Jump to content

Igre kao role model


Lunar

Recommended Posts

Pošto sada nemam puno vremena, ali želim ovu temu već neko vreme da otvorim, napisaću veći tekst sutra ili prekosutra. Ali imam pitanje, kolko su igre uticale na vas, ako i uopšte? I koja je to igra na vas ostavila ogroman utisak i promenila način na koji precepirate i poredite igre?

 

Tokom mog odrastanja, igre su igrale ogromnu ulogu u načinu kako posmatram stvari. Isto tako igre su mi ogromna inspiracija i jedan od ključnih faktora da počnema da se bavim ovime čime se danas bavim. Tri igre koje su definitivno izvršile najveći utisak na mene su Final Fantasy VII, Metal Gear Solid i Silent Hill 2. Ima tu još dosta igara koji su mi postali vremenom veliki uzori, ali jednostavno nisu se pojavili u pravom trenutku u mom životu da bi dovoljno uticali na mene i inspirisali me. Deus Ex, Ocarina of Time, Half Life, Xenogeras, Chrono Cross...

Pošto verovatno nemam vremena sada da napišem temeljno šta je to uticalo na mene kod ove tri igre. Pisaću o jednoj igri sada, a o ostale dve neki drugi dan.

 

Metal Gear Solid

 

Nekako sam uvek verovao da nas je sudbina spojila. Sa 10 ili 11 godina, gladan novih igara za playstation otišao sam kod sisate Cece u City Hall da kupim nove igre. Glavna ideja mi je bila da kupim Soul River, ali iz nekog razloga vratio sam se kući sa nekom igrom za koju nikad nisam čuo, nit je imala nešto poseban omot, uopšte nisam bio siguran zašto sam je kupio. I sama igra je bila nekako drugčija nego bilo šta što sam do tada igrao. Mnogo nekog brbljanja, neki dugi codec razgovori, a i ne shvatam poentu igre gde moram da se šunjam i krijem da bi došao do cilja.... ali ajde kada sam kupio, mora se to i preći. Momenat kada poslednja špica krene( http://www. youtube.com/watch?v=JKPSl6YS-UI), sa sve the best is yet to come, scenama iz Aljaske i poslednjim citatom koji Naomi izgovara, imao sam osećaj da se dogodilo nešto neverovatno što u tom trenutku nisam mogao da opišem. Osećaj da se trenutno nešto vanvremenski i magično odigralo pred mojim očima , da sam doživeo neponovljivo iskustvo koje će da me prati kroz život. Ali to sve nisam shvatio i razumeo tada, sve dok nisam nekoliko godina kasnije tražio gde mogu da kupim Metal Gear Solid 2, tog trenutka sam shvatio kolko je MGS imao ogroman uticaj na mene i način na koji gledam na umetnost. Postala mi je u igrama i bilo kom drugom mediju veoma važna ljudska interaktivnost, naracija, priča, zapleti, otkrovljenje, emocije... Shvatio sam da što više mislim o MGSu, otkrivam njegovu poentu i poruku i kolko može da se prenese u stvarnost i shvatio sam gde je to kreator igre izvlačio svoje uticaje i zašto ih je baš prikazao na taj način. Na kraju krajeva, MGS je postao za mene više od igre, već prvi i čvrsti stepenik u otkrivanju novog sveta, gde će ta igra služiti kao odrednica u uporedjivanju sa svime ostalom što se sastanem pri otkrivanju. TIgra promenila način na koji ja mislim i percipiram stvari, i veoma podigla standarde za stvari koje će tek doći. Sa svakim novim nastavkom moja ljubav prema MGSu serijalu je rasla, da slobodno mogu da kažem da sam fanatik igre i verujem da je Hideo Kojima bog. :D

 

Neka matora moja recenzija za MGS, koju sam napisao pre 6 godina.

