Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

yumetal.net forum

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Replies 11.2k
  • Views 877.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• sad cu sve da objasnim. Dead, Euronimus i Varg. Trojica norveskih tinejdzera ,iz bogatih porodica (sto nije ni cudno jer su norveske) ,izbaceni (ili napustili) srednje skole zbog opsteg neuklapanja

• Fapril ethereal
    Fapril ethereal

• Vozd Jovan Pogani
    Vozd Jovan Pogani

SLAVA ISUSU... OBRNUTOM NARAVNO...

comment_2177605

Analiticko slusanje? Ovo me podsjeca na one filmske analiticare - film im je sranje, al kad transcendentalno potones u neki njegov aspekat, naices na arhetipove o kojima je Jung rekao to i to.. lupam, al sustina jeste da 'analiticki' mozes slusati i udarce cekicem, nalazeci da su oni ko neki rani dokument dok mu kobra busilica dodje sveto pismo.

Rifovi su dobri, al proglasiti ovo izdanje kultnim, smijesno mi je. Imas toliko demo albuma koji su mnogo dobri, ili bar kompletni (ono, imaju bubanj, eventualno vokal, ne daj boze klavijature).

Edited by morbid god

comment_2177608

Pa šta da ti kažem, taj isti Grymyrk demo sa basom i gitarom pola rane norveške scene smatra izuzetno inovativnim i inspirativnim, između ostalih Fenriz, Euronymous itd., svi su pričali o tome kako je Snorre na tom demou pokazao nove vrste rifova u black metalu. Ja demo snimak nikad ne mogu da slušam kao nešto što bi trebalo da bude kvalitetno, ne znam, to je kao kad bi očekivao od nedovršenih skripti nekog pokojnog pisca da ti pruže doživljaj i uživanje knjige - nije im to svrha.

Kapiram da će većina ovo sve otpisati kao gej kvaziintelektualno preseravanje, ali meni demo snimci zaista imaju neku neobičnu vrednost i privlačnost kad su u pitanju bendovi koje naročito volim.

Edited by oʞɾoƃ

comment_2177754

Ovi Britanci koje ja znam redovno upotrebljavaju gotten :confused: Ali dobro, oni su severnjaci, nije im baš aristokratski engleski :haha:

Pročitala sam negde da im polako ulazi to gotten u upotrebu, ali u BrE je pravilnije got.

Dok Ameri koriste maltene isključivo gotten.

Ja znam samo ljude iz Londona, baš ću da ih pitam, ali mi se čini da ih nikad nisam čula da kažu gotten.

Edited by Brynhildr

comment_2177760

Pročitala sam negde da im polako ulazi to gotten u upotrebu, ali u BrE je pravilnije got.

Što je vrlo interesantno, jer je gotten zapravo ispravan, u britanskom danas arhaičan oblik, koji je bio apsolutno svuda u upotrebi do 19. veka, tako da se zadržao samo preko bare. I tako Britanci polako pod uticajem američkog engleskog usvajaju oblik koji su sami izbacili iz upotrebe pre 200 godina :haha: