Jump to content

Mračna kurcobolja

Iskreni članovi
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mračna kurcobolja

  1. Meni sjajan novi album The Smile-a, ima tu baš moćnih stvari koje odišu nekom vanvremenskom lepotom. Tom i Džoni genijalci. Naravno, karta za koncert kupljena. Jedva čekam da čujem neke od tih stvari uživo. Poput:
  2. Lista 10 metal albuma koji su ostavili najveći utisak u 2023: 1. Prognan - Naši životi više ne postoje pa nekoliko mesta prazno 6. Insomnium - Anno 1696 7. Enslaved - Heimdal 8. Baroness - Stone 9. Cattle Decapitation - Terrasite 10. Sulphur Aeon - Seven Crowns and Seven Seals Sve u svemu, solidna godina koja će ostati upamćena po Prognanu na isti način na koji je 2015. ostala upamćena po "Exercises in Futility".
  3. Šta znam, meni se dopada taj njegov clean vokal, lepo pristaje u refrenima i u melodičnim predasima u riljanju. Ako bi trebalo da izvlačim sličnosti, rekao bih da zvuči kao neki kombo Cam Pipes-a iz 3 Inches of Blood i Michael Pozz-a iz Tokyo Blade-a. Refren "Shadows of Insanity" Tokyo Blade-a mi na blic sevne kroz glavu kad god Travis uđe u neki od svojih clean pasaža. Naravno, Travis ima više neke gorčine u glasu, a TB je ovde bio u nekoj levoj sweet fazi pa je takav i vokal, ali to je taj vajb jbg. Inače, slažem se da je album izvrstan.
  4. Šta znam, ima zanimljivih mesta na novom albumu. Nakon ona tri bleda singla koje su izbacili pre albuma očekivao sam najcrnje, međutim, mogu da kažem da sam pozitivno iznenađen ostatkom materijala. Recimo, poslednje tri stvari su sasvim ok, čak i više od toga. Svakako ću ga staviti u redovnu rotaciju narednih nedelja pa ćemo videti šta će se desiti.
  5. Jbt, sad sam poslušao na YT par njihovih live stvari od pre neki dan, i ne mogu da se otmem utisku da svi vokali (i Blekijevi i prateći) idu na playback. Da li je moguće? Recimo, overi Animal. Ladno studijski vokali:
  6. Noći su ovdje ravnodušne sjene kada spavam zaklanjam lice...
  7. Slava, izvrstan je album, iskrene čestitke. Možda jedino još malo utegnuti vokal da bude poput M.-a iz Mgle za potpuni užitak 😃 Planira li se možda neko vinilno izdanje? To bi bilo lepo imati u kolekciji.
  8. Definitivno najjača stvar na albumu, odličan melodeath.
  9. Nisam to očekivao, ali, bogami, ima finih stvari na novom albumu, pa ga ubacih u redovnu rotaciju na Deezeru. Ok, ništa spektakularno, ali svakako prijatno iznenađenje nakon svega što smo doživeli od njih... Sve u svemu, thumbs up za švedske drugare.
  10. +1. Sjajan album. Sve pršti od dobrih stvari, izdvojio bih ipak "Dust" i "Desert Rain".
  11. Iskreno mišljenje - odličan album, baš prijatno iznenađenje. To govorim kao neko ko nije fan RHCP-a - jednostavno, kao neutralan muzički sladokusac primio sam se na album na prvo slušanje 🙂. Ima sjajnih stvari - Eddie, My Cigarette, The Drummer... Eddie je verovatno u TOP 3 stvari koje sam čuo ove godine. Prekrasna stvar.
  12. Na Suzy-jevoj domaćici raspored je takođe - "Rapid Fire", "Metal Gods", "Breaking the Law" 😉 "British Steel" sam milion puta preslušao baš na tom Suzy izdanju (to mi bila bukvalno prva metal ploča u životu), pa sam navikao da strana A krene onim rifom iz "Rapid Fire", a da "Breaking" krene nakon zadnjeg takta "Metal Gods". Bilo bi mi čudno da taj album slušam na drugačiji način, sa tim alternativnim rasporedom numera. Nema veze, super je to album, meni najdraži od Džudasa, a i taj holandski primerak verovatno zvuči bolje od Suzy domaćice. Tako da - uživaj. 👍