 

-Da proslo je mnogo vremena od kada je izasao ovaj biser,remek-delo,oca svih drugih akcionih igara,obavezne lektre svakog igraca.....Dugo bih mogao ovako da ga hvalim,pa cu skratiti-u nedostatku boljeg izraza Metal Gear Solid je NAJBOLJA IGRA SVIH VREMENA NA PS1 PLATFORMI!!!!.Drugcije mogu da tvrde samo oni koji nisu igrali igru.Na raznim svetskim gamme stranicama MGS je izabran za najbolju akciju avanturu,ali je barem zamene nesto mnogo vise od toga.1998. situacija po pitanju kvaliteta igara za Play Station 1je bila prilicno traljava.Svega nekoliko naslova iz tih prvih godina PS1 je danas vredno paznje,jer su sve imale losu grafiku i igrivost(osim nekih)!No negde krajem godine u opstepoznatoj pred praznickom poplavi igara,Konami je objavio dve fantasticne igre jednu za drugom-jezivi horor Silent Hill i Metal Gear Solid..MGS je tada bio za tri duzine ispred svih u ovom zanru,apsolutno najbolje ostvarenje koje je tek tako palo sa neba(igra se pojavila prilicno iznenadno,bez mnogo najava) i ulepsalo nam svima zivote.Po prvi put to je bilo kompletno ostvarenje,pocevsi od sjajne grafike,zvuka,igrivosti pa do njegovog glavnog aduta price,koja je izuzetno uverljiva,razradjena i prepuna obrta kao u nekom dobroma akcionom filmu.Mislim da o nespornim kvalitetima ovog naslova netreba sta jos da kaze-dovoljno je da vas posetimo na potpuni haos u Japanu,pa i sire u vreme izlaska nastavka MGS2 i cinjenice su da su hiljade ljudi kupili PS2 samo zbog ove igre.Sada kada sam vam nadam se u potpunosti ubedio koliko je dobra ovo igra,mozemo da krenemo sa laganim opisivanjem same igre.Idemo polako,sve poredu,znaci prvo:

 

 

Prica:

 

Malo ostrvo kod Aljaske pod imenom Shadow Moses je vladi SAD-a sluzilo kao veliki magacin nuklearnog oruzija koji su obezbedjivale jedinice genetskih unapredjenih vojnika,vodjenih Fox-Houndom,elitnom specijalnom jedinicom koji su sacinjavali najveci svetski eksperti raznih specijalnosti.Revolver Ocelot,kao sto mu ime kaze izvanredan strelac sa Koltom.Psyho Mantis,poseduje sposobnosti telepatije i telekineze.Vulcan Raven-izuzetno snazan borac indiskog porekla-saman.Octopus-specijalista za prerusavanje i kradju indentiteta.Sniper Wolf-prelepa zena i odlican snajper.Gray Fox-poginuo da ili ne? u jednoj od operacija u Zanzibaru.SolidSnake-ili vi/ti.I Liquid Snake-clan koji je kasnije usao u tim.Ovu veselu grupicu je kroz mnoge operacije vodio pukovnik Cambell koji je zajedno sa Solid Snakeom posle operacije u Zanzibaru napustio Fox-Hound.Vodjeni Liquid Snakeom,preostali clanovi ove elitne jedinice su se okrenuli protiv vlade,zaposli Shadow Moses i prete da ako im se neispune uslovi,lansirati nuklearno oruzije.Pukovnik Cambell poziva jedinog preostalog clana Fox-Hounda koji nije izdao,Solid Snake-a.Njegov zadatak je da inflitira u otetu bazu,utvrdi da li su teroristi zaista u stanju da lansiraju nuklearnu bombu,i ukoliko jesu da ih spreci..

