Jump to content

Runner

Iskreni članovi
 • Content Count

  2027
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Runner

 1. Runner

  Tornado

  Tuga Neka počiva u miru. "Triumph of the King" je za mene najbolji srpski heavy metal album do sada snimljen.
 2. https://www.musicradar.com/news/paradise-lost-guitarist-greg-mackintosh-my-8-favourite-goth-albums
 3. Zna li se cijena jedne knjige Magičnog vetra? Drago mi je da je krenulo.
 4. Koliko je dobar ovaj album jbt.. Sa današnjim slušanjem sam zaokružio sliku i oduvan sam. Na kraju godine kad se bude pravio mixtape, samo u folder ubaciti sve pjesme odavde i to će biti to. Govorim u svoje ime, naravno. :)
 5. Već novi Hexvessel?? https://hexvessel.bandcamp.com/ Kapiram da ste o ovome već pričali na nekoj drugoj temi, nisam ispratio.
 6. Sjajno https://www.facebook.com/pg/thenightflightorchestraofficial/posts/?ref=page_internal
 7. Runner

  COVID-19

  Ta priča o "prljavosti" svega što donesemo iz prodavnice i trpamo direktno u frižider odavno postoji, razmišljao sam i slušao o tome i još prije ovog virusa, ali samo je pitanje koliko se ko pridržava toga da stvari očisti prije nego ih stavi na policu ili u frižider. Ja se prvi ne pridržavam, iako mi to često prođe kroz glavu. I evo da me neko pita da li mislim da su stvari na policama u supermarketima čiste ili ne, odgovorio bih "ne". Mislim ono, izađu iz fabrike, trpaju ih po gajbama, hangarima, kamionima, transportuju ih po marketima, ređaju po rafovima, drugi ih dodiruju i pipaju. Logično je da će na njima biti raznih oblika prljavštine i bakrterija, virusa, čega god. OK, možda ne u nekoj kritičnoj mjeri, ali manjoj mjeri mislim da hoće. Volio bih da nisam u pravu, ali tako to doživljavam. I kažem, to je neki moj generalni sud o tome inače, ne samo sada za vrijeme virusa. A da li je ta količina nevidljive prljavštine na njima dovoljna da nas zarazi virusom, laički kapiram/pretpostavljam da uglavnom nije, ali da neki rizik postoji. Držim se ovog što doktorka kaže da je potrebna jača doza virusa da savlada imuni sistem našeg organizma. Nemam pojma, možda je i pretjerano sada prati svaku ambalažu iz prodavnice deterdžentom, ali kapiram da nije zgorega provući krpu kroz vruću vodu, pa onda to prebrisati.
 8. :) I da se nadovežem na ovaj klip, pošto čitam sada ovu temu i postove iz ljeta 2016, jer ih tada nisam pročitao, i komentariše se ondašnje okupljanje pod imenom Rainbow, pa onda neko reče da li bi platio kartu za taj koncert. Razmišljam koliko mi sada zvuči pomalo nadrealno činjenica da je Blackmore's Night svirao u Domu sindikata u aprilu 2007, a sve to organizovala davno ugašena Terra Nostra. Žao mi što nisam išao na taj koncert. Nisam tada imao ni stalan posao, pa samim tim ni love da idem gdje hoću, a sigurno bi mi bilo draže, ako bih imao opciju da biram, da Ričija vidim u takvoj postavi, nego kao ovaj sadašnji Rainbow, a zapravo tribute.
 9. Since power metal masters FIREWIND announced their new line-up (which now features Herbie Langhans – known from Avantasia – on vocals), fans and critics alike speculate how FIREWIND’s new incarnation might sound. Their questions find an answer now in the band’s brand new music video „Rising Fire“. The song is taken from the upcoming self titled album „Firewind“, which will be released on May 15th. "Firewind" tracklisting: 01. Welcome To The Empire 02. Devour 03. Rising Fire 04. Break away 05. Orbitual Sunrise 06. Longing To Know You 07. Perfect Stranger 08. Overdrive 09. All My Life 10. Space Cowboy 11. Kill The Pain
 10. https://www.gofundme.com/f/help-turillilione-rhapsody-recover-from-losses
 11. Pročitah da su ostale samo veličine S :D Jesi mislio ići na UTH festival? Spisak bendova je bio božanski.
