Jump to content

Pravila, predlozi, pitanja, ideje, primedbe...


LazaGNR

Recommended Posts

Pravila:

Pored opstih pravila predvidjenih Pravilnikom (procitajte ga ovde:http://www.yumetal.net/forum/index.php?act=boardrules),jos neka pravila vezana za ovaj pod-forum:

 

1. Koristite "pretragu" ("Search":http://www.yumetal.net/forum/index.php?act=Search&f=30)!Pre nego sto otvorite nov topic predhodno proverite da nije taj topic mozda vec otvoren.Ako jeste ne otvarajte drugu!

 

2. Pri otvaranju novog topic-a (nove teme):

A ) kod "Topic Title"-a kad navodite ime benda:

  • napisite tacno ime benda,a ne (npr.) samo "Kralj roka!" i slicno
  • ime benda pisite velikim pocetnim slovom (ne malim ili celo ime kompletno velikim slovima,sem u slucaju (npr.) AC/DC,ZZ Top i tome slicno,gde se imena inace pisu velikim slovima)
B ) kod "Topic Description"-a:
  • ostavite prazno (ako je bend/izvodjac opste poznat)
  • ako je neki nepoznat bend ili neciji projekat (nekog muzicara iz nekog poznatog benda) koji nije toliko poznat onda tu stavite neki blizi opis topic-a (npr.:"Projekat ... [toga i toga]" i slicno)
  • eventualno mozete staviti adresu oficialnog sajta (tog benda/izvodjaca) kao opis tog topic-a
  • ostalo izbegavajte (tipa "Najbolji bend na svetu" i slicno) - to mozete napisati u prvom postu
  • bez glupavih naziva tema molim.Teme tipa "Novi bend" ili "Poslusajte ovo..." bice brisane
C ) u prvom postu mozete napisati sta god hocete (jednu recenicu ili 100 recenica) :pivopije:
  • ali izbegavajte da stavljate ikonice (smiley-e) pored naslova topic-a (naravno,mozete stavljati smiley-e u postu) - za tim nema potrebe u muzickim delovima foruma (i to mozete ostaviti za prvi post)
  • smiley-e mozete eventualno stavljati (ali i ne morate :D ) kod tema nekih opstih tema,kao sto je npr. "Najbolji..."
3. IZBEGAVAJTE SVADJE,NAPADE I LICNE UVREDE!!!Ti postovi ce biti brisani,a vase prepirke slobodno nastavite preko PM-a ili mail-a.Nemojte zamarati druge clanove koji zele da razgovaraju o bendu.Kritikujte ideje,a ne ljude.Takodje izbegavajte:vulgarne postove,pretece postove,bilo sta sto ugrozava tudju privatnost, napade na seksualnoj osnovi, napade na etnickoj i politickoj osnovi...Muzicki ukus svih nas nije isti,tako da izbegavate svadje i vredjanja tipa "Ti si kreten sto slusas to" ili/i suprotno "Ti si kreten sto ne slusas to" :rolleyes: Tako da ako bas mrzite taj bend/tog izvodjaca onda jednostavno zaobidjite taj topic :meshuggah:
  • trudite se da rasprave oko pojedinih topic-a budu KONSTRUKTIVNE,u smislu da budu na osnovu nekih argumenata,a ne licnog misljenja
  • ako vec ne volite neki bend/nekog izvodjaca i hocete da kazete svoje misljenje o njemu gledajte da to bude na relativno kulturan nacin
  • postovi kojima je primarni cilj da se sto vise isprovociraju oni koji vole taj bend/tog izvodjaca (neki ovo nazivaju "troll-ovanjem" i "flame-ovanjem") tipa "On(i) je(/su) gay" i sl. se nece tolerisati - izbegavajte ih! (kazem,ne zelimo svadju ovde)
  • teme kod kojih je 50% ili vise postova offtopic i spam ce biti zatvarane i bacene u DJubriste,a ucesnici tih offtopic-a opomenuti/kaznjeni
4. Nemojte da temu o nekom bendu/izvodjacu pretvorite u neku sestu raspravu! (HIM --> gay/nije gay --> TV Pink --> Komunisti vs Cetnici vs Jevreji --> jabuke i kruske --> bog ne postoji/postoji --> Zvezda/Partizan ... ) :rolleyes:

5. Nema potrebe da vam 2 posta idu jedan za drugim.Znaci,ako ste zaboravili da nesto dodate (a vec ste pritisnuli 'Add reply') imate opciju edit (tj. dve opcije:'Quick edit' i 'Full edit') koja je na desnom dnu posta - koristite je!