Ovde vi pocinjete igru sa ciljem da pre svega pronadjete i oslobodite sefa Darp-e(kompanija za proizvodnju oruzija)Donald Andersona i predsednika Arms Techa (takodje kompanija za proizvodnju oruzija) Kenettha Bakera.Medjutim,vremenom ce se ispostaviti da su stvari daleko komplikovanije od onoga sto vam je receno i da vam Cambell i ostale staresine nisu bas rekle istinu.Autor igre,gospodin Hideo Kojima,je uvideo da je osnovni problem u akcionim avanturama monotonost koja se neizbezno javlja vremenom,usled beskrajnog pucanja i pucanja,ponekog trazenja prekidaca i kluca i-niceg drugog.Zato je on u Metal Gear Solid inplantirao savrsenu pricu koja ce se od ove reopisane koja je prilicno jednostavna i ubicajna za igru ovog zanra,razviti u fantasticnu fabulu u filmskom stilu,ispunjen intrigama,razocarenjem i ljubavlju.Pored toga uobicajno trckaranje po nivou i besumicno ubijanje,stotine protivnika koji vam samo iskacu i iskacu,zamenjeno je sistemom takticnog igranja uz jako puno skrivanja sunjanja i malo otvorene borbe.No,o tome ce mo detaljnije pisati kasnije,a sada da se vratimo na pricu.Dakle mini-podmornicom ste se inflitirali na dok baze i sada je potrebno da pocnete saispunjavanjem zadataka.Kako budete odmicali u igru saznace te da Shadow Mosses nije samo obicno skladiste oruzija,vec poligon za razvoj Metal Geara,nuklearnog super oruzija koje Arms Tech i Darpa u tajnosti prave vec duze vreme.U pitanju je sistem koji moze da lansira nuklearnu bombu sa bilo kog mesta na zemlji,jer je upotpunosti mobilan.Ovo fatalno oruzije je na testovima pokazalo rezultate bolje od svih ocekivanja,trenutno je u rukama terorista,a sto je najgore spremno je za upotrebu.Na svom putu ce te upoznati Meryl,vojnika pocetnika,koji nije pristao da ucestvuje u pobuni pa ju je Fox-Hound zarobio.Izmedju nje i Snakea,koji na pocetku izgleda kao hladni,bezosecajni placenik ce vremenom izroditi nesto vise od pukog ortakluka,ali ja vam o tome vise nista necu reci da vam nebi kvario zadovoljstvo ako niste igrami Metal Gear Solid.Kompletna prica se odvija kroz mnogo animacija koje su dugacke i fenomenalno odradjene.MGS se,kao sto neko rece,gleda podjednak koliko se i igra,jer je ukupna duzina trajanja animacija ne mnogo manja od duzine samog igranja.Posle prelaska igre dobicete mogucnost da celu igru odgledate kao film po sistemu vezanih animacija i tekstualno prepricanih segmenata koji se konkretno igraju.O fabuli bih ja mogao jos ihahaj da vam pripovedam,ali ja to necu uciniti jer bih vam tako u potpunosti sva ona fenomenalna iznenadjenja koja vas teraju da u sebi (ekstremni slucajevi i naglas) zakljucujete da je ova igra tako "prokleto dobra,da od nje bolju niste igrali.".Zato predjimo na:

 

Gameplay:

 

