Shamandalie Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Hocu i ja taj recnik. Juce sam se cak trudila da gledam i probam nesto da razumem na Duna TV, a pokusavam da naucim i da citam. Eto, moram da budem samouka. Ko kaze da nije melodican jezik, neka poslusa Dalriadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Ја сам потпуно научио да га читам одавно, знам гомилу речи, али је граматика убибоже зајебана. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudi Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Ako naucis da citas sledeca slova onda si napravio korak. A, Á , Ü, Ó,Ö,Ő,E ,É,Ú ,TY,CS, SZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted June 4, 2008 Report Share Posted June 4, 2008 Брате, ћале ме је научио то још пре 10 година. Тако сам успео да научим да певам гомилу Pokolgép песама, али немам појма шта значе. Баш целу, од речи до речи знам 'Adj új erőt', знам добар део 'Harang értem szól', као и Rotor 'Semmi nem elég', а и неке песме од Ossian (на пример, 'Bűnösök és szentek' или 'Pokoli hajsza'). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Теша Тешановић Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 ma madjari i nemaju gramatiku u poredjenju sa srpskim.a inace je madjarski jako lep jezik(kako da ga ne volim kada sam delom madjar) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Razbijač-NAAĆI Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 BOZMEG!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudi Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 BOZMEG!!! Probaj ovako BAZD MEG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Josif Visarionovič Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 ja na madjarskom umem da kazem samo pusi kurac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaBel Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 ja znam i ono "karash, ne pitash" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Imrahil Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 svaka cast madjarskim metal bandovima sto prave muziku na madjarskom Apsolutno, bas sam pre par dana slusao jedan takav (Dalriada, folk metal) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 ja na madjarskom umem da kazem samo pusi kurac Sopjod mega fosomot. Lofos segedbe. Onjad picajo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Khargash Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Sopjod mega fosomot. Lofos segedbe. Onjad picajo. Hehehe, kakvi ste vi... pa ne verujem... Ova tema izgleda prelazi u upoznavanje madjarskog jezika, a naravno pocinje se sa psovkama... Inace ovako se pisu pravilno gore pomenute: Szopjad meg a faszomat (popusi mi kurac) Lófasz a seggedbe (konjski kurac u tvoje dupe) Anyád picsája (picka ti materina) Hmmm... a ova mi je najdraza: Megbaszlak anyád hátán! (jebacu te na kevinim ledjima) HAHAHAHAHA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemethor Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Hehehe, kakvi ste vi... pa ne verujem... Ova tema izgleda prelazi u upoznavanje madjarskog jezika, a naravno pocinje se sa psovkama... Inace ovako se pisu pravilno gore pomenute: Szopjad meg a faszomat (popusi mi kurac) Lófasz a seggedbe (konjski kurac u tvoje dupe) Anyád picsája (picka ti materina) Hmmm... a ova mi je najdraza: Megbaszlak anyád hátán! (jebacu te na kevinim ledjima) HAHAHAHAHA Ja odusevljeno podrzavam svako ulaganje u self-education Malo preporuke: Frost Ahriman Sear Bliss Forest Silence Aetherius Obscuritas Tymah Fagyhamu Marblebog Tesstimony Casketgarden Libra ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Hehehe, kakvi ste vi... pa ne verujem... Ova tema izgleda prelazi u upoznavanje madjarskog jezika, a naravno pocinje se sa psovkama... Inace ovako se pisu pravilno gore pomenute: Szopjad meg a faszomat (popusi mi kurac) Lófasz a seggedbe (konjski kurac u tvoje dupe) Anyád picsája (picka ti materina) Hmmm... a ova mi je najdraza: Megbaszlak anyád hátán! (jebacu te na kevinim ledjima) HAHAHAHAHA Udj megboslog hodj sikrazni fog o picad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