  13. Jbg, ako dobro vidim, to je jedno od onih izdanja na kojima "Breaking The Law" ide pre "Rapid Fire" :(.
  14. Za taj The Man Who Would Not Die sam, pre čini mi se 10-ak godina, morao nekoliko dana da ubeđujem neku prodavačicu sa Amazon UK Marketplace-a da mi ga pošalje u Srbiju mimo ustaljenih Amazon kanala (tada Marketplace nije funkcionisao za Srbiju, ne znam kako je danas). Na kraju je pristala, uz napomenu da je na toj transakciji dobra samo 5 funti. Inače, slažem se sa iznetim da su cene ploča danas većinom sumanute. Ne tako davno, sve ove ploče na slici sam, nove, pojedinačno platio ispod 15 evra (osim Mgle koju sam platio 20 evra s poštarinom). Danas teško da bi se mogle naći po toj ceni (osim Mgle, naravno.)
  15. Par albuma koje baš volim (u bilo kom formatu nosača zvuka...)
  16. +1. Izvrstan album, mnoštvo prijatnih iznenađenja na njemu, i kao šlag na tortu - The Parchment.
  17. Vrlo dobar novi album, dosta pozitivnih mesta, baš prijatno iznenađenje. Meni za sada najviše prija stvar - Answering the Call. Izvrstan refren, lepa vožnja sve u svemu.
  18. Dve stvari sa novog albuma, koje su do sada izbacili, su fantastične. Ako ostali materijal bude bio na njihovom nivou biće to mrakčina od albuma.
  19. +1. AoE VI je vrhunac albuma, moćno i mračno čudo od pesme, a sjajne su i 2. i 5. stvar. Ipak, na prvom mestu je i dalje neprikosnovena EIF V.
  20. Problem sa Deja Vu je što refren nije na nivou ostatka pesme i to joj ne da bude perfektna. Ona četiri "feel like i've been here before" deluju malo repetitivno, i nekako nedostojno ostatka pesme. Sa druge strane, Trooper skoro pa da nema refren - koji se uz to sastoji samo od onih "ou-ou-ou-ou-oooo" - pa opet uspeva da bude perfektna pesma.
  21. Ništa bez Ross-a The Boss-a, jbg. Nije mi jasno što se ovi iz Manowarovljevog(tm) menadžmenta nisu iscimali da ga vrate u bend. Jesu Ross i Joey u nekoj svađi?
  22. Jbg, ovo deluje baš izveštačeno. Neki Europe meets ABBA fazon, samo mekše. Kome je ovo namenjeno i koliko se može verovati liku koji koji brije dlake pod pazuhom kad kaže "Die For The Devil"? A i stajling im je, ono, nemam problem da ih zamislim kako svako veče praše u nekom gej klubu. Ako postoji štetna pojava u modernoj popularnoj muzici onda su to ovi švedski bendovi u retro fazonu kojih u poslednje vreme ima ko govana u svim žanrovima.
  23. +1. Legenda. Whoracle, Colony, Clayman. Kakav niz, čoveče.
  24. Sjajna stvar, ova "Fall Into The Light". Srednji deo pesme, onaj instrumentalni pasaž, je nešto najlepše što se da čuti u muzici.
  25. +1. Meni je, recimo, najbolji i najupečatljviji njihov album "War & Pain". Remek-delo u svakom pogledu. Kupio album kad se pojavio na berzi kod SKC-a 1984. i baš otkinuo na njega. Ljubav na prvi pogled. Mislim, stvari poput "Live for Violence", ili "Suck Your Bone", kakva ludila od stvari. Ortacima metalcima "War" se nije dopao zbog svoje prividne haotičnosti pa sam u društvu bio omalovažavan da sam antisluhista koji gotivi "War" od Voivoda. Posle su stizali i ostai albumi, ali kao da nsiu uspeli da dosegnu domete "War"-a. Kasnije sam, jbg, izgubio interesovanje za bend. Pokušao sam da preslušam ovaj novi album, pružio mu nekoliko šansi i onda shvatio da to nije moja šolja čaja jbg. Zvuči mi nekako razdešeno, kao izakan dušek na federe ili budilnik kome su poiskakali zupčanici.
×
×
  • Create New...