Na pocetku pri sebi imate samo terminalno odelo (koje vas stiti od ubistvene hladnoce na Aljasci),dvogled,pakla cigara i nista vise.Prvo sto trebate da uradite je da pronadjete priguseni SOCOM pistolj bez kog bas i nije pametno ulaziti u bilo kakav sukob,a ukoliko to bas morate(a jednom ce te najmanje morati) onda je najbolje iza ledja prisunjati se strazaru i ubitiga to jest polomiti mu vrat.Ukoliko to uradite dobro dobicete bonus health ili municiju.Kao sto podnaslov igre "Tactical Espionage Action" kaze akcenat je stavljen na tiho savladjivanje protivnika ili jos bolje njihovo izbegavanje.U tom cilju je napravljeno mnostvo komandi tipa-puzanje,tiho hodanje uz zid,necujno savladjivanje protivnika davljenjem,odvlacenja paznje cuvaru kucajuci od zid i bezanjem(oni ce doci da provere sta se culo).U tome ce vam znatno pomoci i veoma korisan radar koji se iskljucuje jedino kada ste otkriveni.Tada je najbolje da se negde privremeno sakrijete i bezbedno sacekate prestanak opasnosti.Za situacije u kojim se treba otvoreno boriti prisutan je veci broj bucnog nauruzanja.(FAMAS,razne bombe,cak i STINGER....),mogucnost goloruke borbe,kao i koriscenje terorista kao zivi zid (uhvatite ga sa ledja i vucete sa sobom ukoliko neko puca(a najverovatnije nece) ubice svog).AI strazara je na zavidnom nivou za ono vreme.Oni ce pratiti tragove ukoliko ih vide,i pokrivati jedan drugog i pucati prilicno dobro.Strazari se povremeno protezu,setkaju od dosade,zevaju pa cak i spavaju.Ono sto posebno cini igru fantasticnom je posebno mnogo detalja u prici,gameplay-ui grafici koju necete videti niujednoj drugoj igri.Jedan od dobrih nacina sakrivanje je kartonska kutija.Kada joj strazar pridje zacudjeno ce pitati:"Hmm...Who;s the box???",pogledati etiket kutije i ako je sve uredu,prosto proci ce pored vas.Teroristi osim toga sto spavaju idu i u WC,sto je odlicna prilika za njihovo savladjivanje(znam da je surovoubiti coveka dok pisa,ali je veoma delotvorno.)Jedna od boljih stosova autora gre je tuca protiv Psyho Mantisa,koji je u stanu da pomera predmete i cita vase misli.Pre same borbe on ce vam demonstrirati svoju moc telepatije tako sto ce vam procitati o vasoj proslosti-kakav ste igrac(u zavisnosti koliko ste se puta izlagali borbi ,reci ce vam da ste oprezan to jest heroican tip),ukoliko ste samouvereni(na osnovu broja sejvova)itd...Najbolji njegov dokaz telekinetickih sposobnosti(koji je rezervisano samo za dula shock vlasnike).Mantis ce od vas traziti da polako spustite kontroler na sto,koncentrisati se neko vreme i najaviti vam svojim mislima da ce svojim mislima da pomeri djojpad.Vi ste to ucinili kako je on rekao i gle-kontroler pocinje da se trese i-pomera(sto je normalna posledica vibracije ali to nije znao moj drug pa se jedan primio da Mantis stvarno iz igre pomera stvari).Kada sama borba pocne Psyho ce zaista citati unapred svaki vas potez,a kako bi ste ga prevrili potrebno je da kontroler iz porta 1 prebcite u port 2 i tako ga zbunite.Presekao sam se kada je u pola borbe na ekranu Tv-a postao crn.Normalno poislio sam da se Sony zaglavio,ali se odjednom na ekranu pojavio natpis HIDEO(po autoru Hideo Kojimi) i igra se nastavila uz Mantisov smeh.Cilj svega ovoga je da vas zbuni i maksimalno zabavi,to jest da vam igra nepostane dosadna.Takvih stosova zaista ima jos mnogo(npr.Snake od hladnoce dobija kijavicu i kija kao blesav,pa vam onda trebalek...) i bolje ih je neotkrivati ih vise kako bi vam bilo podjednako prijatno iznenadjenje kao sto je meni bilo.

 

Grafika,Zvuk i Muzika:

 

O grafici ne treba trositi reci,dovoljno je samo reci da je za ono vreme fenomenalna,a za danasnje standarde dovoljno.Pojedini enterijeri su detaljno napravljeni i izgledaju zaista sjajno.Kamera je filmski promenjljiva i najcesce zauzima pticiju prespektivu,ali se uvek situacija moze osmotriti kroz Snake-ove oci.Zvuk je ko sve ostalo odlican.Na dva diska koliko staje igra snimljeni su sati i sati odlicnog interpretiranog zvucnog materijala-govor likova.Muzika po dinamici varira po opasnim i mirnim situacijama,a nekoliko dominantinih melodija je uradjeno u stilu Lorene MekKent.Soundtrack iz igre se besplatno moze skinuti sa interneta.

Zakljucak:

 

Iz ovog hvalispeva valjda ste vec shvatili koliko je dobra Metal Gear Solid kvalitetna igra.On ima sve ono sto druge igre nemaju-neponovljiv gameplay,animacije,ljubavnu pricu i konacno uprkos velikoj kolicini nasilja-antiteroristicku poruku koja je iskazana na samom kraju igre.Ovakav stav deli i veliki deo MGS fanova i dobar deo populacije zemlje stoga to je ociti razlog da ako niste odmah kupite MGS.Hideo Kojimi hvala na ovom remek delu sa kojima sam proveo tone i tone sati igrajuci ovu igru ova igra ima ocenu -savrseno-100%!

