Jump to content

Košarka


Geozee

Recommended Posts

Prvo prica "dajte nam do kraja jula milion i evo vam Maric"...i onda ode za trecinu manje para... Pa je l' nam jos uvek toliko gori pod nogama jebote? :/ Zar nije mogao onda barem Roberts da se zadrzi? Ne znam da li je neko miskvoutovao Todorica, ali on bese rekao da bar jedan Amer ostaje. Cela centarska linija nam ode, a dosao samo jedan ceponja. Ne valja. I ne svidja mi se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najbolji crnogorski košarkaši otvorili su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo sa ubjedljivih 30 razlike protiv Letonije. Konačnih 96:66 (30:13, 23:25, 21:14, 22:14) pravi je odraz snaga na parketu "Morače" i najava da će momci koje vodi Duško Vujošević biti jedan od favorita u A grupi. U drugom meču Izrael je u Bariju savladao Italiju 79:71.

 

Sa 26 poena i 5 skokova, Nikola Peković je kapitenski vodio Crnu Goru do pobjede. Goran Jeretin ga je pratio sa 13 poena, 7 asistencija i 2 skoka. Omar Kuk je meča završio sa 11 poena, 6 asistencija i 2 skoka, dok je isti broj poena postigao Predrag Drobnjak, uz 2 skoka.

 

Jedini Letonac s dvocifrenim učinkom bio je Janis Strelnieks sa 13 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

 

 

Crnogorski su košarkaši bili ubjedljivi u svakom elementu košarkaške igre. Dok će u reketu dominirati i protiv mnogo jačih ekipa od Letonije, podatak da su od gostiju s Baltika bili bolji u šutu (9 od 16, za 3 poena i 25 od 40 za 2 poena), njihovom najjačem oružju, govori o spremnosti i raznovrsnosti naših reprezentativaca.

 

Priliku da dokažu klasu, odnosno, da ubjedljiva pobjeda protiv Letonije nije bila slučajna, igrači Duška Vujoševića imaće 5. avgusta u 20 časova, u Vantai protiv Finske.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boomers downed by Slovenia in Stankovic Final

02.08.10

 

The Golden Star Australian Boomers men’s national basketball team have been narrowly defeated in the Final of the 2010 Stankovic Continental Cup by Slovenia 71-60 at the Liugang Gymnasium in Liuzhou, China.

 

 

Joe Ingles and David Andersen top-scored for the Boomers with 14 points apiece. Mark Worthington and Aron Baynes each added six points and Damian Martin and David Barlow five apiece. For Slovenia Sani Becirovic had a game-high 20 points.

 

Australia struggled to connect from the field in the final, making just 19-of-58 shots and 5-of-23 three-pointers. With veteran big man Matt Nielsen unavailable for the final due to a corked thigh, they were also outrebounded 31-26.

 

The loss was the first for the Boomers in four matches in China, after earlier having defeated Slovenia in the preliminary round, 77-63, on Thursday.

 

The Boomers’ NBA pairing of Patrick Mills and David Andersen were both named to the All-Tournament Team.

 

The Boomers had been hoping to defend their tournament title, after having defeated Turkey in the final last year to claim their first Stankovic Continental Cup.

 

Boomers’ head coach Brett Brown said turnovers hurt the Australians.

 

“You have to give credit to the Slovenians, they played well tonight,” said Brown. “We simply gave up way too many turnovers. You can live with your key guys failing to connect on a single three all game, but when you’re giving up 18 turnovers in a game that’s just way too much to expect to win at this level.

 

“It’s an important lesson for us as we move on to the World Championships,” Brown added. “If you throw the ball around the gym, like we did tonight, you just can’t expect to win games against quality international opposition.”

 

In the earlier game, China defeated Iran 76-58 to secure a third-place finish in the tournament.

 

The Stankovic Continental Cup is a crucial part of the Boomers’ preparations for the 2010 FIBA World Championships, which will be held in Turkey from 28 August to 12 September.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Logično, mada sam očekivao da će Popović opet ići. Sve mi smrdi da će Rašić biti na spisku za prvenstvo, a to znači da ću morati da spremam pare za nov monitor, pošto će trenutni biti polomljen zbog nerviranja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crnogorski košarkaši ostvarili su i drugu pobjedu u A grupi kvalifikacija za EP koje se iduće godine igra u Litvaniji. Na gostujućem terenu u Finskoj, momci koje uspješno vodi Duško Vujošević, savladali su domaćina 74:60 (14:10, 17:11, 26:18, 17:21) i sa dvije očekivane pobjede potvrdili prvo mjesto. U drugom meču Italija je kao gost izgubila od Letonije 68:69, dok je Izrael bio slobodan.

 

Vladimir Dašić je sa 12 poena bio prvi strijelac Crne Gore. Uhvatio je i 4 odbijene lopte. Po 9 poena postigli su Goran Jeretin, Nikola Peković i Vladimir Dragičević.

 

Kod Finaca, prednjačio je Temu Raniko sa 20 poena, dok je 12 ubacio Džerald Li.

 

Finci su bili ozbiljan rival samo u početku meča, kad su poveli 10:5. Od tada pa do sredine druge četvrtine naši su košarkaši napravili seriju 17:0, poveli 22:10 i najavili da se ne šale. Jednom su domaći prišli na 19:22, ali je ubrzo bilo 19:29, odnosno, 21:31 na poluvremenu. U trećoj četvrtini Crnogorci su još pojačali tempo i došli do 18 razlike, da bi očekivano tempo popustio u posljednjih 10 minuta, poslije ubjedljivog vođstva.

 

 

U narednom kolu, u nedjelju 8. avgusta, sastaće se Italija- Finska i Izrael- Letonija. Naša reprezentacija je slobodna, do 11. avgusta, kad u Bijelom Polju gostuje Italija.

 

Crna Gora je jedina reprezentacija u A grupi sa dvije pobjede. Jedan trijumf ima Izrael, po jednu pobjedu i poraz Letonija, jedan poraz Finska, a dva Italija.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...