Jump to content

Runner

Iskreni članovi
  • Posts

    2155
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Everything posted by Runner

  1. ^ Ovaj lik je to uslikao u prolazu i objavio:
  2. Naiđoh na ovo danas. Bukvalno catch-all košulja za bilo koji prog koncert.
  3. Na portalu HighwayStar Magazine stoji da Fifth Angel sviraju u zemunskom Festu 17. septembra, pa vidjećemo hoće li šta od toga biti. Oni su u tom periodu u Grčkoj, pa ovaj info ima smisla. https://highwaystarmagazine.org/svirke-koncerti/
  4. Roy Z neće svirati na predstojećoj turneji. Umjesto njega uskaču dva nova gitarista. https://www.ironmaiden.com/news/article/bruce-dickinson-announces-two-new-touring-band-members-and-a-one-off-warm-up-show-for-the-mandrake-project
  5. Mnogo (barem meni) zanimljivih koncerata u okruženju nabijeno u tih nekoliko dana od tipa 10. do 15. jula. Plus kod nas Exit.
  6. Runner

    Black Sabbath

    Forbidden turneja 1995. sa Tony Martinom, prilog sa njemačkog kanala VIVA
  7. https://www.loudersound.com/news/arjen-lucassen-unveils-plan-nine-project-with-robert-soeterboek
  8. Pozne devedesete, šta drugo reći. Ok, postoji i druga verzija omota na kojoj se nalazi ratnik koji mene više podsjeća na samuraja, nego na vikinga, ali dobro, nećemo cjepidlačiti. Inače, nisam znao za ovaj bend / projekat. Braća Johansson, Michael Romeo i Goran Edman.
  9. Mojih top 10 albuma za 2023: 1. Blood Ceremony – “The Old Ways Remain” 2. Green Lung – “This Heathen Land” 3. Metallica – “72 Seasons” 4. Metal Church – “Congregation of Annihilation” 5. By Fire & Sword – “Glory” 6. Tanith – “Voyage” 7. Arjen Lucassen’s Supersonic Revolution – “Golden Age of Music” 8. The 69 Eyes – “Death of Darkness” 9. Spirit Adrift – “Ghost at the Gallows” 10. Mystery – “Redemption” Sastavio sam i kompilaciju sa petnaestak pjesama iz prošle godine, link za skidanje je ovde, plejliste na Youtube-u su ovde i ovde, a na Spotify-u su ovde i ovde.
  10. Neće da mi se učita slika. O kojem bendu je dokumentarac?
  11. Pomahnitali kaluđer iliti kakva je to transdecenijska veza između benda Via Talas i otkazivanja black metal koncerta u Beogradu?
  12. U tom slučaju će da protestuju higijeničari i zdravstveni radnici. Šalu na stranu, e ovo je konačno taj black metal propasti naše, jer nam je pokazao da smo propali kao društvo. Nije da to nismo znali, ali ovo je banalna ilustracija.
  13. Zagreb, that is. Kupljena karta.
  14. U petak se puštaju ulaznice za ove datume što su do sada objavljeni. Ako bude šta od tog Exita, volio bih da objave do petka, da znam na čemu sam. 🙂
  15. Ovo bi u neku ruku moglo i na power/prog preporuke, pošto ovde ima poprilično power zvuka, ali ipak kontam da se bolje uklapa u ovu temu. Mlađi američki bend, ovo im je prvi album. Veoma neobično i osvježavajuće izdanje. Melodični i uglavnom brži heavy / power donekle modernijeg pristupa, što će reći da me muzički pomalo asociraju na sada već nepostojeći američki Pharaoh. Ipak, ovde prvo pažnju privlači neobičan vokal. Pjevač pod nadimkom The Reverend ima boju glasa kojom me podsjeća na Mathiasa Blada iz Falconera, a rekao bih i da intonacija i njegov način pjevanja takođe u mnogim momentima vuku na Blada, dok je razlika među njima dvojicom u tome što ovaj američki pjevač ipak ima mnogo mekši i tanji glas. Albumom se prožimaju narativne dionice kojima pjevač, u skladu sa svojim nadimkom, propovjeda o različitim temama iz sfere spiritualnosti i religije. Sve u svemu, jedan ako ništa pitak i zabavan album za slušanje.
  16. Fun fact: Sinoć ovaj grčki bend u Dorćol placu, večeras u Festu naš Claymorean i još neka dva grčka benda, sutra takođe u Festu grčki BUS. Možda su svi došli zajedno, u istom autoBUSu? (pun intended) Biće da je i meni to bio za sada posljednji metal koncert u SKC-u. Desetak dana prije toga je u SKC-u bio Iced Earth. Dvije godine kasnije, 29.11.2013. sam u velikoj sali SKC-a gledao Zabranjeno pušenje (na neočekivani bis neočekivao odsvirali "Stražu pored Prizrena") i mislim da od tada više nisam tamo kročio.
  17. Ja nisam ni primjetio da je Rakić sa MH prešao na MM. :) Kad god vidim da je organizator Serbian Hellbangers, znam da je to on. Pričalo se ranije da ta njegova organizacija ima veze sa Slovencima koji organizuju Metal Days, ako nije čak on bio neka vrste njihove podružnice za područje Srbije ili tako nekako. No, i nije toliko bitno sada. Nego, kad se priča o prostoru za koncerte, zna li neko da li se bilo šta održava u velikoj sali SKC-a? Pretpostavljam da je skupo iznajmljivanje prostora i slično, ali bude li tamo ikakvih koncerata, a da nije npr. klasična muzika?
  18. Iznenađujuće dobar ovogodišnji album (da ne kažem novi, jer ima pola godine kako se pojavio), pjesme drže pažnju i ujednačenog su kvaliteta od početka do kraja. Pošten heavy, stilski se nastavlja na tradiciju njihovih ranijih izdanja. Inače, biografija ovog novog pjevača kaže da je takođe angažovan u bendu Ross the Boss-a od 2016, pa će biti da smo ga gledali uživo krajem maja 2017. kada je Ross the Boss svirao u Elektropioniru.
  19. Američki epic heavy srednjeg tempa, spominjan je ranije na ovoj temi prije 4 godine, kada su izbacili treći album The Wizard and the Tower Keep. Čini mi se da ih je Azal okarakterisao kao "muljavi Manilla Road zvuk" ili tako nešto. 🙂 Meni je taj album bio solidan, a evo sada u oktobru će im izaći novi, četvrti po redu studijski. Ovaj singl je objavljen prije par mjeseci, ali tek sam sad naišao na njega.
  20. Runner