 12. Morali su da zbog ove situacije otkažu svirku na Up the Hammers festivalu u Grčkoj, pa su preko društvenih mreža napisali da im je ostalo oko 400 odštampanih merch majica spremljenih za taj festival, pa ko želi može da ih kupi online i tako da pomogne bendu da izađe iz minusa, a nešto love od toga će biti uplaćeno organizatorima festivala kao pomoć. Epilog je da su sve te majice koje su imali odštampane i na lageru otišle za nešto više od 24 sata putem online/mail porudžbina!
 13. https://twitter.com/OfficialPL/status/1238479935091720192
 14. Baš dobro bilo! Nakon ovog koncerta mi se prošlogodišnji album konačno svidio Shvatio sam koliko sam zapravo zapamtio pjesama sa tog albuma i kako dobro zvuče kad se slušaju uživo. Primjetio sam da nisu odsvirali pretposljednju sa albuma, onu baladu. Na kraju kad su se razilazili, sa ozvučenja je išla instrumentalna verzija te pjesme. Inače, "Dargor, Shadowlord of the Black Mountain" me je najviše od svih dotakao, duboko u srce Sjajan koncert bio, nakon ne znam ni ja koliko godina sam ponovo bio dobro oznojen i zadihan na kraju jednog koncerta. Kao suvenir, po završetku svirke sam za 500 din uzeo ovaj gym bag (hopefully approved by Alex Staropoli)
 15. On March 8th, 1995 our friend Ingo Schwichtenberg passed away. We will never forget him.
 16. Grand Magus live @ Summer Breeze 2019 https://www.arte.tv/de/videos/091040-020-A/grand-magus-summer-breeze-open-air-festival-2019/?fbclid=IwAR2Sl9Wf0BcON2FE9VWwgYUHiAX1hgH46K47bRTtr2a-NprS5F6UGB2aVVc
 17. ^ Ma jeste, i ovde je bilo, podignute ruke sa upaljenim telefonima, mahanje lijevo-desno, ali to sam bojkotovao
 18. Gdje si, čovjek! Pao si mi na pamet, reko' da li ćeš ih gledati u Pešti ili negdje drugdje, ali te ne viđoh preksinoć. I ja sam ih pogledao u Pešti, isto tako su mi utisci veoma dobri. Pretpostavljao sam da će u prvom dijelu biti fokus na novom albumu, a isto tako sam znao da su minimalne šanse da odsviraju "Viper King" i nisam pogriješio. I pored toga, čuo sam "Untethered Angel" i "Paralyzed", što se takođe moglo očekivati, a baš prijatno mi je legla "Pale Blue Dot". Moram reći da mi je ove prve dvije pjesme koje sam naveo dosta oskrnavilo preglasno podešeno ozvučenje. Bio sam na tribinama, bukvalno nasuprot bine, zaista idealna pozicija, ali je većim dijelom prvog seta bilo stvarno previše glasno i samim tim nejasno. Mislim da je to bio možda i prvi put da sam na nekom koncertu poželio da imam čepiće u ušima. Probao sam sa nekim alternativnim riješenjima, ali nisu bila efikasna :D :D U drugom dijelu, kad su krenuli sa SFaM albumom, ipak je sve nekako bilo mnogo bolje i kako treba, a i ja sam se uživio u izvođenje albuma, jer ipak to je jedini razlog što sam otišao na ovaj koncert. Tu stvarno nemam mnogo šta da pričam, koncert me je vozio odlično, pjesme me pogađale u žicu jedna za drugom i budile najljepše emocije. Na kraju krajeva, čuo sam monumentalni "HOME" uživo jbt! LaBrie pjeva kako već i pjeva, naravno da se često gubi negdje u svojim piskutavim zamagljenim visinama, ali tako je već ko zna koliko godina unazad. Što se tiče ovog snimka sa Manginijevom improvizacijom na "Finally Free", ja je preksinoć nisam primjetio, izuzev što su bukvalno na samom kraju te pjesme, znači na samom kraju albuma, svi krenuli sa iživljavanjem i soliranjima. Ali dobro, bar su na kraju kad je stala svirka pustili sa matrice onaj outro kojim se završava album. :) Na bis su zatim odsvirali još jednu stvar sa novog i tu je onda definitivno bio kraj.
 19. Meni isto pušta Amaranthe na onom spornom linku, pa sam se ubio pokušavajući da nađem konekciju sa temom
 20. ^ Da, baš to. Izašao je za japansko tržište krajem decembra 2018, ali sam kasnije našao podatak da je izdanje za ostatak svijeta izašlo u martu 2019, pa sam u tome pronašao sebi opravdanje da ga tretiram kao album iz 2019. :D :D
×
×
 • Create New...