Jump to content

Shamandalie

Iskreni članovi
  • Posts

    2480
  • Joined

  • Last visited

About Shamandalie

  • Birthday 10/21/1978

Contact Methods

Profile Information

  • Location
    Novi Sad

Profile Fields

  • Gender
    Female

Recent Profile Visitors

24668 profile views

Shamandalie's Achievements

Master of Metal

Master of Metal (2/6)

-158

Reputation

  1. Natasa, gde se tacno taj festival nalazi? Kao sto vec rekoh, organizovani prevoz gotovo se nikada dobro ne organizuje, najbolje je sakupiti nekoliko ljudi i 2-3 iskusna vozaca i sesti u auto.
  2. Arkonu je svakako vredelo videti, ostatak festivala i programa- srednje zalostan. Bila juce i dovoljno mi je za ovu godinu sto se EXITa tice.
  3. Koliko vec godina dolazim na EXIT i otkad postoji metal stage, moram reci da je sinocna Arkona bila jedan od najboljih nastupa koje sam ja videla. Atmosfera je bila sjajna, sto je dokaz da folk metal definitivno dobro prolazi u Srbiji pa bi organizatori koncerata morali to imati u vidu. Neuporedivo bolji koncert od onog u Novom Sadu 2008. godine!
  4. http://www.kamelot.com/site/news/875/ Kamelot’s “Pandemonium Over North America 2011″ is coming! Posted on July 4, 2011 Hello Kamelot Fans! Well time is nearing for the upcoming North American Tour. After the success and reaction of the European and South American Tour, the band is more than ready to party with all of you. “We are dying to get back out on the road, the European and South American tours went so killer, now its time to tear it up in the US and Canada” – adds Kamelot bassist Sean Tibbetts. Kamelot will be bringing an allstar cast along with them, with Fabio Lione (Rhapsody of Fire) on lead vocals as well as Elize Ryd (Amaranthe). Fabio Lione adds: “So great when I think that soon I’ll be on the road again with the Kam-guys!!! I’m sure we’ll do great shows together as we did in South-America and Europe!!! We’ll give the best shows possible to the fans in North-America… great set-list and great people… get ready for a blast with one of the best bands of our time… see you all… soon on tour!!!” In addition female singer Simone Simons (Epica) will join the band on the entire run. Commented Simone, “I hope you come and pay a visit and have a great time”. She adds, “I’ll be singing ‘The Haunting’, a familiar song, and I’m just looking forward to having a good time with the KAMELOT family”. The North American Tour kicks off August 26th in Atlanta, Georgia and runs though Sept 23rd with support from the bands Alestorm, Blackguard and The Agonist.
  5. Shamandalie

    Kosa

    Na moju duzinu traje 2 meseca, mislim. Odlicni su im proizvodi zaista, otkad sam pocela da kupujem farbe kod njih, zaista nemam nameru da trosim silne pare na Revlon Color Silk i slicne gluposti.
  6. Shamandalie