 

Vazna stvar za sve one sa CD kopijom,igra ce od vas u jednom trenutku traziti da upisete frenkvenciju koja je zapisanana bocnom omotu diska..Ukoliko taj zadnji omot nemate(a verovatno ga nemate ako pposedujete piratsku kopiju),treba da znate da je pomenuta frenkvencija 140.15.Bez ovoga igru nemozete preci!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj Metal Gear Solid mi je zao sto nisam odigrao, ali nikako da to uradim...

 

Mozda je pravo pitanje koliko su sisate Cece uticale na nas xD

 

I nije Soul River nego Soul Reaver... I to sam uzeo da igram Blood Omen kec, pa zajebo posle nekog vremena...

Imam trip kod tih dobrih velikih serijala da moram da ih odigram od prvog dela, i zato verovatno necu nikad da odigram Final Fantasy serijal xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ista prica. Mada sam ja Soul Reaver odigrao od pocetka... A Final Fantasy, sve kao hocu, a nikako vremena niti strpljenja da se drkam sa starom grafikom :D Isti problem sam imao sa Deus Ex, krenuo sam da igram, i smorio se, navikao na mnogo mocniju grafiku, jbg.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

:puke:

 

Razumem donekle za stare FF, pa te smara engine i ceo sistem, sve ti bude nekako sporo, itd, ali ne igrati Deus Ex zbog grafike...

 

Mogu da razumem da neko proba prvi Elder Scrolls u 2013oj godini prvi put, i da nema zivaca da ga odigra, ali da mu nije "dovoljno mocna" grafika iz Unreal Engine-a koji je bombona, kuku

 

Uvek se tako setim jednog drugara koji nije hteo Starcraft kec da igra zbog grafike...

 

Btw Lunare, jes pre 6 godina, ali zasto bi pisao pricu igre u recenziji? xD

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, Deus Ex 1 ima super grafiku, uopste nije nesto da kazes da ubija oci il tako nesto. Isto ko i Monkey Island 3, crtano je al je do jaja i sad ko sto je bilo i kad je izaslo. Vi sto ste newbie gameri ne znate kako je pikati CIV 2 satima ,i to je jos i blag primer, za HC losu grafiku tu je Galacta npr :mhihi:

 

Sto se tice ontopica ne bih bas da patetisem kao Lunar al kao klinac sam iz gomile RPGova koje sam odigrao dosad, paradoksalno, mnogo naucio o ljudskim odnosima sto roditelji nisu mogli nikako da me nauce :haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ko dao Dimon sidu minus? Elem, za Deus Ex, pa nemam pojma, isto mi je i kada krenem recimo sada da igram Half Life kec... Nesto me sve zivo iritira, nije mi privlacno uopste koliko god da je do jaja prica. Verovatno je potrebna volja, jer jbg, ne igram igrice non stop, pa kad uhvatim vreme da igram, onda zelim da me to oduva kako valja, sve u kompletu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hteo sam bas da uporedim u proslom postu, da napisem "to ti je kao da ne mozes da igras Half-Life kec", ali sam odlutao u drugom pravcu :D

 

Izgleda da je to okruzenje za mene najprijatnije, jednostavna grafika, ali da lepo izgleda i da ide tecno, bez potrebe za specijalnim efektima i ostale gluposti, moze atmosfera da se postigne i drugacije.

Grafika kakva je bila u Half-Life, Unreal Tournament, Quake 3, eto recimo Undying je bio BOLES' a grafika isto taj nivo...

Strategije - Starcraft bog i batina, mada ruku na srce nikad nisam bio ljubitelj strategija... Red Alert 2 je isto simpatican, lepo i tecno :D

 

Nesto kao Bata koji misli da ne postoje bolje igre od pucanja patki na Terminatoru :haha:

Edited by Demon Seed
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ista prica. Mada sam ja Soul Reaver odigrao od pocetka... A Final Fantasy, sve kao hocu, a nikako vremena niti strpljenja da se drkam sa starom grafikom :D Isti problem sam imao sa Deus Ex, krenuo sam da igram, i smorio se, navikao na mnogo mocniju grafiku, jbg.

