Jump to content

Opšta tema o računarima


Vlaja Buraz

Recommended Posts

Huh, nemam uopšte poverenja u bilo koji vid storage medija ili uređaja ... ali generalno, dobro je imati recimo externi uređaj u koji bi se stavila 2 HDD-a, a da jedan bude u mirror-modu ... e jedino to bi me nekako umirilo.

 

Nagledah se crknutih HDD-a (posebno novijih i to externih) tako da i dalje dajem prednost DVD-a (nisu oni pouzdani, takođe, ali kada crkne jedan nosi sa sobom samo 4.3 GB pa je lakše)

 

Eto ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

a sto eksterni za kucu? bolje da za iste pare imam 2-3 interna od po 1Tb.

a vec ima i externi od 2Tb, kosta 270-280eur, WD

externi za kucu (po mom misljenju) treba iz sledeceg razloga:

- taj disk mi sluzi iskljucivo i jedino kao storage. na njega pakujem sve filmove i muziku koje zelim da sacuvam. sa tog diska ne gledam i ne pustam nista. dakle, kad snimim sta hocu, ugasim taj hard i vratim ga u vitrinu, tako da je zapravo "uptime" svega par minuta nedeljno. kad mi nesto treba, ja prebacim na lokalni disk pa odatle gledam. dakle, taj hard zapravo 99.999% vremena bude ugasen i verovatnoca da se nesto izgubi od podataka je jako bliska nuli.

 

drugi razlog je sto planiram da izbacim iz upotrebe bilo kakav vid desktopa. za sada imam desktop koji sluzi iskljucivo da stalno downloaduje, ali i on ce biti zamenjen download-laptopom koji ce sluziti i da se pustaju filmovi i muzika po kuci. :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@progressiver: taj novi WD od 2 Tb moze da radi i u tom modu i u normalnom, gde su ti svih 2Gb na raspolaganju.

@imaginos: mdaaaaa i mislila sam da nemam veze s tvojim slucajem :D ni jedan podatak mi nije toliko bitan da se tako cimam... osim slika al njih kad narezem i ostavim jedino moze pozar/poplava da sje*e :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

imam problem sa bitcommet-om. od sinoc mi u donjem desno uglu stoji blocked i svetli zuto.otisao sam na njihovu stranicu ali nigde nema setting za moj acess point,a on je Senao EL-2611CB3 PLUS.sta sad da radim? torenti mi uopste neidu,sve nesto malo krenu pa stanu i tako dalje.to mi se i pre desavalo,ali je prolazilo posle par sati,a sada vec postaje iritantno jer nemogu da nadjem neke linkove za rapid,a vamo ima dovoljno seedera ..

pitacu jos jednom,sta da radim?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I ovde da postavim pitanje, mozda neko zna:

 

Vajrles net, 1mbit/512. TP LINK 501G.

U poslednjih par dana uopste ne radi kako treba. Zvao sam tehnciku podrsku, kazu mi da nemaju problema sa antenom, da sve radi skroz ok kod njih. I to nije ono drsko SVE JE OK, covek je korektan maksimalno. Jacina signala koji primam sa antene se nije menjala. Pricao sam sa covekom, i kaze mi da je moguce da mi je AP `zastareo` (poceo da crkava). Primetio sam da mu, posto ga rucno restartujem, prilicno dosta vremena treba da primi signal. Ili, ocitava signal, a prijavljuje mi REMOTE COMPUTER DID NOT RESPOND gresku. Restartujem ga, (opet), radi sve `ok` (nisam pomenuo da se brzina i vise nego prepolovila), i posle nekog vremena net samo zakuca, i onda moram opet da ga bocnem pozadi da bi proradio. Sta vi mislite, u cemu moze da bude problem?

Ako bih uzimao nov uredjaj - da li uzeti cuveni Bullet, i zasto?

Share this post


Link to post
Share on other sites

pre nego što zaronim u more reviewa i ponuda, da pitam i vas: preporuka za inkjet štampač?

 

kvalitet otiska nije mi toliko bitan (koristiće se za naučne radove ne za fotografije...), ali mi je dosta važno da crno bela štampa bude izdašna tj da ne moram svaki čas da se smaram i kupujem kertridže.. ako ima neka opcija sa duplo većom kasetom za crno mastilo ili tako neka forica, to mi je ok takođe

 

da bude neka proverena marka koja ima pristojan servis ovde. stajaće u uglu kujne tako da... cena do 80e to je budžet.

 

 

pucajte :D

 

 

edit: evo upravo gledam ovaj canon pixma mp 140

Edited by Ајлин

Share this post


Link to post
Share on other sites

laserski naravno :D

 

nego jel zna neko cenu najjeftinije plce koja moze da primi Core i7 procesor

ja sam nasao za 18 000, jel ima mozda neka jeftinija?

Edited by Satyr

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...