Jump to content

Doom preporuke i noviteti


Baal

Recommended Posts

onaj prosli mi bas govno bio. aj poslusacu, sto da ne

Prosli je meni bolji od sadasnjeg. Jer u proslom ipak vise vuku na klasicni death/doom uz manje prizvuka tog horor/occult tripa u odnosu na sadasnji, dok je sadasnji vise odlucio da ide na taj retro zvuk i, bar po meni, u odnosu na prosli ima mozda i previse tog horor/occult vajba gdje pokusava da se vise prislihta fanovima sto se ne moze reci za prosli album koji je to fantasticno uskladio. Ali i kao takav, sadasnji album je odlican i moze se nazvati uspjesnim kontinuejsenom proslog albuma. Da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evoken zvuči osveženo, malo su pobegli od jednolične strukture koja ih je pratila na par prethodnih izdanja i recikliranja kojeg je bilo na A Caress Of The Void. Nema forsiranja clean gitare i stavljanja iste u prvi plan, što je zaista prijatna promena. Drugi deo splita još nisam preslušao, prvenstveno su me zanimali Ameri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evoken je OK ali zvuci manje vise isto kao i ostalo sto sviraju vec godinama, oni se bas drze svog oprobanog recepta i nimalo ne rizikuju. Na "The caress of the void" su imali malo zesci i agresivniji pristup ali kao da se opet vracaju starijem zvuku.

 

Ali zato sam slucajno otkrio ovo remek djelo epic doom metala - italijanske doomstere "All Souls' Day" sto mu doje nesto kao zadusnice :smile: (sorrowfull stil sa predobrim solazama kao zadnji Warning, Griftegård ili Isole prije zadnjeg). Obozavam kad naletim na neki anoniman bend iz naftalina koji me odusevi, odavno nisam slusao ovako dobar album. U pitanju je bend sa vrlo dugim stazom (formirani 1990), ali su izdali samo ovaj jedan album :

 

1253728035_1206631732_all-souls-day-2001-into-the-mourning.jpg

1. A Breath From The Death (6:00)

2. A Mortal Day (8:35)

3. The Mourning (11:42)

4. I Feel You Inside Me (4:04)

5. At The Bell Toll (7:03)

6. Forever (3:40)

7. The Sinner (14:36)

 

http://megaupload.com/?d=U7LJ6YDU

 

Meni najbolja stvar "The Mourning". Takodje na kraju ima hidden track neka zajebancija - tehno pop stvar, da se neko ne iznenadi :mhihi:

 

Edit: Mozda na ovoj verziji ipak nema hidden track (ja sam skinuo album sa drugog linka), to bi trebala da bude 8. stvar - "Ancient" koje ovde izgleda nema.

Edited by NullPointerException

Share this post


Link to post
Share on other sites

Slušah danas poslednji Sahg, nisam mogao do kraja. Em takve stvari često nisu za mene, em sve vreme čujem Ozija kako peva. Vidim komentare da im je ovo najbolji album do sada, pa se postavlja pitanje koliko su uspešno kombinovali svoje uzore na prethodna dva albuma, jer ovde ima malo originalnosti, a ponajviše odavanja priznanja starijim kolegama.

 

Trenutno ide The 11th Hour koji mi za sada zvuči kao produkcijski nabudžen album bez mnogo ideja. Zapravo, produkcija često oduzima težinu rifovima, ili je samo loš zvuk gitare u pitanju.

Edited by Uncle Lu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sto se The Sword tice, Warp Riders je odlican! Malo drugacija tematika, ali opet nesto neuobicajeno, vokali su malo izmenjeni, ali melodije su jos uvek tu, mozda bolje nego ikad. Evo cisto da te ubedi da preslusas sto pre:

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=7HTiEV6uBcU

 

 

Nema boljeg stonera od ovoga :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Golden Bough is epic in its lyrical content and musical arrangements. The thematic framework is based on Sir James George Frazer's The Golden Bough which posits the theory that all European religions have pagan origins in magical cults and fertility rites, dating back to the stone-age. Additionally, AK ponders if there was not a time when all people were united as one in this fundamental root religion, without divisions of race and nations. Consequently, they wonder if this cannot be attained once more. This is heady stuff for any musical tapestry, but I can hardly imagine that the brain dead slamming their noggins together in the modern metalcore mosh pit would even understand or get this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I pored toga što im je dao 4,5 od 5, svrstavši ih u "Epic/Heavy/Power Metal", a zatim u drugoj rečenici "Their brand of heavy metal on their first full-length work, The Golden Bough, is pure classic or traditional (melodic) heavy metal", gosn Craig bi mogao da prizna da je u klimaksu i da proba da pojebe nešto.

 

Today's ADD metal youngsters will probably cringe at this. (But there's no accounting for taste or stupidity.)

 

 

 

Msm. Davno nisam pročitala kritiku sa većom dozom arogancije

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakvi su ostali albumi od Yoba sem The Great Cessation ?

 

Btw intro pesme 04 Breathing from the Shallows sa pomenutog albuma = Korn

 

da oni su bas veliki faoniv Korna :uhoh:

 

svaki je dobar, Elaborations of Carbon mi je jedini slabiji, Catharsis, The Unreal Never Lived i The Illusion of Motion su svi vrhunski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...