 

Cekaj, kako si Soul Reaver (Legacy of Kain serijal) odigrao od pocetka, a ne podnosis staru grafiku? Si igrao Blood Omen kec?

 

Si ti to odigrao Soul Reaver keca i dvojku i cao? xD

Edited by Demon Seed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest HEFEST

Ma kakva bre grafika. To se tripuju oni koji ne znaju sta su igrice. Heroes 3 ce biti za sva vremena neprevazidjena igrica, a grafika je kao iz praistorije. Takav je slucaj sa mnogim igrama iz raznih zanrova. Nije potrebna neka posebna grafika da se napravi remek delo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dimon, odigrao sam Blood Omen naravno, pa tek onda soul reaver :) Al to je bilo, da te ne slazem sada, fazon pre 7-8 godina. E sad, ne kazem ja da su igrice koje imaju losu grafiku sranje. Samo kazem da sada, nemam bas nesto preterano vremena za igrice, pa i to slobodno vreme kada dobijem, kada bih da odigram nesto, necu sigurno da pali blood omen i da trsim, vec cu da vidim nesto novo da odigram. U tome je poenta. Nisam od onih, koji prelaze igricu 15x zbog price :) Doduse presao sam Mass Effect trilogiju jedno 5-6 puta, i Star Wars: Kotor 1 isto jedno 15 puta odokativno. To su neki izuzeci koje mogu da igram kad god.

Edited by ShinigаmY

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol, opet fejlujete (mada je Demon Seed lepo ovo objasnio za grafiku), Kotor 2 >>>> Kotor 1 :mhihi: Mislim dobar je i kec ali u drugom delu su bolji likovi, bolja prica, atmosfera, vise opcija... Bila bi jos bolja da je dovrsena do kraja, tj da nisu morali da izbacuju gomilu stvari da bi je zavrsili na vreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa to je samo pozitivno :) Fora je potruditi se da provalis i povezes sto vise stvari, i 1 i 2 su bas razradjene i detaljne igre. Ja sam skoro obrnuo dvojku i odusevio se, kako sam omatorio retko koja igra me zainteresuje vise od dva-tri dana, a ovu samo igrao ko kreten i po 4 sata dnevno :haha: Da je kraj igre odradjen kako je planirano, bila bi pravi Star Wars ep.

 

Priznajem da sam keca igrao davno pa se mozda ne secam svega.

 

Meni je prica o Exile-u koji se vraca i zatice dzedajski red na ivici istrebljenja i pokusava da resi celu misteriju oko toga ko ih eliminise bolja nego ovo malo cheesy u prvom delu - Revan je dobio/la priliku da se iskupi i eto kao da li ce izabrati light side ili dark side... Plus NPC-jevi u dvojici su mnogo zivopisniji i kompleksniji likovi nego NPC-jevi u kecu, mene je Bastila npr bas nervirala :mhihi:

Edited by WoS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Starcraft 1:

Sve na svom mestu. Grafika impresivna (za ono vreme), gameplay neprevaziđen, rase potpuno izbalansirane, a priča koja je dostojna najvećih SF romana. Nebrojano puta sam je obrnuo, zajedno sa espanzijom Broodwar. Definitivno ogroman uticaj, jer sam ostale strategije (a i uopšte igre) počeo da poredim sa njom. Jako retko se ne tržištu pojavi igra koja je u svim segmentima potpuno ispolirana.

 

Might and Magic 6,7,8:

Kada sam prvi put probao šesticu, (samo što sam završio Dungeon Master 2, koji je bio dosta starija igra sa rotacijom od 90 stepeni), bilo je to kao ostvarenje snova. Pravi frp koji ima potpunu slobodu kretanja (nalik na doom), gomilu oružja, magija, kvestova. Još kad sam izvalio da ima ne jedan, nego dvadesetak gradova, nisam mogao da verujem... magija za letenje... neverovatno. Bio sam ubeđen da će se takve igre praviti tek za mnogo godina. Šesticu nikad nisam obrnuo (ponovo je sad igram), sedmicu nekoliko puta, a osmicu jednom.

Krivo mi je što su devetku tako ujebali, a bila bi fora uraditi 10-ti deo u novijim engiinima.

