May 12, 200421 yr comment_448933 ohoj, to je fenomenalna knjiga ! pravo sektashka... profa mi je preporucio rekao je da je otelotvorenje moje pojave (kao sto ljudi mogu da asociraju na neku zivotinju, tako ga ja asociram na knjigu) pa kad je procitam podelicu misljenje..inace juce je kupih sa izdanjem vecernjih novosti
May 30, 200421 yr comment_466892 ohoj, to je fenomenalna knjiga ! pravo sektashka... Ja sam je citala ovde kao lektiru za spanski.Jako mi se dopala knjiga,a juce sam pisala esej na tu knjigu.Sada citam "Da Vinci Code" i ''Demons and Angels'',autor je Dan Brown .Knjige mi se jako dopadaju i jedva cekam da ih moja mala porodica procita da migu da ih smaram o tome. A, sto je sektaska?
May 30, 200421 yr comment_467122 SVET KAO VOLJA I PREDSTAVA - A. Shopenhauer Mozes li ti da procitas (kupis) bar jednu knjigu koju ti neko drugi ne preporuci Bas si se naplatio za te knjige, zar ne Samo ne znam sta ce ti, nije to za tebe Drzi se stvari tebi bliskih, to prepusti drugima pametnijima
May 30, 200421 yr comment_467126 Sopenhauer je napisao jedno od najboljih djela u cjelokupnoj filozofskoj literaturi 'Pareneze i maksime' (moze da se procita odvojeno, kao posebna knjiga, a dio je veceg djela - Parerge i Paralipomene) Kome se svidjaju takve stvari i ko ima vremena, preporucujem da je procitate
May 31, 200421 yr comment_467730 Upravo sam pochela "Utkani Svet" od Klajv Barkera. Prochitala sam svega par stranica i knjiga me je vecj odushevila.
June 1, 200421 yr comment_468405 Raymond E. Feist + Janny Wurts - Mistress of the empire. Jako zanimljiv fantasy
June 2, 200421 yr comment_469354 Filip Pulman - Severna Svetlost... Nije loshe, ali nista posebno... pomalo predvidiva....
June 2, 200421 yr comment_469406 Ja sam je citala ovde kao lektiru za spanski.Jako mi se dopala knjiga,a juce sam pisala esej na tu knjigu.Sada citam "Da Vinci Code" i ''Demons and Angels'',autor je Dan Brown .Knjige mi se jako dopadaju i jedva cekam da ih moja mala porodica procita da migu da ih smaram o tome. A, sto je sektaska? ponashanje gl. lika e tu je poenta. fanatizam koji oseca prema Mariji, je jednak verskom fanatizmu..zato je sektashka.. chudi me da nisi prokuzila ako si vec radila analizu. Sta konkretno ? Celo delo ili parcijalno?
June 5, 200421 yr comment_473159 Count Zero - kakoseveczovepisac. U nasem prevodu nazalost, "Grof nula".
June 5, 200421 yr comment_473314 Iliri i Trachani (ukljuchuje i arheoloshke nalaze kultura tribala i dardanaca i neke mitoloshke zezancije)