    Enforcer

    Extra bilo, jeste moglo malo duže, falila mi je možda koja pjesma, ali nema veze, bilo je iz sve snage i maksimalno prisno sa publikom, nikakvog sekjuritija kod bine, nikakve kontrole na ulazu, sem cijepanja karata, prava iskrena klupska svirka. Bukvalno sam imao osjećaj kao da sam na snimanju nekog video klipa u kome se oživljava duh metal svirki iz osamdesetih. Za mene pobjednik večeri car koji je sjedio ispod zvučnika sa lijeve strane odmah do bine i na sebi imao moćne 80s retro futurističke naočare 🕶️
  21. A message from Nicko: Hello Boys and Girls, I hope this message finds you all well! The reason I'm writing to you all today is to let you know of a very serious health problem that I have been through. In January I had a stroke, thank the Lord it was a minor one referred to as a TIA. It left me paralyzed on my right side from my shoulder on down, of course I was very worried that my career was over but with the love and support from my wife, Rebecca and family, my doctors, especially Julie my OT (Occupational Therapist), and my Maiden family I was able to bounce back to somewhere near 70% recovered. After 10 weeks of intense therapy it was almost time to start rehearsals for our tour. I feel it's important to let you know about this now instead of earlier as I was mainly concerned with doing my job and concentrating on getting back to 100% fitness. I'm not there yet but by the grace of God I'm getting better and stronger as the weeks go by. Thank you all for a most wonderful and magical tour so far, you have all been so amazing. Well that's it from me. God bless you all, stay safe and well and I look forward to seeing you all somewhere in time. 🙂🙂 Nicko Manager Rod Smallwood adds - “The rest of the band and l think that what Nicko has been able to achieve since his stroke shows incredible belief and willpower and we are all very proud of him. With this new and musically very complex set to learn ahead of him, he just got his head down and concentrated on recovery. We honestly did not know if he would be able to play a whole show until band rehearsals started in May and there was just so much support for him from the band and then genuine relief for all when we saw he was going to be able to do it!” "Nicko being Nicko he did not want to make a fuss and cause any distraction to the tour at the time but, now that he is sure he will soon get there, he thought you fans should know straight from him rather than by any rumours!" "We are all of course delighted he battled through this so well and look forward to many more tours together starting with the three Western Canada shows and Power Trip in California coming up in a couple of months time. We can’t wait! This t our is that good!”
  22. Preslušao album jednom u cjelosti, juče, odnosno sada već prek(L)juče. Ok, ima potencijala, nije me smorio. Doduše, bio sam na onoj bioskopskoj projekciji, gdje su zapravo išli video klipovi i animacije, uz jako ozvučenje, pa je možda i to razlog što mi je bilo zanimljivo i što mi se održala pažnja. :D Od ovih stvari koje su izašle kao singlovi, Lux Aeterna zvuči neuporedivo bolje sa napanjenim ozvučenjem, a takođe i 72 Seasons ulazi u uši. Od stvari koje ranije nisu izašle, odlično mi je legla You Must Burn i ona što ide prije nje, Sleepwalk My Life Away. Sasvim ok stvari, srednjeg tempa. Uglavnom, rekao bih da ima dosta momenata koji stilski i atmosferom vuku na neke stvari sa prošlog albuma, a čak i na Load / Reload period. Neću još žuriti sa skidanjem mp3 ripa, ali svakako ću još slušati ovaj album. Ne isključujem to da će mi se formirati utisak da je album predugačak i da bi bio bolji da je skraćen za par stvari. Ipak 70 i kusur minuta nove muzike za mene je danas previše, uz svu dobru volju.
  23. Ne isključujem mogućnost da je ovo već i bilo, jer ne svraćam često na ovu temu. Godina je 1992, april mjesec, ali ovo ipak nije omot nikad objavljenog debi albuma nekog random nepoznatog sarajevskog metal benda sačinjenog od učenika treće godine srednje mašinske škole, nego se radi o bendu nasljedniku legendarnog njemačkog benda Zed Yago, koji je svega 3-4 godine ranije imao dva sjajna albuma sa, za to vrijeme, prihvatljivim omotima. Ok, From over Yonder može da prođe na lijepe oči, ali ovo ispod je stvarno krindž, rečeno riječnikom srednjoškolaca 25 godina kasnije.
  24. Novi album najavljen za 18. avgust. Spirit Adrift, Ghost At The Gallows 1. Give Her To The River 2. Barn Burner 3. Hanged Man’s Revenge 4. These Two Hands 5. Death Won’t Stop Me 6. I Shall Return 7. Siren Of The South 8. Ghost At The Gallows https://www.metalsucks.net/2023/03/24/spirit-adrift-announce-new-album-ghost-at-the-gallows-and-drop-an-absolute-riff-fest-of-a-first-single/
×
×
  • Create New...