    Kosa

    Bas navlakusa. Ovde inace u Novom Sadu, kad udjete u apoteku pitate se da li je apoteka, parfimerija, prodavnica igracaka, jer bukvalno prodaju sve i svasta. Ja saj juce uzela Rollandovu masku za kosu beta-carotene i rezultat je sjajan. Stavila sam je nakon farbanja i kosa bas izgleda oporavljena, laka za oblikovanje i sjajna.Cena za 500 ml u Aleksandru, 463 dinara, sto je takodje prihvatljivo, jer obicni balzami tipa l'oreal i slicno kostaju mnogo vise.
  7. Pa mozda bi to bio napredak u njegovoj karijeri, mada je diskutabilno pitanje koji je bend veci Kamelot ili ROF. Ili da li imaju istu publiku? Odnosno, mozda je bolje da se pitamo sta on sam zeli i koji od dva pomenuta benda moze da mu donese vise novca?
  8. Mnogi komentarisu kako bi bilo ubitacno da Fabio peva u dva benda...Mada, Italija obiluje skolovanim muskim vokalima, pa bi mozda Luca trebalo da razmislja o promenama a Thomas da uzme ovog oprobanog, koji je stekao zaista puno simpatija kod publike. Kad sam posle prvog koncerta u Chileu preslusala snimke na youtube, jedan iskusan muzicar mi je rekao na racun Fabia: "Mozda je bezveze da ti to kazem, ali meni se cini da je mnogo bolji nego Khan." Istini za volju Khan je Khan, ali mi zaista Fabio izgleda kao najbolje resenje.
  9. Ako ove godine Rhapsody zaista pravi oprostajnu turneju, mislim da su sanse velike. Dobar je lik mnogo, volela bih i ja. Karevik peva kao na splavu? zanimljivo opazanje. Meni se cini da bi na splavovima odlicno prosao onaj Amaranthe sa 2 pevaca i 1 pevacicom, jer im je i muzika takva, pa nek ubace i Karevika.
  10. Da li neko zna sta sadrze i kako je moguce napraviti one fine zelatinaste soseve za kinesku hranu?
  11. Moje preporuke muskarcima za leto:
  12. Pravi srpski ajvar se pravi od ulja, soli i crvene mesnate paprike. Mi smo prosle godine papriku proizveli u sopstvenoj basti i bila je bolja nego ikad. Sve ostalo gde se dodaje paradajiz ili patlidzan nije ajvar, vec pindjur ili tako nesto, makedonski specijalitet.
  13. Sta god te jos zanima, pitaj slobodno, kazem, nadam se da cu ici u buducnosti i treci put tamo. Ako ne patis od fenseraja, moj savet ti je da probas hranu u malim seoskim porodicnim restoranima, da se kupas po gotovo pustim skrivenim plazama, a ako zelis da se izolujes od svega, idi jedan dan na Desimi Bay, gde je i kamp naselje Santa Maura i gde je more neobicno mirno a pogled iz tog zaliva seze ka pecinama duz strme obale. I da, ako zelis da probas riblje specijalitete, poseti mesto Sivota, tu je niz ribljih restorana gde sluze tek upecanu ribu iz tog dela mediterana. Turisti su uglavnom Britanci, Svedjani, Norvezani, Grci i mnogo manje Srbi, Poljaci, Madjari, Cesi. kazu da je u avgustu dosta Italijana, mada sam ja oba puta bila u septembru, kada sam mogla potpuno da uzivam u relaksirajucem odmoru i bez guzvi na plazama, restoranima, ulicama.
  14. Ovo potpisujem, pocev od Tarje (mozda niej ona jedna od njih, ali je ta koja je pokrenula lavinu), mnoge operske pevacice su kompenzaciju za neuspeh u operskoj karijeri potrazile pevajuci u metal bendovima. A to znaju svi koji su ikada imali priliku da uzivo odgledaju neku opersku predstavu sa kvalitetnim pevacima. Tarja mozda ima bolji i mocniji glas, ali pati od kompleksa dive ili je od toga patila dok je bila u Nightwishu. Posebna svlacionica, poseban marketing, menjanje haljina itd... Anette je to sto jeste i peva tako kako zna i ume. Ona nije primadona, vec deo tima i ocigledno da se takav timski igrac vise svideo gazdama u bendu. Fanovi ce uvek biti podeljeni, to je neminovno.
  15. Prava atrakcija Lefkade su neverovatne plaze i more, ako ides kolima, mozes obici celo ostrvo i izabrati ono sto ti se najvise svidja. Ako nisi ogranicen na ponudu smestaja neke turisticke agencije, moj savet ti je da budes u mestu Vasiliki koje je na jugu ostrva i koje je prepuno uskih ulica, malih ribljih restorana i poslasticarnica, a iz kojeg trajektom mozes otici do Kefalonije ili cak do malih ostrva Paxos i Antipaxos, ako se ne varam. Celog dana brodic vozi na jedu plazu na koju se moze doci samo s mora. Drugo fantasticno mesto je Agios Nikitas, na zapadnom delu ostrva, gde plaze gledaju na otvoreno more. Takodje je prelepo. Kroz jednu sumu stizes mozda do najlepse plaze ostrva, Milos, gde su talasi cesto veliki i neverovatan je osecaj kupati se u vodi koja je jako duboka vec desetak metara od obale. Mesto Nidri gde uglavnom domace agencije nude smestaj nije posebno interesantno. Nije lose ici iz Nidrija na krstarenja koja se svakodnevno organizuju do Kefalonije i Itake, turistickim brodovima gde vam vodic sve lepo prica i gde takodje mozete videti zivopisni juzni deo Lefkade. Glavni grad Lefkas je simparican, ali u periodu sieste nista ne radi. Uvece je lepo sedeti u glavnoj ulici ili na nekom od brodica-barova. Mozes obici i neke lokalitete na kopnu u nepsorednoj blizini, jer je za razliku od drugih ostrva Lefkada povezana mostom s kopnenim delom. Ali upozoravam, ako zelis nocni provod, lude zurke i izlaske, onda Lefkada nije mesto za tebe, jer ces na njoj sve dobiti osim toga. Bila sam tamo 2 puta i sigurno bih isla ponovo, jer je priroda prelepa, turisti su kulturni i nemas utisak da si na crnogorskom primorju kao u mestima Olimpijske regije gde je, kako sam videla, more totalno bezveze. Evo ti nekoliko ilustracija: http://imageseu.homeaway.com/vd2/files/HR/400x300/ae/1122675/802831_1305828706749.jpg Milos plaza, da bi dosao do nje moras se malo pomuciti, najpre uzbrdo kroz sumu a posle nizbrdo strmim kruznim stepenicama, ali kad se spustis shvatis da vredi svakog truda. http://www.gtp.gr/showphoto.asp?FN=MGfiles\location\image13999[1385].jpg&Q=100&MW=520 Agios Nikitas sa plazicom, pre ulaska u mesto nalaze se jako duge i lepe plaze takodje. Na tom delu ostrva moguce je kupiti domaci med i domace maslinovo ulje, prodaju ga pored magistrale. http://www.lefkas.net/images/vassiliki/vassiliki%20harbour.jpg Vasiliki luka, pored su taverne, restorani, poslasticarnice a nesto dalje u susednom selu koje je prakticno spojeno s Vassilikijem je raj za windsurf i tokom leta postoje kursevi windsurfa.
×
×
  • Create New...