6. Imate i opciju report (u donjem desnom uglu svakog posta).Time ce te imati priliku da moderatorima (pri)javite to sto zelite u vezi neke teme/posta (tipa:dupla tema,spam i offtopic,svadja,vredjanje i sl.),a morate da napisite i komentar (razlog) zasto prijavljujete to sto prijavljujete.Odgovor ce te dobiti/videti na toj temi ili ce te ga dobiti u vidu PM (ako vam je odgovor potreban).Ovo takodje mozete obaviti i preko Personal Message (nekom od moderatora ovde).

7. U vezi "quote"-a:ako je vas post ide odmah posle (ispod) posta koji bi zeleli da quote-ujete - onda nema potrebe za quote-ovanjem (pogotovo ako je quote-ovani post veliki) jer se podrazumeva da se taj vas post odnosi na to (time bi samo doprineli nepreglednosti topic-a). Ako zelite da quote-ujete (ili uradite copy/paste) teksta neke pesme - OK. Ali ako zelite da to isto uradite sa vise pesama (u 1 postu) onda bolje ostavite link (ako postoji;a manje-vise uvek postoji) ka toj stranici gde su tekstovi,jer je prilicno nezgodno skrolovati toliko da bi se doslo do sledeceg posta.

 

 

 

 

Ostalo:

  • Ova tema je namenjena i otvorena iskljucivo za vasa pitanja,predloge,primedbe,ideje i slicno vezane za ovaj pod-forum (Rock & Hard Rock).Izbegavajte offtopic na ovoj temi!
  • Zbog preglednosti ovog dela foruma i zbog opstih pravila foruma bilo bi dobro da postujete ova pravila.Ovih dana ce biti uglavnom prepravljeno u topic-ima ono sto nije u skladu sa ovim pravilima,a vi ubuduce pazite na to (da ne moram stalno to da radim i ponavljam <_< ).
  • Ako imate jos neku ideju (da bi bilo dobro da se uvede to pravilo/ideja/tema/sta god) predlozite je ovde,pa ce se razmotriti - sve konstruktivne sugestije su dobrodosle.
  • Posto vec ima dosta topic-a na ovom delu foruma necu (ni ja,ni drugi moderatori) moci bas sve da pratim (svaki post),tako da ako nesto primetite (sto ne valja) bice efikasnije da mi posaljete Personal Message (PM) i kazete mi sta je u pitanju,nego da cekate da ja jednom naletim na to :da:
  • Ako vam je neki post izbrisan (to ce biti samo ako se krsi sa pravilima,bilo ovim ovde ili opstim pravilima foruma) ne ostavljajte komentare na toj temi "Gde mi je post?" i sl.,nego pitajte nekog od moderatora (preko PM) sta se desilo i zbog cega (ili mozete pitati ovde na ovoj temi)
  • Offotpic i spam:ako su u manjoj meri ("kontrlisani") se i mogu tolerisati,ali ako su u vecoj meri ("nekontrolisani") nece se tolerisati
  • Izbegavajte da koristite 'nepregledne' postove (pisanje izrazito drecavi bojama,kao i postovi pri kojima mora da se mnogo skroluje da bi se doslo do sledeceg posta) - to ce se sankcionisati
  • Takodje,izbegavajte postovanje velikih slika (nema svako ADSL) - bolje ostavite link ka toj slici
  • Prema sadasnjoj odluci administratora politika na forumu je zabranjena (a pogotovo ovde,jer je ovo prvenstveno muzicki pod-forum),pa se pridrzavajte i toga
  • Teme koje nemaju ni jedan post (tj. odgovor),ili imaju samo jedan,vec mesecima ce biti bacene u DJubriste
  • Sve teme koje se zatvaraju imace objasnjenje zbog cega su zatvorene
  • Ja jos ne znam da li je ovde uvedeno odobravanje tema od strane moderatora.Ako jeste nemojte odmah dramiti ako vam se tema ne odobri istog dana,nego sacekajte jos neko vreme (par dana),pa ako vam i dalje nema teme posaljite PM moderatoru i podsetite ga na to.Najcesce se radi o tome da su moderatori zaboravili na to da vam je odobre (vrlo retko je da se desi da je u pitanju neodgovarajuca tema) ili zato sto trenutno nisu tu (pogledajte u profilu kad su se poslednji put ulogovali)

    (izgleda da nije uvedena ta opcija ovde,ali kad bude bila da znate ovo)

