Posted May 6, 200619 yr comment_1120586 JELENA Godine rata , godine gladi i pogibije , godine teske prodjose , dva deteta sama su ostala , od ranog detinjstva , uzajamno mnogo volese se,brat i sestra , prelepa Jelena… U oskudici zivese , skoro bez hrane i vode , bez ikog da im pomogne , ali srecni sto imaju , ljubav izmedju sebe , uvek zaklinjase se sestra , bratu sirocetu , da volece ga doveka , i nikad izneveriti ga nece , “Zajedno dok smrt ne rastavi nas , brate…” Tako i bese , godine teske sledise,prolazise , ali , brat i sestra sve zajedno prebrodise… Ali novi pakao , na zemlju dosao je , ponovni ratovi i medjunarodne mrznje , prvo im dom srusise , a , onda , Jelenu ubise… Rekose bratu : “Nije strasno , ne brinite se , ne placite , jedan zivot , manje-vise… Jedino sto imao je , jedino sto voleo je , jedino iskreno u svetu prokletih lazi , sada oduzeto mu je , Jelena otisla je , na put bez povratka , Jelena otisla je , negde u nebesa … sa andjelima nek bude srecna , jer sreca ta , od svega je veca , na zemlji patnje zavrsile su se , za nju sada , gotovo je… Brat na kolena , jecavsi pade , i dok na grobu pali svecu , Bogu obraca se : “Uzeli su mi kucu , uzeli su mi porodicu celu , uzeli su mi , potom i sestru , nek mi uzmu i slobodu , al nikad mi nece uzeti veru…“ “Sestre uvek secacu se , mogu ubiti je , oduzeti mi je , ali iz srca nikad , bol i sestru iscupati niko nece…” Nad krstom kleci i suze lije , “Mozda meni sreca , sudjena nije , ona je uvek , negde daleko , ti znas da uvek volecu te , POCIVAJ U MIRU , SEKO…”
May 7, 200619 yr comment_1121132 Ух, бре ... Опет једна брутална породична прича ... Уколико је тема његов бол - поради на томе, до ивице патетике - да видимо, осетимо бол, горчину, губитак ... Уколико је њена несрећна судбина - нека замахне пред нашим очима меканост њених анђеоских крила ... Ти имаш неког талента за нарацију, приповедање али изгубиш фокус ... Направи концепт, није срамота брисати и поправљати ... Настави, труди се, учествуј у својој причи ... Ово није негативна критика.
May 7, 200619 yr comment_1121427 previshe emotivno. au sunce ti.... ma za koji moj se uopshte smaram...
May 7, 200619 yr comment_1121432 Izvini. KOji je tvoj problem? !!!! nisam komentarisala uoopshte delo. Nego ako je to zaista tako bilo. previshe je emotivno u svakom sluchaju. pesma kao pesma mi se ne dopada. KRAj!
May 7, 200619 yr comment_1121826 Meni se dopada, neobavezna rima, slobodan stih - sasvim ok. Mozda je na trenutke prica malko morbidna (onaj dio na grobu) ali mozda samo pojacava citaocev dozivljaj tuge, bola...
May 7, 200619 yr comment_1121852 Well, respect za Midijan, posto je konacno pocela da pise kako treba... No offence... Dakle, izbacila je nepotrebnu patetiku...
May 8, 200619 yr Author comment_1122104 Ух, бре ... Опет једна брутална породична прича ... Уколико је тема његов бол - поради на томе, до ивице патетике - да видимо, осетимо бол, горчину, губитак ... Уколико је њена несрећна судбина - нека замахне пред нашим очима меканост њених анђеоских крила ... Ти имаш неког талента за нарацију, приповедање али изгубиш фокус ... Направи концепт, није срамота брисати и поправљати ... Настави, труди се, учествуј у својој причи ... Ово није негативна критика. hvala na savetima uzecu u obzir . . .
May 8, 200619 yr comment_1122194 meni je pesma kao pesma bezveze, ali je cenim posto se vidi da ima odredjenu emotivnu dubinu. respect
May 8, 200619 yr comment_1122790 Izvini. KOji je tvoj problem? !!!! nisam komentarisala uoopshte delo. Nego ako je to zaista tako bilo. previshe je emotivno u svakom sluchaju. pesma kao pesma mi se ne dopada. KRAj! moj? apsolutno nevezan za tebe... nemoj se nervirat´, josh si mlada.... mislila sam da to je "emotivno" bila pozitivna kritika, nesporazum je upitanju... nema potrebe odma za svadjom.... poz
May 8, 200619 yr comment_1122926 da si pisala u desetercu, mozda bi zvucalo kao parodija na epsku pesmu. ovako ti je ''pesma'' cisto sranje