Jump to content

Recommended Posts

Mislim da se posle par godina konačno oformila jedna interesantna ekipica mlađih naraštaja hip hop izvođača koja pre svega prati moderne trendove što se tiče produkcije, a i konceptualno i tekstualno nisu u istom treš trep gasu koji vlada poslednjih godina na youtube, instagramu i ostalim mrežama. I da stvar bude najinteresantnija niko nije iz Beograda.

Ovaj kolektiv čini ekipa sledećeih individua:

Spejs Noksi - verovatno naj eklektičniji mc u čitavoj Zicer Inc. ekipi, osim što je omladinac isporučio je posve svež i tvrd prvenac album. Sve je to ispraćeno sa raznim kolažnim spotovima za skoro sve pesme. Gledao ga uživo u Ljubimcu i to je ono što mi nekako danas fali kod domaćih MC-ija, poseduje harizmatičnost i ume da zapali masu sa svojim lirikama.

a3935110015_10.jpg

 

https://zicerinc.bandcamp.com/album/subliminal-lp

Nihil - kada sam prvi put video onaj video singl gde ima referencu na Twin Peaks i red room nisam bio oduševljen, mislim da je on baš standardan mc, nije se izdvojio kao Noksi, ali međutim u ovoj kolaboraciji sa Milkovićem leži mi ovaj laidback stil. Mala trivia kada sam radio kao ugostitelj u pokojnom restoranu Košava koju je nekada držao Đoka Kortina, kada sam davao otkaz dečko koji je došao da me zameni je bio Nihil. On mi je tada nešto pričao da se bavi hip-hopom ali ja sam bio nezainteresovan jer sam hteo samo da nađem novi posao. O Milkoviću imam premalo informacija ali zasigurno mu je to ortak. Ako nađem više informacija podeliću.


a2643062444_16.jpg

 

https://zicerinc.bandcamp.com/track/party-origano-single


I evo generalno najvećeg razloga zašto sam odlučio da im napravim temu, a verujte mi ne radim to više za svako domaće čudo koje se pojavi, već mora da ima nečeg novog i svežeg i da može da izdrži test vremena od 15 minuta posvećene pažnje i da se onda pređe na nešto drugo.

Zicer Inc. su izdali danas svoj prvi mikstejp Najbolji svet u prilogu dole možete poslušati singlicu koja me je na keca kupila. Svi su tu ljudi koji su objavili za Zicer Inc. Noksi, Nihil, Yan Dusk (koliko sam razumeo polu Srbin Ukrajinac-Ruja) Summer Deaths (poznatiji po svojem Owl Oxidant izletu u psihodelični stoner rock, ali očigledno da su se otkrili sintovi kasnije i nova ljubav je rođena) I Lavan koji je ponajviše rnb orijentisan.

Čini mi se, a nadam se da ne grešim da će ovaj tejp u budućnosti postati old school klasik i da će ova družina moći da izbacuje i dalje sveže stvari i da nastavi da iznenađuje na svim poljima.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 2 months later...
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
 • 4 months later...
 • 3 weeks later...
 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...
 • 1 month later...
 • 2 weeks later...
Quote

 

Kao što je dobar deo vas već verovatno čuo, Spejs Noksi aka Novak nije više deo našeg oskudnog hip-hop kolektiva. Da u startu izbegnemo reperske priče, ne postoji nikakav bif između nas već je dečko samo krenuo svojim putem. Ukoliko se Love Fest održi, to će biti naš poslednji nastup u dosadašnjoj formaciji. Noksijevu novu muziku moći ćete da pratite na njegovom YT kanalu Fun House gde će izaći i album "Kuća Zabave" koji šuri realno.

Ljube braća u usta i žele sve najbolje.

PS
sabujte se na kanal Fun House da ne bude problema: https://bit.ly/3jdcCl8

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...
 • 2 weeks later...
 • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...