  • Sve informacije,pitanja,novosti,postujte na temu o doticnom bendu,nemojte otvarati posebnu temu
  • Ne zaboravite jos jednu stvar:moderatorima je potrebna saradnja sa clanovima (i obrnuto) :da: Manje-vise svi nesporazumi,pitanja i sl. se mogu resiti normalnom ljudskom komunikacijiom.Zbog toga gledajte da sto vise kontaktirate/komunicirate sa njima - tako ce forum bolje i lakse funkcionisati :pivopije:
  • Ako vam neko od pravila nije jasno postujte ovde,ako imate neke konstruktivne predloge takodje,samo nemojte postovovati tipa "Slazem se" ili "Ne slazem se" bez nekog objasnjenja zasto se ne slazete.Necemo ovu temu da zatrpavamo jer moze da sluzi kao tema za obavestavanja sta se desava na forumu i ujedno za neka dogovaranja sta da se menja itd...
  • U vezi tema 'otvorenog' tipa (npr. "Najbolji Rock Gitarista" i sl.,gde mozete prekticno nabrajati koliko god zelite) - izbegavajte nabijanje postova :da: To su situacije tipa da kazete npr. "Slash",pa posle par postova opet dodjete i kazete "Slash",pa opet itd.Ili napisete danas jednog,sutra nekog drugog,prekosutra nekog treceg...mislim,odlucite se za jednog (ili vise njih,a ne da svaki dan menjate misljenje :confused: )
  • Kome je broj postova vazan kao i "titula" ispod nick-a,kao i to da mu njegova "omiljena" tema uvek bude na vrhu (i po svaku cenu se trudi da je odrzava tu) neka se oproba na nekom drugom (pod-)forumu ("Sve i svasta"),ovde ne!Imam dovoljno vremena na netu da cu spam postove da brisem pre nego sto ispravite gramaticke greske.Najuporniji mogu lako da zavrse na listi za ban. :tehkista:
So far,to je to...otvarajte topic-e,postujte,zezajte se (samo bez svadje) i uzivajte ;):pivopije:

 

 

P.S. - Ovaj post ce biti redovno editovan zbog update-ova pravila i zbog toga su svi ovi editi...

P.S. 2 - Preporuka:ne stavljajte "narodnjacke" avatare i potpise ili...hell awaits :red::)

P.S. 3 - Preporuka:naslove pisite latinicom.Ne zato sto ja ne volim cirilicu,nego zato sto stvara problema pri pretrazi (naime,"pretraga" ne izbacuje topic-e koji su pisani cirilicom,sto dovodi do otvaranja duplih tema).

P.S. 4 - Dodatno pravilo:posto je proslo vec vise od 13 meseci kako ovo stoji ovde,a u cilju da vam skrenem paznju na to,svako ko bude pogresno otvorio novu temu dobice 20% vec warn level + 24-ocasovni "mod preview" :twisted: S' tim da cu,ako se ne buni,mu/joj posle 3 dana biti skinut warn level na nivo koji je imao/imala pre toga :meshuggah:

Edited by LazaGNR

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 months later...

Ja imam samo jednu molbu za moderatore :) :) :)

Ispravite mi nick posto ja ne mogu :S :S :S moram da cekam 30 dana da prodje pa tek onda da izmenim nick.

A to je mnogo dugo.

NIck mi je bio Aeternija&NightFallfan pa sam ispravio Aeterna&NightFallFan i o5 sam pogreshio.. :( :( :(

a nick bi trebao dami budi Aeternia&NightFallfan ili Aeternia&NightFallfan .... pa ako nije problem da mi vi promenite nekako nick. HVALA U NAPRED !!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 5 months later...

Tek sam malopre procitao pravila a neko vreme sam vec clan i postovao sam puno puta.Par puta sam i opravdao svoj nick (bio malko grub) ali cim moderatori nisu reagovali znaci da nisam preterao ili su me iz nekih razloga tolerisali...Potrudicu se da se uzdrzim koliko mogu jer mi se stvarno svidja ovde ali ima zescih dijabola tako da ponekad covek mora da se odbrani i malko im da do znanja da nema zajebancije...Mislim ne bi imalo te drazi kad bismo svi bili u hipi fazonu "hajde da se volimo".Naravno da to bude u granicama pristojnosti bez pretnji i vredjanja.Sve najbolje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predlazem da se kao u podforumu Heavy Metal neka tema stave kao "Vazne teme"

 

Konkretno GnR,AC/DC,Deep Purple...

To na Heavy metal-u vuce korene jos od ranije...pre nego sto je 90% vas bilo uopste na YU Metalu :lol::bigblue: Tadasnji moderatori su se odlucili na to (po njihovoj zelji) i to je bilo samo na heavy-ju (bar kad sam ja dosao).

Uglavnom,mislim da je to 'izolovan slucaj' i da nema neke preke potrebe za tim,jer ce se za navedene bendove (ako su vec toliko bitni) uvek naci mesta za diskutovanje i ljudi koji ce raspravljati o njima.,bez obzira dal' su 'pinovani' (oznaceni kao "bitne teme") ili ne...

