Jump to content

АДСЛ или кабл?


MissionVao

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Koristim ja. Ako već imaš SBB kablovsku i hoćeš njihov internet onda ti D3 dođe praktično džabe. Što se tiče kvaliteta slika je odlična, a imaš i vraćanje do 72h unazad tako da možeš da pogledaš ono što si propustio.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 7 months later...

Odlican je D3 samo im je tehnicka podrska katastrofalna (SBB, ne samo za TV). Kad je caletu bio los signal lozili su ga da je razvukao na 5 TVa i da je zato slab signal (bez da su uopste dosli da pogledaju). Posle mesec dana smaranja platio majstoru da stavi kvalitetniji hardver na instalaciju i radilo je odlicno.

Na drugom mestu ista stvar samo za net (slab signal). Tu nikad nije reseno, nikad nisu ni hteli da posalju majstora da vidi u cemu je stvar (2 godine se razvlaci).

Zato se ja dvoumim dal kod njih ili Radijus Vektor/Ikom. Ako neko ima utisak o njima nek kaze :)

Edited by MissionVao

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nedavno sam potpisao novi ugovor u Telekomu i povecao brzinu na 10 mbps.Kako su mi povecali brzinu,tako mi se pocelo desavati da internet konekcija puca cim downloadujem nesto veceg kapaciteta.Sa stvarima tu do 1-2GB nema problema,ali kod onih vecih puca veza i moram restartovati ruter.Samim tim,download vecih fajlova je prakticno nemoguc.Jako mi to ide na kurac,a nemam pojma u cemu bi mogao biti problem.Komp mi sa ruterom nije povezan direkt preko LAN-a vec preko wifi linka.Pomislio sam da bi tu mogao biti neki problem,ali surfovanje i download manjih fajlova mi rade bez problema.Cak sam jebeno poceo pomisljati da mi ova govnarija iz Telekoma ne dozvoljava da skinem novi Wolfenstein. :haha: Da napomenem da ovaj problem nisam imao do momenta dok mi internet nije ubrzan,sve je radilo savrseno.

Ima neko ideju sta bi to moglo biti? Ili da idem u Telekom i jebem nekome mater?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel neko koristi ovo?

 

http://www.sbb.rs/Televizija/5518/D3i+digitalna+TV+preko+interneta.shtml/nav_start=0

 

D3i je digitalna televizija, koja nije uslovljena kablovskom infrastrukturom.

Preko 100 najtraženijih kanala u digitalnom i HD kvalitetu slike dolaze do vašeg televizora putem internet konekcije, koju već imate. Takođe, možete koristiti i sve dodatne servise, koje vam pruža naša D3 usluga, kao što su: D3 GO televizija u pokretu, gledanje emisija iz početka ili unazad do 72h, kao i Video klub, sa preko 2000 popularnih naslova.Da biste koristili D3i televiziju, potrebna vam je internet konekcija od bilo kog internet servis provajdera na teritoriji Republike Srbije. Kroz nju prolazi digitalni tv signal, koji se potom pomoću D3i prijemnika šalje na vaš televizor.

Preporučena brzina konekcije je najmanje 4 Mb/s.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lemi, nije isključeno da ti centrala ne podržava tu brzinu (naravno, govnariji nije problem da je opet postavlja kao moguću)

 

vidi to lepo sa njima u najsitnije detalje, jedino tako možeš da otkriješ u čemu je tačno problem

 

Jebem li ga,ne verujem da je u tome problem,pa stan mi je u centru centra,50 metara od korzoa,nemoguce da su ovde centrale takva kanta,A i nikada nisam cuo da neko ima ovakav problem.

 

Nista,skoknucu do njih sutra pa proveriti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meni kod kuće Telekom perfektno radi, apsolutno nikada nijedan problem nisam imao

 

sa druge strane, dešavalo mi se da mi je veza pucala kad sam ovde počeo da koristim Verat

nabacili smo 10Mbp/s, pa je pucala veza

nema veze sa centralom, parice su u pitanju

 

spustili smo na 7, radi kao sat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valjda je maksimalna brzina telekomovog adsl-a 16 mbps, jer su se sjebali pa pukupili neku katasrofa opremu (čitaj: neko oprao pare). Sad, kad se od toga odbije nekih 6 mbps koji idu na iptv (koji verovatno imaš), ostaje ti tih deset, možda nešto manje. Možda ti baš zbog toga zabada, a ne zbog veličine fajla. Probaj da isključiš iptv dok skidaš.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hahaha, da, najveca fora kod Telekoma, je sto su mi kanda uvalili paket od 20mb, a max ide 16 ... Al dobro, to bila neka promocija, pa taj paket placam u fazonu koliko standardni paket od 14 mb-a. Ali generalno, lepo radi net, ne secam se kada je pucao bas nenormalno, a download cepa do maximuma na dobrim torentima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Lemmy

Najviše liči da ti telefonska linija, tj bakarna parica ne može da izgura tu brzinu ( SNR margina pre svega). Ukratko, ako je ona mala, veza sporadično puca tj što je veća brzina neta, SNR margina je manja ( i nestabilna u krajnjoj liniji). Te vrednosti proveri sa ovim programom, a ovo ti je neki orijentir za brzinu i poželjnu marginu.Možeš ove vrednosti iz samog interfejsa rutera da proveriš, kako ti volja.

 

To prvo proveri, pa da se vidi kako dalje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...