STARSHOOTER_SUPREME Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 MEni to stvarno nervira kod madjarskih bendova toliko dobrih bendova a nigde odvratnijeg jezikaa svaki peva na njemu:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Па, кад га разумеју. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chicken Little 420 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 moja preporuka: blindmyself subscribe cadaveres Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divlji Tigar Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 (edited) MEni to stvarno nervira kod madjarskih bendova toliko dobrih bendova a nigde odvratnijeg jezikaa svaki peva na njemu:( Mađarski jezik je super, meni se sviđa. I bolje što ne pevaju na engleskom jeziku, jer imaju odvratan akcenat. Edited January 30, 2009 by Divlji Tigar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bata Trokrilni Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Zašto na ovom podforumu ima samo tema Mađarska metal scena? Što nema grčka, ruska ili japanska scena? Valjalo bi i o njima pričati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divlji Tigar Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 Pa izvoli otvori slobodno temu tj teme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Ajde otvorite temu o sceni apsolutno svake drzave.Bas me zanima kakvu scenu imaju Sao Tome i Principe,Trinidad i Tobago i Ekvatorijalna Gvineja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudi Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Madjari su uvek imali jaku Metal scenu Pokolgep su prodali tamo vise albuma nego npr kod nas riblja corba ili Dugme. Kada je kod nas domaci metal bend imao 10.000 ljudi na jednom koncertu ? Imaju i danas jake grupe pa cak i oni cigani Ektomorf su poznati u svetu imaju ugovor sa Nuclear blast records. A to sto nekome smeta taj jezik to je vec nesto drugo to vec sam pokazuje koliko je glup nacionalista . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RNA Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Није то национализам, већ или шовинизам или једноставно људима не прија језик. Верујем да у свету има људи који умиру од смеха на српски, па не верујем да су националисти. Ajde otvorite temu o sceni apsolutno svake drzave.Bas me zanima kakvu scenu imaju Sao Tome i Principe,Trinidad i Tobago i Ekvatorijalna Gvineja. Никакву, али Намибија, Јужна Африка и Уједињени Арпаски Емирати... Е! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shamandalie Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Poenta je sto vecina Srba smatra da je sve glupo i bezveze sto nije engleski. Ljudi su navikli na engleski i to je to. Zato i izvoljevaju kad cuju metal na madjarskom ili spanskom, koji je zaista predivan jezik za muziku i poeziju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemmy sixx Posted February 1, 2009 Report Share Posted February 1, 2009 Никакву, али Намибија, Јужна Африка и Уједињени Арпаски Емирати... Е! Mogu zamisliti... A to sto nekome smeta taj jezik to je vec nesto drugo to vec sam pokazuje koliko je glup nacionalista . Kakav jebeni nacionalista?Sta pricas ti?Meni licno je madjarski jezik odvratan,a bendovi koji pevaju na tom jeziku su mi odbojni i smesni.Ja sam ceo zivot okruzen madjarima i madjarskim jezikom,i nikada nisam imao niti jedan jedini problem sa njima.Ali jednostavno,njihov jezik mi je odbojan,ruzan mi je,i bendovi koji pevaju na tom jeziku su mi smesni.Zavrsena prica.Kakve to veze ima sa nacionalizmom.Znaci,ako je nekome u Francuskoj smesan bend koji peva na srpskom,i smatra to jadnim,on je automatski sovinista i mrzi Srbe?Lupetas gluposti. Poenta je sto vecina Srba smatra da je sve glupo i bezveze sto nije engleski. Ljudi su navikli na engleski i to je to. Zato i izvoljevaju kad cuju metal na madjarskom Poenta je sto vecina Srba ne razume madjarski i nije naviknut na taj jezik u muzici.I vecina Srba nema nikakve dodirne tacke sa tim jezikom.Dok sa druge strane,mnogo Srba zna engleski,naviknut je na njega,maksimalno je okruzen sa njim u obicnom zivotu,i slusa ga svaki dan.Kratko i jasno.Nema tu nikakvog izvoljevanja,sto odmah drvlje i kamenje po svima nama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts