September 18, 2025Sep 18 comment_3118103 Nema teme za ovaj popularan bend iz Perta, najreprezentativniji predstavnik aussiecore fazona koji miksuje alt rock i moderni pitki progić masivnog zvuka. Iako imaju samo 3 albuma, ozbiljno su ime koje privlači dosta publike, a i sila su uživo, iskustvo iz prve ruke. U februaru izlazi novi album, posle čak 13 godina od prethodnog. Themata mi bila super kad je izašla, Sound Awake još bolji i rekao bih vrhunac benda do sada, Asymmetry đene đene. Od 2004-e sviraju u stalnoj postavi koju čine:Ian Kenny – lead vocals Drew Goddard – guitar, backing vocals Jon Stockman – bass, unclean vocals Mark Hosking – guitar, backing vocals Steve Judd – drums Drugi singl sa predstojećeg albuma je super, prilažem: Report
December 17, 2025Dec 17 Author comment_3120449 Još jedna nova, malo laganija, početak smor, posle se lepo razvije Report
February 17Feb 17 comment_3122018 Ajd i ja da se javim, slušam novi album i uopšte nije loš. Šteta što si sam na temi... Report
February 21Feb 21 comment_3122153 KnjigovanjeKarnivool - In Verses (2026)Piše: Ilija Đurđanović Iskrena muzika za sva doba i odrastanje uz ovakav saund. Ovakve muzike treba dati narodu, i uživati u ovoj prog metal buci. Ovakvi albumi su prilično moderni, i... Report
23 hours ago23 hr Author comment_3122418 Odličan album. Sigurno su najjači bend u ovakvom izrazu iako se u međuvremenu pojavilo dosta kopija. Mnogo bolje pesme nego na Asymmetry pa možda vremenom i prerastu u niche hitove, kao što ih je bilo sa prva dva albuma. Produkcija naravno predrkana, sve je basovito i robustno, baš kako treba za ovaj moderan zvuk. Zrelost je baš epitet koji se lako troši u današnjim opisima i recenzijama, ali ovde je apsolutno adekvatno upotrebiti ga. Teško mi je da zamislim da će bolji vaginaleta progić izaći ove godine. Slušao sam ga paralelno sa novim Good Tigerom i Karnivool ih jede za doručak. Edited 23 hours ago23 hr by Haos sam ja Report
23 hours ago23 hr comment_3122420 Wolverine album je bolji. Ali jeste dobar Karnivool, iako mi nikad nisu bili omiljeni. dosta su jednolicni, nekako je uvek isti tempo, sve pesme mi se pomesaju. ali ima stvarno predobrih pesama na ovom albumu, produkcija grmi kao i uvek. ne znam da li sam prosli slusao uopste, nicega se ne secam. i naravno, Rishloo je mnogo bolji bend iz ove price, poslednja dva Rishlooa >>>>>>Good Tiger je predosadan bend, pevac zvuci kao Bruno Mars. Report
23 hours ago23 hr Author comment_3122424 Na Rishloo sam i zaboravio, baš su neaktivni. Strava bend al moraću malo da se podsetim, znam da su mi njihovi albumi bili na vrhu godišnjih lista ali pošto nemam cd nijedan od njih ubi me demencija, oni su ipak malo luđi, ala Wild Thrones svojevremeno. Svakako ne mislim da imaju neki potencijal da budu veliki kao Karnivool, mogao bi i neki debilni Sleep Token fan da zaluta ovde malo da vidi kako treba. Sviđa mi se kod Karnivool što baš mogu da se svide i nekom casual slušaocu a opet može da bude do jaja i ljudima koji istražuju.Taj Wolverine ne znam šta je, ime benda i cover art ne obećavaju al daću šansu.Kapiram hejt ka vokalu Dobrog tigra, ali imaju oni bengere jebiga, meni su kul mada ovaj novi ništa spec, valjda im samo neparni albumi valjaju. Report
22 hours ago22 hr comment_3122427 fazon sa Rishloo je sto su uvek bili 100% DIY, tako da su se prilicno dobro i probili bez izdavaca ili bilo kakve promocije van onog sto su sami radili. neki mali kult su stvorili u toj sceni. oni su u hibernaciji, ali rade valjda na novom materijalu malo po malo kad stignu. Wolverine su sad boi prog, sviraju to vec 20+ godina, kao kao bi A Pleasant Shade of Grey/Disconnected era Fates Warning stil svrali skandinavci. Slabo su svirali, slabo su se promovisali, da su odradili jednu turneju kad je trebalo sa Katatonijom bilo bi nesto od njih, ali jbg, osudjeni na underground. Ovaj novi je idalje tuzan i mracan, ali i dosta hitican. nije toliko klasican prog sa solazama i piskavim vokalom, pa ti se mozda i svidi. svakako su blizi Karnivoolu nego Dream Theateru Report
22 hours ago22 hr comment_3122429 Novi Good Tiger sam na jedvite jade jednom preslušao. Nešto sam mator ovih dana za ovaj novi Karnivool ali ko voli taj vaginaleta prog kapiram da teško može bolje, svakako mi bolji od prethodnika koji mi je bio dosadan u pm. Možda sam malo i enhancovan nedavnim lajv susretom. Report
22 hours ago22 hr comment_3122430 Ton basa je fenomenalan, ali kao da ima neke kompresije. Cuje se sve, ali moze to i kvalitetnije.Ima bas dobrih pesama, ali malo mi smeta sto je album vokalocentrican.Krenuo da kupim karte za koncert, kad ono samo za Bec vec nema karata. Edited 22 hours ago22 hr by 23/16 Report
22 hours ago22 hr comment_3122431 realno najbolji zvuk bas gitare ikad, jos od sound awake. ali mislim da oni mogu ovako napucan zvuk da nameste bas zbog toga sto ima dovoljno mesta u svirci. nikad ne sviraju brzo, nema previse tonova, i pevac je prilicno mirnog karaktera Report