Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

comment_1816997

То померање дела радње из једног дела у други и није толико страшно. Али, избацивање долине Витивиндла, бар неколико минута Тома Бомбадила и висоравни могила... е, то је неопростиво...

• Replies 469
  • Views 53.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• King je nenadmašan u tim opisima djetinjstva. Imaš npr. i njegovu novelu The Body (po kojoj je snimljen odličan film Stand By Me osamdesetih, svi ste ga gledali ko klinci sigurno). Upravo ju je Booka

• Upravo sam pogledao film, novelu sam dva puta pročitao, i mogu reći da je film fantastično urađen, 90% stvari sam isto zamišljao čitajući, naravno neki delovi su izostavljeni, priča je ipak bolja, ali

• Koji kurac Roland da bude crnac?!   Ne, sve je stvarno otišlo u kurac, što onda bar nisu stavili i da bude žena? Ili još bolje transgender? U invalidskim kolicima, sa daunovim sindromom?

• 2 weeks later...
comment_1825523
Ja sam procitala prvi deo mracne kule, revolveras... Okej je, ali nista posebno. Ocekivala sam nesto vise, kad ga svi nahvalise. Sumnjam da cu nekad uzeti jos nesto.

Прва књига је тотални трип. Ако сам добро закључио из његове биографије, мислим да ју је писао кад се жестоко опијао и дрогирао. Међутим, све почиње да добија смисао од друге књиге надаље. Дефинитивно не треба одустајати. Пустиш 'Somewhere Far Beyond' и кренеш.

comment_1827192
То померање дела радње из једног дела у други и није толико страшно. Али, избацивање долине Витивиндла, бар неколико минута Тома Бомбадила и висоравни могила... е, то је неопростиво...

Da brate, ali to bi totalno poremetilo tok fila, jer lepo je Tolkien govorio, da pricha ne mozhe da se prenese na film! Ako opet i hocesh, moracesh neshto da izbacish, kao shto je izbachen i kraj u kome Saruman dolazi u Shire i sve to, da se ne bi narushio vrhunac unishtenja prstena... Ne treba film gledati kroz knjigu... Ja ih gledam kao 2 zasebne stvari...

Edited by Moody

comment_1828390

Hm, u principu valja, mada nekako u posljednjem dijelu ovako velikog romana uvijek ocekujes nesto monumentalnije, bolje, uzvisenije, ne znam ni sam kako to tacno da objasnim...

A i jako me nervira to sto je i on lik u posljednja dva nastavka, nekako mi to u velikoj mjeri ubija draz same price... Al to je vjerovatno stvar ukusa...

Sami kraj je zato, imho, odlican!

Ipak, osim samog kraja i jos po kojeg briljantnog "parceta", po meni je ova knjiga jedan od slabijih nastavaka...

comment_1828471
A i jako me nervira to sto je i on lik u posljednja dva nastavka, nekako mi to u velikoj mjeri ubija draz same price... Al to je vjerovatno stvar ukusa...

Мени је тај потез сјајан. Није претерано неукусан, не појављује се превише (иако га често помињу), а ко је још блесав да себе стави као лика у свој роман, а да није истинита прича?

• 3 weeks later...
comment_1839167

Серем му се у чарапу, како је након 3000 страна засрао крај! И још написао у поговору нешто у фаозну "немојте мене да кривите за оно што је Роланд нашао на врху куле, ја на то нисам могао да утичем". А ко је могао, моја баба? Сваки крај осим овог би ми био прихватљив. Да је завршио 10 страна раније све би било у реду.

Али, нећу да кажем како се завршава, да не бих покварио забаву онима који читају или намеравају да читају књигу.

Edited by RNA

comment_1839767

Не, не, има да се мучиш. У ствари, помогао сам ти. Само немој да прочиташ последње поглавље и све ће бити сјајно.

comment_1839787

Ha, ha, pa on je to i rekao, kao nesto - oni koji ne zele dalje, nek sad prestanu....

Po meni, kraj je odlican! Valjda ponovo stvar ukusa.

Mozda cak i jedino moguc, jer nakon onakve potrage i konacnog dolaska, nekakav drugaciji kraj bi bio izvan mogucnosti svakog pisca, jer smo svi ocekivali NESTO na kraju, ali to nesto nam niko ziv ne moze pruziti... Jer bi onda morao objasniti smisao postojanja vaseljene i covjeka u toj vaseljeni... A to bi ipak bilo malo previse, cak i za Kinga :)

Mogao je jedino knjigu ranije zavrsiti, samim dolaskom pred Kulu i ostaviti nas bez daljih objasnjenja... Ali kao sto rekoh, on i jeste ranije upozorio na kraj...

Kako god, ponavljam, po meni je ovo jedan od slabijih nastavaka uopste, ali kraj mi se dopao...

My two cents.

comment_1839899

Оно, с обзиром да је кула, како је рекао, "осовина свих универума", у праву си, али ми је ипак оно скроз кретенски. Оно када је потрчао ка кули је било сасвим довољно, уопште није морао да се пентра у проклетињу.