024

Btw. od svih moderatora koji su to bili od osnivanja foruma, samo SerbZmaj je jos uvek moderator! (I KingDiamond admin, al on tek ponekad navrne).

Ne secam se da li je Arsen bio od pocetka, i Bane [adept] ?

Mene su izabrali negde 2001. na prvim i poslednjim demokraCkim izborima moderatora :mrgreen:

Steta sto ta tema nije prezivela... Tad smo sve to brisali kad prestane da bude aktuelno... Djubriste je bilo Vault i tu je premesteno nesto malo tema s kojima niko nije znao sta da radi. Pravo djubriste je profunkcionisalo tek negde 2003. ako se ne varam...

comment_1987865

Nije :)

Znam da kad sam se ja registrovao (hehe,2004. :bigblue: ) da nije bila moderator,ali je ubrzo nakon toga (ne znam,mesec dana) postala.

Sto se tice brisanja neaktivnih clanova - OK.

Slazem se kojim god kriterijumom da se to uradi (sve mi jedno) :)

EDIT:By the way,jel neko primecuje razliku izmedju topic-a "Bem ti zivot" i one "Chat immortal" teme?

Sve se to svodi na isto - prica ko sta stigne,mlati se prazna slama...

Pa da se spoje onda bar u jednu slamu :D

Edited by LazaGNR

• Author
comment_1988037

Posto je pocelo vredjanje, imam opasan itch da temu djubrisem, a princu zalepim warn k'o vrata!

No najebali su mu se keve na fin nacin (i to niko drugi do razbijac!)...

elem sto se tice duplih nickova, i promene nicka, mislim da ostavim clanovima jos jednu foru, i rok od mesec dana u kom mogu da promene nick, i posaljem mass mail da budu obavesteni... I posle zabranim menjanje nickova. Znaci ko iz nekog razloga hoce da menja, evo nek posalje molbu s obrazlozenjem, pa cu da mu promenim.

Muka mi je vise da gledam ko je sad ko i sta u kurac. A dupli nickovi ima da dobijaju ban (i dupli, i "originalni"), bez obzira jel razlog bio zezanje, spam, ili stagod. Jedino zaboravljen email i password mogu da opravdam.

comment_1988370

Meni je to non-stop menjajnje nick-ova uvek bilo bezveze,pa se slazem satim da se to ukine.

A dupli nickovi ima da dobijaju ban (i dupli, i "originalni"), bez obzira jel razlog bio zezanje, spam, ili stagod.

Haha,pola avangarde bi zakacio time... :)

comment_1991425

Pa da i ja poludim od nji'? :lol:

:pivopije:

EDIT:kad smo vec kod toga (odobravanja tema) - izgleda da ni ja nemam to na Rock i Hard Rock-u :confused:

Prvo sam mislio da si ti Roberte odobrio jednu temu u poslednjih par dana,al mi je to sad (kad su se pojavile neke nove) vec sumnjivo da si se tol'ko bacio na odobravanje tema tamo :lol::bigblue:

Edited by LazaGNR

• Author
comment_1991443
EDIT:kad smo vec kod toga (odobravanja tema) - izgleda da ni ja nemam to na Rock i Hard Rock-u :confused:

Prvo sam mislio da si ti Roberte odobrio jednu temu u poslednjih par dana,al mi je to sad (kad su se pojavile neke nove) vec sumnjivo da si se tol'ko bacio na odobravanje tema tamo :lol::bigblue:

Jes kako da ne :mrgreen: Evo, ukljuceno je sad...

Dakle samo javljajte kad se pojavi jos ponesto slicno tome.

Ocekujem da cu mozda za vikend sesti pa malo srediti taj pravilnik, i jos par stvari, tipa prunovati clanove onako kako sam rekao, izdati proglas vezan za ime, poslati pp svima koji imaju nerealan broj godina i/ili nemaju datum rodj. da ga koriguju, i tako to.

Glede pravilnika, prvo bi valjao da dodje ovde predlog izmena na razmatranje, cisto da bi se setili svega, pa onda samo to da ozvanicimo.

Inace, ja sam za to da se pravilnik pojednostavi, no videcemo sta to znaci.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.