Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 1.1k
  • Views 49.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Igrice su bile one stare arkade i tabacine, ovo sada su igretine koje zauzimaju gigabajte i stvaraju citave nove virtualne svetove. Ne moze se to nazvati igricom.

• Captain Spaulding
    Captain Spaulding

Hemoroidi lvl 2 xD   Ali prosto mi je neverovatno zasto mi tako vrhunska grafika ne secka kad imam gigabyte 9600 gt od pre 3 i po godine , radi glatko i savrseno. Jedino mi u animacijama malo secka

• obsessed by cruelty
    obsessed by cruelty

PES 2012 

comment_2359173
Ne, generalno, igre su bolje u 3D i to je cinjenica

Нема ту чињенице већ само твог става о томе шта изгледа или делује боље. Видео-игре су технички и конструктивно у 3D окружењу апсолутно другачијег доживљаја у односу на видое игре у 2D окружењу, с изузецима isometric 2D 3D типа већине hack*Slash point*Click RPG-eva или сл.

Супер Марио у 2D је бољи него већина данашњих 3D игара, али питање је шта је за тебе и твој дојам "боље". Можда си мислио на термин "квалитетније", но квалитет никада не долази због једноставне перцепције Engine-a када је 3D доживљај усмерен на дводимензионални приказ испред екрана. За прави доживљај 3D потребна је већ виртуелна реалност.

мени је апсолутно свеједно да ли је видео-игра у 2D или 3D осим ако се битан акценат не ставља на окружење или свет. Апсолутно небитно.

Edited by c1k4_ml3kc3

comment_2359268

Што се мене тиче, може и 2Д и 3Д. Има игара са врло лепом 2Д графиком, иако је као 3Д савршенија. У сваком случају, графика није пресудна.

Edited by iron will

comment_2359553

Another World

Super Mario

The Punisher

Cadillacs and Dinosaurs

Dyna Blaster

Bio Menace

Commander Keen

Streets of Rage

Sonic

Ninja Gaiden

Castlevania : Symphony of the Night

Act Raiser 2

Blood Omen : Legacy of Kain

Half-Life 2D

Pocket Tanks

Worms (skoro pa svi)

Asterix and the Great rescue

Super Metroid

Contra : Hard Corps

Street Fighter 2

Robocop vs Terminator

Све сами култови.

http://www.youtube.com/watch?v=TfwnSPK48TU

Готова прича.

comment_2359560

Све је то лијепо али је исто лијепо не живјети у прошлости. Ако се прича о 2деу у данашњици о томе може да се дискутује.

И Нокиа 3310 је култ, али није боља од ајфона.

comment_2359565

Све је то лијепо али је исто лијепо не живјети у прошлости. Ако се прича о 2деу у данашњици о томе може да се дискутује.

И Нокиа 3310 је култ, али није боља од ајфона.

Нокиа нема везе с везом када је реч о видео-играма и метафора је лоша, морам признати.

Ове игре су у своје време биле и те како одличне! Морам признати, још увек су одличне обзиром да им је намена остала проста и једноставна.

Нико овде не говори да су 2D игре боље или да би њих требало играти, већ да њима ништа не фали и да су игриве онолико колико и 3D видео-игре.

Сам принцип на конту тога што је игра рађена у 3D окружењу НЕ ЗНАЧИ да је боља од било које 2D игре, и обратно. Свака видео-игра је прича за себе и требало би их тако посматрати, а не да се кења како је дизајнерска лењост то што је игра одрађена у 2D к'о да је 2D неко говно.

Они који су пропустили те 2D видео-игре за мене нису имали добро детињство :icon_ne:

Када се само сетим Raptor, 1942 итд... све саме одличне игре. Па аутомати итд. :zeleni:

У сваком случају надам се да је јасно. Нити су 2D игре лоше. Нити су 3D игре лоше. Нити су та два фактора упоредива обзиром да је другачија перспектива.

Edited by c1k4_ml3kc3

comment_2359573

Сам принцип на конту тога што је игра рађена у 3D окружењу НЕ ЗНАЧИ да је боља од било које 2D игре, и обратно.

У реду, погрешно сам схватио расправу. Са наведеним се у потпуности слажем.

comment_2359581

Moj glas za Gemini Rue, 2D igra izasla proslog meseca, malo koja igra danas je tako dobra.

Igra moze da bude dobra, sjajna, losa ili sranje, totalno nebitno dal je 2D ili 3D. Isto vazi i za filmove...

comment_2359654

Хвала :] :pivopije:

Надам се да више неће бити офтопика.

С моје стране сигурно неће. Поз свима и извињавам се.

Edited by c1k4_ml3kc3

comment_2361041

Ово су историјски тренуци овог форума.

Први човек у историји овог форума који је признао грешку.

Хвала :] pivopije.gif

Надам се да више неће бити офтопика.

С моје стране сигурно неће. Поз свима и извињавам се.

Први човек у историји овог форума који се извинио.

comment_2361226

Yep, probao, igrao sat-dva i izbrisao. Realno nije moglo nista bolje ni da se ocekuje.. igra je nevidjeno sranje.. na svakom polju.

Sa druge strane, izuzev prilicno loshe grafike, Dungeon Siege III mi se, za sada makar, cini kao daleko bolja i zanimljivija igra od dvojke.. preporuka, iako nije nista spec, nema sta pametnije trenutno da se igra.

comment_2361235

Yep, probao, igrao sat-dva i izbrisao. Realno nije moglo nista bolje ni da se ocekuje.. igra je nevidjeno sranje.. na svakom polju.

Да ли је могуће :haha:

Мислим, на графичком нивоу сам очекивао говно, али да је толики смор нисам, док не виђех силне лоше ривјуове. Ништа, сјутра ћу пробати да га играм дуже од сат времена. :haha:

comment_2361626

А не знам, ја сам стиго до оног општег хаоса кад ти онај каже да неће бити ток шоуа јер су дошли ванземаљци, даље нисам мого, толико је лоше да је смијешно колко је неигриво. :haha:

comment_2361807

Ја сам погледао пар рецензија које ме и нису одушевиле па сам одлучио да ипак не скидам игрицу од 3 цедеа. Очекивао сам барем какву такву нелинеарност а тамо што год да урадиш исход је малтене исти.

comment_2361838

Да ме ниси помијешао са неким за тај имдб лемице? Једноставно ме за сад није заинтересовала јер ме смара да играм на иксбоксу на 3 цедеа, да је била за комп можда би играо.

Recently Browsing 0

• No registered users viewing this page.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.