 

Heroes of Might and Magic 3 & Disciples II: Dark Prophecy

Ne slažem se sa Hefestom da Heroji 3 imaju lošu grafiku. Umetnost je umetnost, bez obzira kada je nastala, i malo igrica ima onako lepe pejzaže, kao u gradovima gde su heroji. Možda je malko pretrpana mapa na kojoj se krećete sa herojem zbog gomile dodataka i neprijatelja, ali nimalo ne utiče na igrivost. Disciples II: Dark Prophecy je isto odlična igra, veoma nalik Herojima 3, možda je ponovo instaliram.

 

Simon the Sorcerer, Secret of the monkey island 1,2; Curse of monkey Island:

Sve ove avanture imaju zajedničku jednu stvar: Ne dajte da vas zavara šarena grafika, jer ćete se pomučiti da ih završite. Humor je izvanredan (U Sajmonu kad vas jedan od čarobnjaka pita otkuda znate da je on čarobnjak, jedan od odgovora je: "Zato što kad stanem mišem preko tebe, piše: "Wizard" :haha: )

 

Master of Orion 2, Civilisation 3:

Iako me Civ 3 uvek nervirao zbog varanja protivnika na težim nivoima (za razliku od MOO2, gde protivnici zaista bolje igraju), toliko sam igrao Civ 3, da ne mogu da propustim da je pomenem. Svako ko je igrao pomenute dve igre zna da je svaka partja unikat, kao da igrate potpuno drugu igru. MOO2 ima čak i da sami pravite i konstruišete svoje brodove sa tehnologijama koje ste do tada otkrili i defiitivno je igra za "any place, any time".

 

Od arkadnih: Mortal Kombat definitivno. Prva 4 dela. Sjajni karakteri, sjajna priča, neprevaziđena igrivost.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Као клинац сам играо са једним мојим старим добрим другом из комшилука ПС кец. КОнстантно смо играли игрице. Понајвише текен тројку.

Текен је најбоља пс игрица коју сам у животу играо,натерало ме је да се чак и заинтересујем за борилачке вештине.

 

Пошто као клинац никада нисам имао сони нити икакву другу конзолу, а желе сам жарко имати, купио сам пре годину дана кеца са лимунда, то је био један од бољих потеза које сам повукао у животу. И дан данас пржим тројку са хвоарангом !!!!! :rockdevil: :rockdevil: :rockdevil:

 

x_f2a4cf05.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ludilo, nisam znao za ovo.

 

Samo, ipak me strah hvata. Nisam neki ljubitelj gramzivog Ubisofta, bojim se da je ne naprave skroz arkadnom.

Grafika mi je nit' stilizovana, nit' realna... pojma nemam kako će to na kraju izgledati.

Googlao sam malo i o timu koji programira. Nije baš da imaju neki veliki repertoar igara iza sebe (uglavnom igre za Iphone).

 

Ali dobro, treba biti i optimista. Možda momci odrade sjajan posao.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zena zna kulta

 

Pa to je samo pozitivno :) Fora je potruditi se da provalis i povezes sto vise stvari, i 1 i 2 su bas razradjene i detaljne igre. Ja sam skoro obrnuo dvojku i odusevio se, kako sam omatorio retko koja igra me zainteresuje vise od dva-tri dana, a ovu samo igrao ko kreten i po 4 sata dnevno :haha: Da je kraj igre odradjen kako je planirano, bila bi pravi Star Wars ep.

 

Priznajem da sam keca igrao davno pa se mozda ne secam svega.

 

Meni je prica o Exile-u koji se vraca i zatice dzedajski red na ivici istrebljenja i pokusava da resi celu misteriju oko toga ko ih eliminise bolja nego ovo malo cheesy u prvom delu - Revan je dobio/la priliku da se iskupi i eto kao da li ce izabrati light side ili dark side... Plus NPC-jevi u dvojici su mnogo zivopisniji i kompleksniji likovi nego NPC-jevi u kecu, mene je Bastila npr bas nervirala :mhihi:

 

Meni je prica u KotORima mozda i bolja nego u filmovima. Definitivno ucinila Star Wars sagu boljom.

 

 

Btw Hwoarang je tatko :D

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...