 

 

Tek sam malopre procitao pravila a neko vreme sam vec clan i postovao sam puno puta.Par puta sam i opravdao svoj nick (bio malko grub) ali cim moderatori nisu reagovali znaci da nisam preterao ili su me iz nekih razloga tolerisali...Potrudicu se da se uzdrzim koliko mogu jer mi se stvarno svidja ovde ali ima zescih dijabola tako da ponekad covek mora da se odbrani i malko im da do znanja da nema zajebancije...Mislim ne bi imalo te drazi kad bismo svi bili u hipi fazonu "hajde da se volimo".Naravno da to bude u granicama pristojnosti bez pretnji i vredjanja.Sve najbolje.

Pa nisam bas nesto primetio da si bio grub :uhoh:

Bar ne ovde (na Rock & Hard Rock-u) :bigblue:

Uglavnom,svako (pa i ti) kad pretera posle u pozorenja dobice kaznu (warn).

Naravno da ne mogu biti svi u fazonu "love & peace"-a (to je POGOTOVO neizvodljivo na YU Metalu :) ) i da ce se uvek naci neki sukob misljenja,ali fazon je u tome da se to kol'ko-tol'ko na normalan nacin razresi,a ne vredjanjem :da:

Share this post


Link to post
Share on other sites

To na Heavy metal-u vuce korene jos od ranije...pre nego sto je 90% vas bilo uopste na YU Metalu :lol::bigblue: Tadasnji moderatori su se odlucili na to (po njihovoj zelji) i to je bilo samo na heavy-ju (bar kad sam ja dosao).

Uglavnom,mislim da je to 'izolovan slucaj' i da nema neke preke potrebe za tim,jer ce se za navedene bendove (ako su vec toliko bitni) uvek naci mesta za diskutovanje i ljudi koji ce raspravljati o njima.,bez obzira dal' su 'pinovani' (oznaceni kao "bitne teme") ili ne...

 

 

Insistiram da se pinuju neke teme. :mrgreen::bigblue::mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
Insistiram da se pinuju neke teme. :mrgreen::bigblue::mrgreen:

Do daljneg nista od toga :bigblue:

 

 

Samo jedno pitanje...

Što se ovde malo ne razvrsta domaći od stranog roka? Već ako može metal tako biti odvojen pod jednim forumom...

To zavisi od administratora foruma.

Ako/kad on to uvede - bice...do tad mozete samo da trazite to (na temi "Ideje o forumu" na Obavestenjima) ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jebi ga,tako je...

 

 

Inace,posto ova tema postoji vec 13 i duze meseci,resio sam da uvedem jedno dodatno pravilo u cilju jos veceg terorisanja clanova :twisted::mhihi:

To je onaj P.S. 4...

Edited by LazaGNR

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Pravila su skroz sheet. Ko da nas oblepljuju selotejpom pa da ne mrdamo nigde. Ja znam da je to sa ciljem da forum bude na nivou, ali nije interesantno.

 

Ma pravila su tu da bi sve funkcionisalo bolje...

 

Bolje da ne znaš kako je forum izgledao ranijih godina,bilo bi ti baš jasno zašto je ovo ovako :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 months later...

Samo da se izvinim za pokretanje, već, dve postojeće teme (Fifth Angel, Axxis) jer sam ih očigledno tražio u pogrešnim subforumima. Mada i globalna pretraga je veoma loša na ovom forumu. Često mi se dešava da neće da mi pokrene pretragu zbog nekakvih grešaka, ne izlazi nikakav sadržaj, iako ta tema već postoji itd. Nisam lenj da pretražim, nego jednostavno zabuna je u stvarima tehničkie prirode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 1 year later...

OK,zanimljiva je to ideja...samo...

 

 

 

 

Nije to moj deo posla da se bavim time,ali pretpostavljam da za otvaranje nekog nevog pod-foruma treba 'masovnost'.

 

Mislim,eno pogledajte da tako kazem 'najmladji' pod-forum (Folk i Viking metal) - imaju 113 tema trenutno.

 

A koliko ovde ima na forumu tema o progressive rock bendovima?10-15? (napamet sam rekao)

 

 

 

 

Naravno,ne kazem da ne postoji vise od 10 bendova,ali opet - ko bi na tom forumu pisao?

 

Grupa entuzijasta?

 

Bez uvrede i/ili omalovazavanja,nije mi to namera ovim pisanjem,ali mislim da je realno tako.

 

 

 

 

Progressive rock je dobar i znacajan muzicki pravaci,ali te stvari sto sam naveo kad se iskombinuju + to sto progressive rock nije u nekoj velikoj ekspanziji = dobijaju se ne tako velike sanse za te vase zelje... :icon_ne:

 

 

 

 

...isto kao sto je svojevremeno bilo i sa idejom da se otvori white metal forum (po analogiji kad vec postoji i black metal forum)...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...