Jump to content

Filmovi - preporuke


C.A_R.I.A.

Recommended Posts

Guest Bata Životinja

IMDB uopšte nije loš što se ocena tiče, samo je uobičajeno da film koji je tek izašao dobije nešto bolje ocene i da onda vremenom te ocene opadnu.

 

Što se tiče The Rite, ne postoji ništa originalno u tom filmu, scena koja treba da bude vrhunac je ultra-glupa, a generalno film je dno što se filmova o egzorcizmu tiče.

 

Jesi li ti gledao The Exorcist, sva tri dela? Plus Dominion: Prequel to the Exorcist?

 

Nekad su pljuvali na te nastavke, a u odnosu na The Rite to su bre remek dela.

 

Ja se samo nadam da ti hvališ The Rite zato što nisi gledao ove filmove, a da si The Exorcist pogledao pre 10+ godina pa zaboravio. Jer The Rite je toliko loš da je to strašno.

 

Kod Exorcista uopšte nije poenta u isterivanju đavola, to se dešava tek u poslednjoj trećini filma, dakle to je kompletan film, sa razvijenim likovima, sa postavljanjem važnih svetskih pitanja o veri, politici, ženama, muškarcima, u The Rite se sve to nudi instant, na kašičicu i totalno nekvalitetno, sve je izveštačeno a Hopkins smešan čovečuljak.

 

Uostalom, vidim da si 1990. godište, dakle čak i treći deo je snimljen pre tvog rođenja, možda nisi ni gledao

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

No-Strings-Attached-Poster.jpg

 

Ovako gledah No Strings Attached juce. Birali smo ja i drustvo random filmove iz neke kolekcije i taj je ispao. Sada mozda je meni ovaj film bezveze sto nisam devojka i šte ne preferiram ovakve filmove, pa ne mogu dovoljno da se emotivno povezem sa filmom, ili sta god. Ali cela koncepcija filma je da se oni krljaju, pa glavni lik juri tu curu jer ga ona ne voli, pa se jos krljaju, i na kraju zaljube jedan u drugo i kraj. Baš se za dva sata kolko traje film ništa ne dogadja, nit ima nešto smešno ili šta god. Sve u svemu možda za nekog ko voli romantične filmove može da drugačije oseti film, ali ovo je za mene teško sranje.

 

1408os.jpg

 

Drugi film sto je na random ispao je ovaj. Na izgled sam ocekivao neki haunted kliše, ali film je sasvim solidan. I ako na trenutke dosta predvidljiv, atmosfera u nekim trenucima je odlična i gluma je sasvim solidna. Nije neko remek delo, ali film mi je držao pažnju za tih sat i 45 minuta kolko traje. Baš prijatno iznenadjenje.

 

http://www.imdb.com/title/tt0450385/

Edited by Lunar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest Bata Životinja

mislim da to ništa nije ni ekranizovano, a naravno da su najbolje njegove najstarije ekranizacije, ipak su ga tada obrađivali de Palma ''Keri'' i Kubrik ''Isijavanje'', Ja bih dodao i ''Trkača'' koji nije na tom nivou kvaliteta ali je pored Terminatora film mog detinjstva.

 

220px-The-Running-Man.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cekaj ti preporucujes film koji nisi gledao ?

 

Više je pitanje da li su izašli dobri snimci, pošto je ovo najposjećenija tema na ovom dijelu foruma.

Nijesam ja kao,oh ne znam, onaj Feral Ghoul da poslije 20 minuta filma potrčim da ostavim preporuku. I poslije druge prozivam ako mi se učini da rade nešto slično.

Edited by In The Flesh
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1408 je ekranizacija priče Stivena Kinga, tu stvarno retko može da se omane

 

ako je snimljeno po Kingovoj knjizi, 99% je odličan film

 

nije knjiga, u pitanju je kratka priča, čitala sam je pre par godina. ne sećam se da li je u Nisht Shift zbirci ili Everything's Eventual. priča sama po sebi nije ništa posebno, tipična tematika sa ukletim kućama, ovog puta sa ukletom hotelskom sobom. film je sigurno drugačiji jer je ubačena gomila glumaca koji se u priči ne pojavljuju

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa valjda rezisersku, zato sto je dvdrip.

 

A ja retard kazem bioskopska i reziserska kad su oba od rezisera :)

 

Elem , evo objasnjenja :

 

Director Mikael Håfström has stated that the ending for 1408 was reshot because test audiences felt that the original ending was too much of a "downer".[2] The alternate ending is the default ending on the Blu-ray release and on the two-disk collector's edition. Canadian networks Space and The Movie Network broadcast this version of the film. The UK and Australian single DVD also uses this ending. This is also the only ending on the iTunes version.

The alternate ending sees the backdraft engulfing the room as Mike hides under the table, happy to see the room destroyed as he dies. During Mike's funeral, Olin approaches Lily and Mike's agent where he unsuccessfully attempts to give her a box of Mike's possessions, including the tape recorder. Before being cut off, Olin claims that the room was successfully destroyed and that it will no longer harm anyone ever again, which is why he claims "Mike did not die in vain". Going back to his car, Olin listens to the recording in his car, becoming visibly upset when he hears Katie's voice on the tape. He looks in the car mirror and imagines seeing a glimpse of Enslin's burnt corpse in the backseat. Having heard and seen enough, Olin places the tape recorder back in the box and drives off. The film ends at the gutted room, with an apparition of Mike looking out the window and smoking a cigarette. He hears his daughter calling his name, and disappears as he walks towards the room's door. A sound of a door closing is heard and the screen blacks out.[/qoute]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...