Jump to content

Koji antivirus program koristite i zašto?


Apeiron

Recommended Posts

Ajd jedno sveze iskustvo :D

Jos uvek koristim XP.

Koristila sam NOD32 radio je super, medjutim koknuli su crack koji sam koristila za njega pre jedno mesec dana, tad sam ga uninstalirala i od onda nisam koristila nikakav antivirus.

Budalasto znam, ali nemam nesto vremena za komp, kad uhvatim vremena igram tupave java igrice na fb par minuta i to je to nikako da nadjem vremena da mu nadjem novi antivirus.

Resim pre neki dan da ga ocistim od bagova, narezem sta mi treba sa njega i reinstaliram sistem. Skinem kasperski on nadje jedan virus na sistem update. Trazim mu da ga skine, on trazi restart kompa pre toga, ajd restartujem idem na delete, opet scan, opet na istom mestu isti bug. Opet restart/delete, opet se pojavi, posle petog puta meni dojadi i uninstal kasperski naravno :D Cisto da napomenem nista osim tog virusa nije nasao.

Onda lepo skinem free Aviru krene scan i nadje lepo 16 trojanaca XD

Sve ih je pobrisala, videcemo kako ce na dalje raditi, za sada mi se cini kao mnogo bolja opcija od Kasperskog.

Tako da uskoro sledi rezanje muzike, anima, filmova i serija, reinstal sistema, i ponovno instaliranje Avire :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

 

videh ovo pa dadoh sansu bitdefender-u 2010.

zadovoljan sam brzinom rada racunara nakon duzeg perioda koriscenja kasperky internet security 2009, youtube brze streamuje i update manje koci konekciju.

ono sto za sada najvise davi je nesto sporije paljenje racunara i konstantno klanje svchost-a sto se otprilike desi otvaranjem svakog novog taba u browseru. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest TužneUši

same here

koristim nod32 zato sto je dokazano najbolji, ne zauzima previse resursa i user-friendly je (ne zahtijeva nikakvo cimanje a ima sve moguce opcije)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Ljudi, hoću da deainstaliram Zone Alarm Firefall i postavim Commodo i to hoću da uradim zbog toga što Zone Alarm neverovatno jede memoriju kada se apdejtuje, a apdejtuje se prilično često (ranije mi to nije predstavljalo neki problem, ali sada počinje da me smara). Ono što me zanima je da li je Commodo po tom pitanju zahtevan ili spada u "lakše" programe u pogledu korišćenja resursa?

Edited by Sha

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Znam samo da je Comodo 10 puta obimniji i složeniji program, ali ga nisam nikada lično koristio. Logično bi bilo da je zahtevniji, ali i Zone Alarm zna da se uzjoguni i da pravi jade. Zone Alarm nikada ne koristite u mreži jer ako vam pukne Firewall usled napada virusa ništa ne pomaže sem format c:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Isprobah Comodo i nisam zadovoljan, mada to nije neki kriterijum, ipak treba duže koristiti program, ali opet... Zahtevan je prilično što se resursa tiče, a pritom je prilično nadrkan prema drugim programima koje koristim za zaštitu, tako da sam ga oterao u kurac i vratio se Alarmu. Podesio sam u Alarmu apdejtove koji su me ranije zezali, tako da sada koristim Zone, BitDefender i Malware Bites.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni comodo trosi 3-5MB RAMa, koristim ga 2 godine i zadovoljan sam... jedino me je pre neki dan ispizdeo, jer sam koristio njegov SecureDNS da isprobam, i poceo je da mi blokira prvo rapidshare (to mi je donekle i jasno), a onda i tinyurl i bit.ly, pa sam presao na default SBB i sad sve radi kako treba

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...