Jump to content

2013.05.24. *Gun Club, Beograd* Wildmen (ITA), Bag Of Dicks, Threesome - OTKAZANO


VoivodBG

Recommended Posts

Garage punk duo Wildmen, po tvrdnji samih članova, nastao je u jednom rimskom baru kada su se u toku tuče sa lokalnom ekipom upoznali gitarista Giacomo Mancini i bubnjar Matteo Vallicelli. Sa zgarišta ove bitke, izdigao se jedan od najzanimljivijih bendova vitalne italijanske garage/60′s revival scene koji u rodnom gradu puni klubove i eksplodira u energičnim nastupima.

Posle tri singla i nekoliko kompilacija na kojima su se pojavili, Wildmen potpisuju ugovor za svoj prvi dugosvirajući album i od sredine marta ove godine u ponudi su kataloga kultne italijansko-portugalske etikete SHIT MUSIC FOR SHIT PEOPLE.

Jesen 2012. bend je proveo na 22 dana dugoj evropskoj turneji, svirajući svake večeri i obišavši 10 zemalja, prešavši preko 9000 kilometara, a kuriozitet je da su još uvek bili bez albuma! Očigledno da su ova dva momka uspela da dopru do dovoljnog broja zainteresovanih ljubitelja garažnog rokenrola sa tek nekoliko pesama i demo snimkom za prvi LP.

Svakako u ovom trenutku najzanimljiviji novi garažni bend iz Evrope, apsolutno svestan novog razvoja žanra koji danas predvode imena poput Ty Segall, Thee Oh Sees i Black Lips, Wildmen su se svojim prvim albumom i beskompromisnim koncertnim nastupima izdvojili iz mora debitanata širom planete, a to miriše samo na veliku šansu da u narednih par godina eksplodiraju i globalno.

Wildmen tokom maja meseca idu na još jednu evropsku turneju u okviru koje će svirati i pred beogradskom publikom u petak, 24. maja @ Gun Club. Kao gosti pojaviće se lokalna atrakcija Bag Of Dicks – bubanj/bas duo koji je za kratko vreme (manje od godinu dana) skrenuo pažnju većem broju ovdašnjih garage punk poklonika i Threesome, surf-rock šampioni i verovatno najpoznatiji beogradski bend u inostranstvu koje nije Zagreb, Sarajevo ili Ljubljana. Između bendova DJ duo Shit Music For Shit People i Bad Music For Bad People.

Karte za koncert u pretprodaji @ Pinball Wizard Records od 15. aprila po ceni od 400 din. 24. maja na ulazu u klub – 500 din.

 

www.facebook.com/wildmenband

http://wildmen.bandcamp.com/

http://wildmenband.tumblr.com/

http://www.shitmusicforshitpeople.com/

http://threesome.bandcamp.com/

http://www.myspace.com/threesomerules

http://www.youtube.com/user/threesomerules

http://www.youtube.com/watch?v=EnaWsOq0bPo

http://www.badmusicforbadpeople.com/2013/04/wildmen-rome-italy-2/

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Wildmen su imali problem na graničnom prelazu i vraćeni su sa istog tako da večeras nema koncerta.

 

Ko je kupio kartu u Pinball Wizardu može sa istom od sutra da dođe tamo i uzme svojih 400 din nazad. Radno vreme je od 11 do 16h (subotom) i 12 do 19h radnim danima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...